Bun găsit, prieteni! Tare mult îmi place să-mi adun familia și să petrecem timp împreună! Dar cui nu-i place? Ne bucurăm unii de alții, ne povestim și împărtășim întâmplări, experiențe sau, savurăm bunătățile făcute în casă. În weekenduri, vacanțe, de sărbători, cel mai plăcut timp petrecut este cel împreună cu familia. Dar, de departe, cele mai palpitante momente, sunt cele în care ne lăsăm prinși de mirajul jocurilor de societate (board games). Astăzi, vă voi dezvălui puțin despre timpul petrecut în familia mea. Jocurile de societate – distracție și competiție.

Distracția are locul ei în activitățile familiei noastre încă din perioada în care jocurile de societate nu ajunseseră la noi. De la remi/rummy și cărți (șeptic, macao, tabinet etc. la șah, biliard, toate le-am practicat și ne-au oferit cele mai ”tari” distracții. Acum însă, jocurile de societate sunt accesibile și, sunt prezente în activitățile noastre, întrecerile devenind o reală plăcere.

Cuprins

Jocurile de societate – distracție și competiție

 

Jocurile de societate - distracție și competiție

 

 

Deliciul îl reprezintă cel mai mic membru al familiei, care s-a alăturat în ultimul an echipei. A fost suficient să vadă jocul Port Royal de la oxygame! Jocul este unul dinamic, cu 120 de cărți, conceput pentru 2 -5 jucători, cu vârste peste 8 ani. Conține 60 de personaje, căpitani, negustori, marinari, pirați, guvernatori, amirali dar și preoți, coloniști, măscărici, dame și mercenari. De asemeni, sunt 50 de nave, câte 10 de fiecare culoare, bric albastru, pinasă galbenă, fregată roșie, galion negru, 6 expediții și 4 majorări de taxe.

Port Royal

Fascinat fiind de nave, porturi și pirați, piticul nostru s-a și văzut în Portul Caraibelor, acolo unde poate încheia afacerea vieții lui. Jonglează cu galbenii care sunt inscripționați pe dosul cărții, angajează oameni și pornește în expediții. Și-a făcut repede echipa de 5 jucători, băieții fiind primii ”convinși”, pregătesc cărțile  și plasează expediția specială în centrul mesei.

Inteligent, ca toți de vârsta lui, prinde repede mecanismul jocului și îl privesc cum ia avans, își ia ajutoare, plătește și ia bricul bunicului, decartează cărțile în port, câștigă galbeni  … Surprinzător, sau, nu!, piticul face 12 puncte și, câștigă. Ieee!!! Am câștigaaat!!! Și veselia lui ne molipsește imediat.

Bineînțeles, toată lumea vrea mai mult, următorul nivel. Logic, nu? Jocul este antrenant și merită să-l completăm cu extensia “Port Royal: Doar încă un contract”. În această parte, jocul vine cu noi aventuri și contracte care trebuie finalizate. Extensia Port Royal: Doar încă un contract, conține 14 personaje, 10 nave, 15 cuburi și 18 contracte. Poate fi jucat individual sau, cooperând cu ceilalți jucători, contra-timp.

 

Jocurile de societate - distracție și competiție

Jocul este atât de bine prezentat, încât nici nu poate fi trecut cu vederea, mai ales de pasionați. De fapt, toate jocurile de societate de la oxygame sunt foarte atractive din punct de vedere al designului și calității. Desigur, în completarea logicii, dinamicității, ingeniozității acestora.

Ligretto + Cubul Rubik

Pentru diversificare, dar și pentru că se apropie sărbătorile, am ales să comandăm drept cadouri pentru pitic, jocul Ligretto + Cubul Rubik. În acest fel, vom putea face ”schimb de experiență” :) . Ligretto este jocul de societate cu 160 de cărți (4 seturi de câte 40) și se joacă simultan de toți jucătorii, nefiind timp de plictiseală. Presupune repeziciune, fizică și intelectuală, se desfășoară în mai multe runde, cărţile grupându-se după culorile diferite de pe spatele lor. Jocul se poate juca în 2-4 jucători, dar dacă achiziționăm cele 3 cutii de culori diferite, numărul jucătorilor poate ajunge 12.

 

Jocurile de societate - distracție și competiție

 

Cubul Rubik, este cubul arhicunoscut. Cu siguranță ați avut măcar o dată curiozitatea, dacă nu plăcerea, să dezlegați misterul acestui cub. A fost creat de inventatorul Ernő Rubik (Ungaria), cu scopul înțelegerii de către studenți a tridimensionalității. În scurt timp însă, a ajuns să încânte și cucerească întreaga lume. Cu diferitele sale mărimi și modele, cubul Rubik de astăzi are scopul de dezvoltare a intelectului. Acum, cubul se găsește pe piață în diverse forme și grade de dificultate. Piticul îl are deja pe cel recomandat începătorilor, dorindu-și să treacă la un nivel superior.

Jocurile de societate - distracție și competiție

Spiritul competiției și distracția, țin departe monotonia, fac timpul petrecut împreună plăcut și, dau de lucru creierului. Abia aștept weekendul pentru noi reprize de joc și distracție. În plus, am rezolvat și dilema cadourilor. Cel puțin pentru cel mai important membru al familiei :-) .

Voi cum vă distrați în timpul liber în familie? Folosiți jocurile de societate? Dacă da, ce jocuri de societate aveți? Știați de vreunul dintre jocurile de la Oxygame?  Aștept răspunsurile voastre cu mare curiozitate, în comentarii.

Până data viitoare, profitați de bucuria fiecărui moment petrecut plăcut alături de cei dragi!

 

UniquebyMM

 

Jocurile de societate au fost prezentate pentru proba nr. 12 Spring SuperBlog

Rate this post