• Despre prieteni – prietenie online și offline

  Hristos a Înviat! Bine v-am regăsit, dragilor! Mini-vacanța s-a sfârșit și, mi-am dat seama că mi-a lipsit legătura cu voi, prietenii mei de pe blog. Virtuali sau nu, prieteni. În acest context, vreau să vorbesc despre prieteni – prietenie online și offline.

   

  Despre prieteni- prietenie online și offline

  De sărbători, se face curățenie în casă dar și în suflet

  Zilele acestea în care am sărbătorit cea mai importantă sărbătoare a creștinătății, chiar dacă avem sau nu credință, mi-am amintit de omenie.  Indiferent dacă este doar un ritual sau tradiții cu care ne-am născut și le trăim fără să le cunoaștem semnificația, în aceste zile, simțim ”altfel”.

  Despre prieteni – prietenie online și offline

  Contribuie natura care renaște, îmbrăcându-se parcă special pentru sărbătoare, păsările care se întorc din călătoriile lor vestind cu veselia și ciripitul, renașterea.

  În online, prieteniile se leagă mai ușor și, deși uneori ne înșelăm asupra celui/celei căruia/căreia îi dăm accept, putem da la fel de repede unfriend, sau chiar block și o luăm de la capăt.

  Am trecut ”granița”

  Eu nu fac excepție, doar că, am avut privilegiul să duc prietenia online în offline. Cu alte cuvinte, să trec ”granița” ! Așa s-a întâmplat și în ”povestea”  care urmează.

  Toamna trecută, când mă pregăteam de participarea la ediția aniversară de 10 ani Webstock, într-o conversație online, am aflat că urma să participe și un grup de bloggerițe din provincie. Problema era cazarea iar eu m-am oferit pe loc să ajut fetele din grup.

   

  Despre prieteni- prietenie online și offline

  Despre prieteni – prietenie online și offline

  Până la urmă, din grupul respectiv doar o persoană rămăsese ”descoperită” și, deși i se părea anormală atitudinea mea, a acceptat ajutorul. Repet, nu ne știam decât din mediul online.

  Pe Georgiana, am ”preluat-o” din gară în preziua evenimentului și pentru următoarele două zile a fost oaspetele nostru. Dar mai mult de atât, din acel moment a început o prietenie cât se poate de reală.

  Am mers împreună la Webstock, am schimbat impresii și ne-am bucurat de fiecare moment al evenimentului.

  Ajută omul când are nevoie

  Cu siguranță, nu sunt cea mai bună persoană din lume și ceea ce am făcut, nu a fost ceva ieșit din comun. A fost doar o mână de ajutor întinsă într-un moment în care ea avea nevoie. Așa am fost educată, să ajut omul atunci când are el nevoie, nici mai târziu, nici mai devreme.

  Georgiana a fost atentă la discuțiile de pe grupuri și asta m-a mișcat. Mi-am dat seama de sensibilitatea ei când mi-a dăruit lucruri care mi se potriveau sau de care aveam nevoie.

  Departe de mine gândul de a accentua valoarea pecuniară a gestului. Putea lipsi cu desăvârșire, pentru că aici nu este vorba de un schimb. Este vorba de gesturi și sentimente, despre prietenii  și prietenii.

  Despre prieteni – prietenie online și offline

  Intenția este să evidențiez cum se pot lega prietenii sau, mai bine spus, cum prieteniile din online pot duce la legături reale, offline. Cum descoperim pasiuni comune, aceleași afinități sau, cum ne putem completa și ajuta.

  Odată înnodată legătura, continuă și se consolidează încet dar sigur. Așa s-a întâmplat să urmeze și al doilea eveniment la care am participat împreună, demonstrând că omenia (mai) există. 

  Viața este prea scurtă ca să te trezești cu regrete dimineața. Așadar iubește-i pe cei care se poartă frumos cu tine și uită-i pe cei care nu o fac. Crede că tot ce ți se întâmplă … nu este întâmplător”.

   

  Acestea au fost sentimentele pe care am vrut să vi le transmit: despre omenie și prietenie. Vouă vi s-a întâmplat să legați prietenii din online? Ce experiențe de genul acesta aveți? Aștept răspunsurile în comentarii.

  Până data viitoare, aveți curaj, fiți buni

   

   

  UniquebyMM

  Categories: Blogging, Diverse, Viața

  Etichete: , , ,

  18 thoughts on “Despre prieteni – prietenie online și offline

  • Foarte frumos articolul, mi ati demonstrat de foarte multe ori ce om bun si de calitate sunteti, atat dumneavoastra cat si sotul dumneavoastra. Gestul pe care l ati facut pentru mine a insemnat enorm si deja ma simt ca facand parte din familie. Mereu va aflati in gandurile noastre si mereu pomenim de dumneavoastra in cadrul familiei, abia astept sa ne revedem si sa stam de vorba.

