Bun găsit, prieteni! După ce v-am vorbit despre un loc unde putem petrece, ne putem relaxa, distra sau mânca, nu pot rezista tentației de a povesti despre noua mea ”descoperire”! De această dată este vorba doar despre un loc unde mâncăm bine, mult și ieftin.

Cuprins

Unde mâncăm bine, mult și ieftin?

Să o luăm în ordine cronologică. Umbla vorba prin târg că are Călinescu (n. r. Florin Călinescu) o ”cârciumă” unde se fac cei mai buni papanași din oraș. Fană declarată a papanașilor, cum am auzit vestea, mi-am propus să merg să -i încerc și să mă conving singură cum stau lucrurile.

Dar, știți și voi cum stă treaba cu timpul, programul zilnic, zenul s.a.m.d.! Habar nu am ce a fost sau ce a lipsit, dar știu sigur că a trecut ceva timp până s-au ”aliniat planetele” pentru punerea în practică (scenă :-) ) a planului.

 

Unde mâncăm bine, mult și ieftin

Taverna ”La Călinescu”

Taverna ”La Călinescu” este situată la parterul unui bloc de pe strada Piscului nr. 16, zona Tineretului și, din exterior, nu pare prea mare. Sau, așa am perceput eu lucrurile la prima vedere.

Noi am mers direct, fără rezervare, deoarece era mijlocul săptămânii și am considerat că nu era cazul. Se pot face rezervări, mai ales pentru sâmbăta și duminica, când este full și este deschis  în intervalul 13 – 00. 

Din interior, spațiul nu mai este chiar atât de mic cum mi l-am imaginat, dimpotrivă, este chiar generos! Doar mobilierul mi-a dat impresia de un pic cam înghesuit. Părerea mea! :-P 

Mai mult, cineva chiar a atins în trecere placementul cuiva care mânca, reușind să verse conținutul paharului peste telefon, haine etc. Trecem peste incidentul pe care eu l-am asociat cu înghesuiala mobilierului, suntem preluați de personal și conduși la o masă pentru 4 persoane.

 

bine, mult și ieftin

”Poftă mare, să vă fie de bine”

Atmosfera este deconectantă iar decorul este inedit sau, cel puțin pe placul meu. Pe pereți sunt picturi cu mari actori români. Meniurile sunt și ele mai altfel, cu sloganul ”Bine, mult și ieftin” și autograful lui Călinescu ”Poftă mare, să vă fie de bine. Florin Călinescu”.

Restaurantul are un meniu foarte variat, cu feluri de mâncare care mai de care mai tentante, cu specific românesc din bucătăria tradițională, clasică, dar și mici inserții împrumutate, gen quesadilla, pizza, paste, etc.

Când vine vorba de alegerile felurilor de mâncare în restaurante, în ceea ce mă privește, am o ”filozofie” proprie, după care mă ghidez. Aleg felurile de mâncare care îmi plac foarte mult dar nu le gătesc frecvent acasă.

Unde mâncăm bine, mult și ieftin?

În acest sens, la restaurantul Taverna ”La Călinescu” am ales ciuperci cu smântână și carne de pui, un fel de mâncare la care nu rezist. Desigur, cu mămăligă! Soțul, a ales pastramă de oaie cu mămăliguță iar persoana cu care ieșisem, șnițel de curcan cu cartofi prăjiți și salată. Ca desert, bineînțeles, mult lăudații papanași, cu dulceață de fructe de pădure și ciocolată. La capitolul băuturi, apă plată pentru toată lumea :).

 

IMG 20190414 163657 Unde mâncăm bine, mult și ieftin?

 

Personalul amabil, se mișca destul de repede și părea destul de bine pregătit. Deși nu era o oră de vârf, era ceva lume în restaurant. După opinia mea, sunt și clienți care vin să comande mâncare pentru acasă sau, de la birourile din zonă.

bun…mult…ieftin!

Timpul de așteptare a fost unul foarte bun, neașteptat chiar, iar mâncarea … ooo, mâncarea … arată extraordinar de apetisant! Și nu doar că arăta bine, dar era și foarte gustoasă. Mie una, mi-a mers la casa sufletului! Pardon, a fost bun și … mult!!! Iar porția atât de mare, încât nu am fost în stare să o termin. 

 

mult și ieftin

 Ieftin

Deși însoțitorii mei au mâncat tot și părerile lor, au fost în asentimentul meu: porțiile au fost foarte generoase și gustul au depășit așteptările. Ne-am dat seama însă că papanașii nu mai aveau loc, prin urmare am anunțat să -i pună la pachet. 

A urmat nota de plată care ne-a confirmat că sloganul ”Bine, mult și ieftin” era cât se poate de adevărat. Pentru a vă face o idee, vă las și câteva prețuri:

pui cu ciuperci și smântână = 26 lei,

șnițel ”haiducesc” = 29 lei

șnițel piept de curcan = 27 lei

pastramă de oaie cu mămăliguță = 35 lei

pui cala țară = 26 lei

pomana porcului = 25 lei

quesadillia = 35 lei

papanași (2 bucăți) = 19 lei

apa plată/minerală 750 ml = 10 lei: 330 ml = 5 lei.

 

bun și ieftin

”La Călinescu” se mănâncă bine, mult și ieftin

Totalul notei noastre a fost aproximativ 120 lei, adică mai mult decât decent pentru ce am mâncat. Bineînțeles că abia am așteptat să ajung acasă pentru a desface papanașii, cât încă mai erau calzi și să văd de ce sunt atât de faimoși.

În primul rând, sunt imenși, arată bine iar smântâna și dulceața erau din belșug. Ei, acum vine partea care, să spunem, ar putea fi un minus.  Desigur, asta din punctul meu de vedere. 

Papanașii, din câte știu eu, reprezintă desertul tradițional făcut din brânză, ouă, făină sau griș etc. Voiam să subliniez brânza. Acestor papanași le lipsea brânza, în rest erau gustoși, pufoși, exact cum trebuie. La fel de adevărat este că am mâncat papanași în diverse restaurante, care erau tot fără brânză.

Dacă nu cumva este o lipsă a mea în legătură cu prepararea papanașilor în restaurante, eu cred că ar fi corect să li se schimbe denumirea. Am auzit o teorie conform căreia, în restaurante nu se fac papanași cu brânză din nu știu ce motive. Totuși, am mâncat în restaurante și papanași cu brânză! Hei, deci, lămuriți-mă și pe mine cum stă treaba cu papanașii la restaurante :)! Au sau nu au brânză?

 

bine, mult și ieftin

Recomand Taverna La Călinescu

Prin urmare, dragilor, dacă aveți ocazia să ajungeți prin zonă sau vreți să ieșiți să mâncați bine, mult și ieftin, alegeți ”Taverna La Călinescu”. Vă recomand cu mâna pe inimă să nu o ocoliți. În afară de papanașii care nu au brânză, totul este de excepție! 

Ce spuneți, cu cine merg data viitoare la restaurantul Taverna ”La Călinescu”? Mă tentează o quesadillia sau niște paste quatro formagi :). La desert, alegem o plăcintă, clătite sau înghețată. 

 

Ați mâncat la acest restaurant? Știați de el? Aștept să-mi povestiți în comentariile voastre. La fel ca răspunsul la invitația lansată.

Până data viitoare, faceți-vă poftele: bine, mult și ieftin!

 

UniquebyMM

 

P.s. Articolul nu este unul publicitar sau plătit.

Rate this post