Bun găsit! Visam să am o căsuță cochetă. Mi-am dorit să am un apartament spațios, bine împărțit, zugrăvit și decorat după gustul meu. Visam la o bucătărie mare, bine organizată și utilată în care să pot savura bunătățile împreună cu familia sau prietenii. Îmi doream dormitoare relaxante și sufragerie cu cămin, să-i simt căldura, lângă care să ascult muzica preferată sau să citesc. Visul mi s-a împlinit! Aproape că am uitat tot chinul cu echipele de muncitori schimbate ca șosetele, timpul pierdut în căutarea materialelor mai bune, mai ieftine. Mi-am reamintit când a venit vremea să renovăm iar la căldura căminului, în ambianța recreativă făceam planuri pentru o casă. De data ceasta, visam la o căsuță cochetă, cu o mică grădină cu flori, câțiva pomi fructiferi, o oază de liniște și confort.

Cuprins

Visam să am o căsuță cochetă

Visam la o căsuță cochetă

Îmi doream să am casa lângă pădure, să mă trezesc dimineața în cântecul păsărilor, să mă inunde mirosul de salcâm primăvara sau aroma de tei, vara. Să-mi umplu plămânii cu aer curat, să mă bucur de culorile pădurii toamna, de mirosul gutuilor coapte sau al strugurilor ananas.

De la planurile pe hârtie am trecut la fapte și în scurt timp după proiect, am angajat o echipă de muncitori. Alergam toată ziua după materiale, fiecare leu conta, dar timpul nu ne permitea să ținem totul sub control. Magazine cu materiale de construcții erau multe, nu asta era problema, dar nu toate asigurau transport sau consiliere.

Visam la o căsuță cochetă

M-am trezit din nou în fața unor experiențe nedorite și spre disperarea mea am întrerupt lucrările. Când credeam că totul va fi abandonat până nu se știe când, norocul mi-a surâs întâlnindu-l pe arhitect. Abătută și dezamăgită, aproape că-mi doream să evit întâlnirea dar aroma cafelei băută împreună, mi-a schimbat atitudinea. Omul știa de conceptul unic în România, casa de comenzi sau mai corect spus,  broker în domeniul comenzilor online. 

Visam la o căsuță cochetă

-”Totul este foarte simplu la Vindem-Ieftin.ro, intri pe site de acasă, birou iar un consilier vânzări te va consilia, răspunzându-ți la întrebări.  Le-am recomandat mai multor clienți și toți au fost mulțumiți. Comanzi simplu și, a, nu te speria că prețurile nu sunt afișate. Acestea nu ascund costuri de manipulare, pierderi sau transport și variază  în funcție de cantitatea comandată. Din acest motiv lipsește prețul.

Visam la o căsuță cochetă

Visam să am o căsuță cochetă

Materiale de construcții, rigips, țevi metalice, placi OSB, tâmplăriei PVC ADF,  ferestrele ADF, țiglă metalică, policarbonat etc. Tot ce este necesar pentru construirea unei case găsești într-un singur loc.

Oare chiar e adevărat? Este posibil așa ceva? Mai bine îl rog să-mi răspundă la câteva întrebări, îmi spuneam în gând, în timp ce domnul D. îmi arată deja telefonul, continuând discuția.

Comandă rapidă

-”Uite, am reușit să intru de pe telefon pe site și, era cât pe ce să omit să-ți spun ceva foarte interesant. Dacă filmezi livrarea produselor și trimiți recenzie video beneficiezi de o reducere la comanda dată. Iată aici recenziile clienților să te convingi.”

-”Mulțumesc tare mult, domnule D. m-ați salvat, la propriu. Vorbisem deja cu cineva din familie, specialist în domeniu, devenit disponibil între timp dar problema majoră era cea a materialelor.  Mai ales că mașina a cedat iar transportul costă cât casa. Mă temeam că nu vom putea continua lucrările prea devreme.”

Visam la o căsuță cochetă

Problemele erau ca și rezolvate, grijile de genul, nu găsesc tencuială decorativă Weber, piatră naturală pentru partea din spate, sau pavaj cauciucat, erau spulberate. Aveam încredere în domnul D., arhitectul care lucrase la proiectul căsuței mele. 

Drumul spre casă mi s-a părut o veșnicie pentru a da vestea cea mare: puteam continua construirea casei mult visate.  Echipa era una profi și de încredere, acum știam de unde să-mi comand și  materialele în siguranță, în timp scurt și la cele mai bune prețuri. Ba mai mult, făceam economii serioase.

În vremurile acestea în care timpul s-a scurtat iar viteza cu care se petrec lucrurile este amețitoare, contează fiecare secundă economisită. Altfel spus: timpul costă, trebuie folosit inteligent! Dacă ați trecut printr-o experiență de renovare sau construcție, știți cu siguranță la ce fac referire.

Visam la o căsuță cochetă

Visam să am o căsuță cochetă

14 Octombrie 2018. O zi blândă și frumoasă de toamnă, cu aromă de gutui (din grădina vecinilor) ce ajunge până la mine. Admir trandafirii  din grădină care înfloresc continuu, stimulați probabil de vremea încă frumoasă. Pădurea își etalează cu emfază culorile pământului și mă bucură pe mine, biet pământean cu vis împlinit.

 

UniquebyMM

 

Sursa: Vindem-Ieftin.ro; arhivă personală

Articol scris pentru competiția Superblog 2018.

Rate this post