  • Am cunoscut multe persoane întâlnite în online. În general cunoștințe plăcute.

  • unblogcolorat spune:

   Sincer? da! m-am imprietenit cu un baiat, acum vreo 11 ani. Imparteam o pasiune comuna, si anume muzica,faceam melodii impreuna. Intre timp fiecare dintre noi s-a casatorit, tinem legatura in continuare dar nu mai impartim aceleasi pasiuni :)) Eu cred in prietenia online, insa mai de durata sunt cele offline.

  • Don De Da'Vais spune:

   Ok, hai să încep cu ceea ce e evident că meriți, Felicitări, dragă Mirela!
Frumos articol, pentru el sunt felicitările și nu neapărat pentru gestul tău evident uman.
Și prima critică este aceasta:
- Cam scurtuț. Dă-ne și tu măcar cu polonicul dacă nu cu oala. Păi ce e aia, ne dai cu lingurița? EU unul aveam nevoie de detalii pentru că eu cred că esența acolo se află.
Hei, dar hai să te iert, poate ne vei povesti altă dată.
- Mi s-a întâmplat și mie ceea ce povestești tu că ți s-a întâmplat. E uman să ne ajutăm unul pe altul și consider că prieteniile sincere nu țin de offline sau de online, ci de noi ca persoane. Acestea ne modelează și ne definesc caracterul, ne demonstrează ceea ce suntem și totodată ceea ce putem fi.
- Deși eu cred că toate prieteniile au la bază un interes, asta nu înseamnă că sunt neapărat egoiste. Cred că există în noi o valoare intrinsecă, ceea ce numim nevoia de socializare de comuniune cu ceilalți.
- „Prietenul la nevoie se cunoaște”, ne vorbește de nevoia pe care fiecare dintre noi o are față de celălalt. Cu internetul ăsta omenirea s-a transformat într-o societate global interdependentă, online-ul este o prelungire a offline-ului.
- Articolul tău vine (și iată a doua critică pe care ți-o aduc), ca o MINI conștientizare a ceea ce devenim pe zi ce trece (puteai dezvolta această latură a articolului), o conștientizare a ceea ce am putea fi de fapt. Că nu puțini sunt cei care se folosesc de sinceritatea și de omenia celorlalți pentru a trage doar profit pentru ei.
- Felicitări încă o dată pentru articol, și nu uita, DETALII…

   • UniquebyMM spune:

    Mulțumesc pentru aprecierile și criticile (constructive), Alex!
    Ce să fac, nimeni nu-i perfect! 🙂
    Am vrut să fac o foarte scurtă legătură cu lecțiile învățate, cu oamenii și să reîncep seria articolelor după o mică pauză.
    Felicitări și ție, multe -multe și binemeritate!

  • Da, mi s-a întâmplat sa leg prietenii și în offline după ce m-am atașat de anumite persoane online. chiar îmi pare bine, am cunoștințe foarte bune!

  • mayapink spune:

   Ma inteleg foarte bine cu trei fete, sper ca pe viitor vom ajunge sa ne intalnim :).

  • Se pot lega prietenii foarte frumoase în mediul online și apoi se pot continua și în mediul offline. Din păcate unii oameni nu arată cine sunt ei cu adevărat,din prima. Și e greu să știi în cine te încrezi. Eu am mare grijă și am învățat să nu mai am așteptări nici de la cei apropiați.

  • Am o gramada de prietene online, si abia astept sa ne intalnim pe viitor 🙂

  • Bianca spune:

   Foarte frumos!Mai ales ca s-a legat o prietenie asa frumoasa!!Nu am avut ocazia sa imi fac prietenii online;cel putin nu deocamdata!!

  • coco spune:

   sigur ca s-a intamplat! am o groaza de amice online cu care discutam diverse! poate prietene prea mult spus, ar trebui mai multe intre noi pentru a folosi acest cuvant!

  • mihaelanistor spune:

   Mi-am facut multe prietene online si imi doresc tare mult sa ajung sa le cunosc si in offline, cred ca am lega prietenii adevarate.

  • Sa stii ca de multe ori am dus prieteniile din online in offline si am legat relatii stabile, durabile, poate mai frumoase decat altele care s-au desfaurat doar in viata reala.

  • ellafairytale spune:

   Prietenia trece dincolo de ecranele laptopurilor, uneori viata si oamenii te surprind in mod placut.

  • Foarte frumos, evenimentele cu bloggeri au o atmosfera minunata de care m-am putut bucura si eu. Cunosti persoane frumoase si in offline, dupa atata online. 🙂

  • barbierucristina spune:

   Am cateva prietene in online cu care ma-m si vazut si ne intelegem tare bine.

  • Ramona Gheorghe spune:

   Este bine sa ai prieteni in jur pe care sa te poti baza. Ma bucur ca ai astfel de prieteni

  Lasă un răspuns