Bun găsit! Organismul este o mașinărie care funcționează pentru oameni, pentru a supraviețui. Tocmai de aceea, atenția și timpul acordat acestuia și nevoilor sale, sunt deosebit de importante. Conștientizarea este însă, problema multora dintre noi. Când și cum reușim să conștienzăm? Povestea de astăzi, se dorește o confirmare a rolului alimentației sănătoase pentru organism. Și nu este prima dată când vorbesc despre asta, cum bine știți și voi. Aleg smart, aleg sănătatea! 

Cuprins

Aleg smart, aleg sănătatea

Aleg smart, aleg sănătatea!

M-am trezit pe un pat de spital, imobilizată de fire legate de aparate ciudate care piuiau sacadat, prea țipător pentru auzul meu. Mi-am amintit unde mă aflam și de ce, abia atunci când mi-a fost imposibil să mă mișc. Păienjenișul firelor de pe corpul meu  și durerea simțită în fiecare punct, mi-au dat motive de reflecție. “Hmmm, se pare că de data aceasta, nu mai am nicio șansă să ”driblez” grija pentru sănătate. Acum, chiar trebuie să am un program bine stabilit, un orar al meselor regulat și respectat, grijă pentru corpul meu.” Cu alte cunvinte, dacă îmi doream să-mi pot ajuta copiii, familia, să fiu acolo, în viața lor, să trăiesc, trebuia să fac o schimbare. Am nevoie de o dietă sănătoasă.

Acesta era dialogul cu mine însămi atunci, acolo, înainte să aflu de la medici ce schimbări trebuiau făcute. Medicii însă au avut un pachet generos, care cuprindea și o dietă sănătoasă. Ușor de spus, greu de făcut! Câte diete nu am ținut și câte ”soluții minune” nu am încercat de-a lungul timpului, rezultatul fiind sortit eșecului?!?

 

Aleg smart, aleg sănătatea

 

Plan alimentar sănătos

După experiența aceea, nu mai aveam de ales, soluția era la nutriționiștii avizați. Așa am început, în urmă cu aproximativ un an și jumătate, un plan alimentar sănătos, personalizat. Adaptat problemelor, indicațiilor și restricțiilor medicale, planul alimentar personalizat era structurat pe 3 mese de bază și 2 gustări pe zi. Nici vorbă de înfometare sau restricții ”draconice”, programul consta în respecatarea orarului fix și un meniu sănătos, alcătuit corect, echilibrat.

Cu lista la purtător și noile lecții învățate, am pornit la cumpărături. Alegerea produselor înseamnă mai mult decât data de expirare. Cititul cu atenție al compoziției, concentrației ingredientelor,  sare, zahăr etc. au o importanță mult mai mare.

În primele săptămâni, concursul familiei și entuziasmul, m-au ajutat să pregătesc felurile de mâncare, cu destul de multă ușurință. Totul decurgea bine, rezultatele erau vizibile în ceea ce privește scăderea în greutate și sănătatea. Greul a început când timpul nu mi – a mai permis să gătesc de 3 ori pe zi. Aveam nevoie de sprijin să merg mai departe.

 

Aleg smart, aleg sănătatea

Smart Diet

Cum să reușesc să slăbesc sănătos dacă nu aveam timpul necesar, era marea mea problemă. Ajunsesem la un pas de a renunța și mă gândeam cu groază la scenele și chinurile prin care trecusem. Cu greu, am reușit să țin dieta 3 luni, apelând la soluții de genul gătitului pentru 3 zile, păstrând mâncarea în caserole. Am izbutit totuși să duc la bun sfârșit dieta! Săbisem și menținusem sănătatea la un standard bun. Ce simplu mi-ar fi fost, dacă aș fi știut de existența Smart Diet!!!

”Smart Diet este un serviciu de livrare la domiciliu a unor diete atent concepute de către nutriționiști pentru pierderea în greutate. Smart Diet livrează doar mâncare gătită, preparată cu atenție de către bucătari, ajutând astfel clienții să slăbească într-un mod confortabil, sănătos și eficient. Un pachet Smart Diet conține mâncarea necesară unei singure persoane pentru 7 zile și poate fi comandat oriunde în România.”

 

Aleg smart, aleg sănătatea

În ultima vreme, nu prea am mai reușit să respect un meniu sănătos iar kilogramele și-au făcut din nou loc. Îmi doresc să o iau de la capăt, pentru că știu mai bine decât oricând, ce înseamnă o alimentație sănătoasă. Am găsit motivația și ajutorul de care am nevoie: Smart Diet. Grijile și temerile mele pentru timpul și energia necesare pregătirii meniurilor, pot deveni istorie. Nutriționiștii Smart Diet, vor  deveni sprijinul meu prin crearea meniurilor diversificate și inteligent combinate.

Aleg smart, aleg sănătatea

Trebuie doar să aleg unul dintre pachetele White, Purple sau Green Smart Diet și, primesc mâncarea necesară dietei mele, penru o săptămână. Prepararea mâncării are loc la temperaturi scăzute, păstrându-se calitatea nutrienților. De asemeni, ambalarea MAP(modified atmosphere packaging) păstrează prospețimea preparatelor. Astfel, am garanția calității, controlul produselor, avizul specializat al nutriționiștilor. Toate acestea sunt elemente deosebit de importante, cum subliniam și mai sus.

 

Aleg smart, aleg sănătatea

 

Așadar, m-am documentat asupra meniurilor, m-am hotărât asupra pachetului, (am ales Smart Purple) și am completat tabelul pentru confirmarea targetului propus. Cele trei feluri de mâncare și o gustare pe zi, îmi asigură necesarul unei alimentații sănătoase, recomandate de specialiști. Nu-mi rămâne decât să lansez comanda. Livrarea este gratuită, un plus care vine în completarea pachetului și, convingerea că am făcut alegerea smart.

Experiențele pe care le avem sunt întotdeauna cele care influențează cu mai multă putere deciziile. Personal, așa mi se întâmplă. De aceea, este important să împarți propriile experiențe, ca un fel de ”puterea exemplului”. O voi face și după experiența mea cu Smart Diet.

 

Voi ați ținut vreo dietă? Care a fost dieta aleasă și cum v-ați gestionat timpul pentru prepararea meniurilor? Știați despre Smart Diet? Aștept răspunsurile voastre în comentarii.

Până data viitoare, alegeți sănătatea, alegeți smart!

 

UniquebyMM

 

Experiențele mele, trecute și viitoare, împărtășite și pentru proba nr. 11 Spring Superblog 2019.

Rate this post