Bun găsit, dragilor! Astăzi fac o excepție și mă adresez doar cititoarelor: fiți frumoase, iubite, voioase, împlinite, sănătoase! Așa cum ne stă bine nouă, femeilor!

Fiți frumoase, iubite, voioase, împlinite

Fiți frumoase, iubite, voioase, împlinite

Oricât am vrea ca ziua de 8 martie să fie una obișnuită, nu este așa. Și iată un exemplu concret: filmul unei zile ”obișnuite” de 8 martie. M-am trezit dimineață cu gândul la mama. Să-i dau un telefon prin care să-i urez la mulți ani, dar mai ales să-i mulțumesc, cât mai pot, pentru că mi-a dat viață, m-a crescut, educat, iubit. M-am ”împiedicat” de un bilețel galben pe care scria (cu roșu) ”la mulți ani”, încă unul cu mesajul ”te iubesc”, de  vasul plin de viorele și floare de corn, proaspete, culese din pădure.

Ce dimineață minunată a început! Mi s-a mai întâmplat să fiu trezită de un trandafir din grădină sau să fiu ”dirijată” de bilețele cu mesaje până în bucătărie dar au trecut ceva ani de atunci. Asta nu înseamnă că am fost mai puțin iubită sau răsfățată, doar că au fost altfel de surprize. Cu fericirea care îmi cuprinsese și sufletul, și mintea, ba se-afișa și pe chip, mi-am sărutat soțul și i-am mulțumit că există în viața mea.

Fiți frumoase, iubite, voioase, împlinite

O zi ”obișnuită”

Iau telefonul să-mi sun și eu mama, dar nu răspunde prin urmare îmi văd de ale dimineții. Cu gândul la planurile/programul zilei, ca din ”întâmplare” dau peste prima eșarfă dăruită de tata cu ocazia zilei femeii. Offf Doamne, oare câți ani au trecut fără el!?!  Și lacrimile nu mi-au mai ascultat glasul rațiunii așa că le-am lăsat să curgă în voie pentru a conștientiza că exist! Pentru bucuria de a mai avea un părinte, pentru că sunt iubită, pentru tot ceea ce am și ce sunt.

Fiți frumoase, iubite, voioase, împlinite

 

Lacrimile mele erau de fapt un amestec de dor, fericire, împlinire, recunoștință. Și asta pentru că viața își urmează cursul iar eu chiar trebuie și merit să fiu fericită. Motive, pot fi o mie dar cele mai importante sunt respectul și dragostea primite din partea copiilor, soțului, fratelui, prietenilor. Mă simt răsfățată pentru toate acestea și multe altele câte mai rămân nespuse. La mulți ani, iubită mamă! Să trăiești să ne mai bucuri cu prezența ta mulți ani! Te iubesc mult!

Ce spuneți, cam cât de obișnuită a fost ziua aceasta ? Și nu v-am povestit decât despre prima parte a acestui 8 martie, nu de alta dar nu vreau să vă obosesc :)! Îmi imaginez cam cât de normală a fost și ziua voastră :). Așa este firesc să fie, prin urmare, bucurați-vă de ”normalitate”!

La mulți ani, femeie!

 

UniquebyMM

Share and Enjoy !

0Shares
0 0