Bun găsit! Se tot anunță cu surle și trâmbițe că se apropie, vine-vine, sărbătoarea iubirii, urmată de mărțișor și ziua femeii. Bine, ele vin chiar și fără a fi anunțate :). Vreți să aflați care este opinia mea despre Valetine′s day/Dragobete? Rămâneți aici până la finalul articolului să aflați despre aceasta dar și idei, ponturi, cadouri pentru sărbătorile lui făurar și mărțișor.

Idei, ponturi, cadouri de ziua îndrăgostiților și mărțișor

Idei, ponturi, cadouri de ziua îndrăgostiților și mărțișor

Importată sau autohtonă, orice zi în care să (ne) sărbătorim, să fim (mai) atenți unul cu altul cred că merită atenție. Mai mult de-atât, îndrăznesc a avansa teoria pe care am învățat-o: fă din fiecare zi în care simți, trăiești, iubești, o sărbătoare. În concluzie, voi transforma Valentine’s Day și Dragobete în două zile de sărbătoare pentru noi.

Idei, ponturi, cadouri de ziua îndrăgostiților și mărțișor

Buuun, acum că am lămurit și dilema asta națională, trec mai departe și vă propun să vorbim despre câteva sugestii pentru zilele acestea sau cele din martie. Cum am putea sărbători aceste zile în cazul în care nu putem face o escapadă în doi în cine știe ce destinație minunată. Cum ”sărbătoarea” cade joi, zi de lucru, fiecare sărbătorește când și cum poate. Doar ce am spus mai devreme că așa este indicat.

Spectacole, restaurante

Idei, ponturi, cadouri de ziua îndrăgostiților și mărțișor

M-am gândit mai întâi la o ieșire în oraș. Am căutat și am găsit, deși este pe 17 (nici 14 nici 24 :)) februarie, un spectacol la Ateneul Român. Camerata Regală de Dragobete se desfășoară sub bagheta fermecată  a dirijorului Constantin Grigore iar solist este Paula Seling.

Iubitoare de teatru, aș fi putut alege și una dintre piesele care se joacă la Teatrul Național, Teatrul Constantin Tănase, Teatrul foarte Mic etc. A primat însă dorința de a simți vibrațiile muzicii din sala Ateneului Român și spectaculozitatea sălii care merită admirată.

Idei, ponturi, cadouri de ziua îndrăgostiților și mărțișor

În cazul în care din diverse considerente nu alegem varianta de mai sus, rămânem în oraș la un restaurant. Recunosc, prefer restaurantele în care este muzică bună, nu zgomot! :)) să mă simt bine, să mănânc ceva ce nu gătesc de obicei. Printre acorduri, povești la un pahar cu vin bun, desert și voie bună, petrecem minunat câteva ore împreună.

Romantic, la tine acasă

Și totuși, viața nu ne permite întotdeauna să ducem planurile la bun sfârșit. Ce este de făcut în acest caz? Ei bine, propun să nu capitulăm! Pregătim la noi acasă o cină deosebită, creăm o atmosferă plăcută, de ce nu, romantică. Un mic cadou care să facă atmosfera și mai încântătoare, ceva simbolic, poate chiar lucrat de mâna noastră.

Idei, ponturi, cadouri de ziua îndrăgostiților și mărțișor

Un decor plăcut în care ne vom simțiți bine, un fel de mâncare gătit cu dragoste și un pahar de, ce vreți voi. Muzica va fi cu siguranță cea mai potrivită gusturilor noastre, pentru că acasă suntem înconjurați de lucrurile care ne plac.

Martie,  mărțișor

După zilele în care sărbătorim iubirea urmează cele din martie: mărțișorul, simbolul primăverii, al revenirii la viață și ziua internațională a femeii. Știu, veți gândi că prea ne concentrăm asupra femeilor în primul rând, dar nu fiți supărați! Ce ar fi viața, de fapt, ar fi oare viață fără femei? În plus, vin și zilele bărbaților, corect? Propun așadar să privim lucrurile altfel, implicându-ne tot împreună.

Idei, ponturi, cadouri de ziua îndrăgostiților și mărțișor

O femeie simte/știe când este iubită și nu are nevoie de cadouri scumpe, călătorii extravagante, luna de pe cer. Gestul și sentimentele fac mai mult decât orice. Dar pentru ca totul să meargă bine, sugerez să venim în ajutorul bărbaților din viața noastră. Cum reușim asta? Sugestii de cadouri strecurate discret în discuțiile noastre, propuneri sau idei pentru petrecerea zilei respective pot ușura situația pentru amândoi. Și, nici puțină toleranță nu strică.

Mărțișorul este un simbol iar acum există diverse metode și posibilități pentru alegerea lui. Aș menționa existența mărțișoarelor unicat, handmade cu mesaj, sub formă de broșă, colier sau brățară, pandantive, accesorii. O alternativă în funcție de preferințe și buget este și mărțișorul din aur sau argint. Persoanelor care nu agrează mărțișoarele, le-am putea dărui flori, buchete, ghiocei/viorele, plante în ghiveci, aranjamente, funcție de preferințe.

Idei, ponturi, cadouri de ziua îndrăgostiților și mărțișor

Idei, ponturi, cadouri

Cum faci față și ce idei poți găsi pentru cadouri de ziua femeii? Iată câteva cu care puteți merge ”la sigur”. O bijuterie, flori, un parfum, dacă îi cunoști gusturile, un dezabie sau un obiect vestimentar care știi că și-l dorește. Cosmetice, ceas, un tratament cosmetic sau un abonament la sală dar și unul la concerte, teatru. Bineînțeles, totul însoțit, ”ambalat” în dragoste.

Idei, ponturi, cadouri de ziua îndrăgostiților și mărțișor

O scrisoare care exprimă sentimentele scrisă pe o hârtie gen pergament, legată elegant, o invitație în oraș sunt cadouri originale care vor fi apreciate. Apropo, ”iubitule/dragul meu, mi s-a terminat parfumul” sau ” dragule, am văzut ceasul acela care îmi place, la reducere” sunt formule magice :).

Idei, ponturi, cadouri de ziua îndrăgostiților și mărțișor

Toate acestea sunt doar câteva idei pe care le puteți adapta după personalitatea și ”linia melodică” dintre voi. Cel mai important este să urmezi ceea ce trăiești, ceea ce simți, magia dintr-o relație. Și magia constă în dragoste, respect, încredere.

Idei, ponturi, cadouri de ziua îndrăgostiților și mărțișor

Pentru mine, perioada de după 8 martie este cea mai intensă, provocatoare, căreia trebuie să-i fac față cu brio. Tocmai de aceea voi profita de sărbătorile de până atunci. Pentru energizare :). Abia aștept să vă povestesc!

Sunt curioasă cum procedați voi cu aceste zile la care am făcut referire. Faceți ceva deosebit sau le tratați ca pe celelalte zile obișnuite? Ce așteptări aveți din partea ”jumătății” voastre? Ca de obicei, aștept comentariile.

Până data viitoare, fiți prețioși, iubiți viața și faceți din fiecare zi o sărbătoare!

 

 

UniquebyMM

Share and Enjoy !

0Shares
0 0