Bun găsit! V-ați imaginat vreodată sau măcar ați visat, că sunteți la volanul unei mașini, în cursa unui circuit ? Indiferent de răspunsul vostru, mi-am propus ca astăzi să vă iau cu mine, imaginativ, într-un astfel de circuit. Imaginați-vă că sunt pilotul unei superbe Honda Civic Type R, atenție, pe celebrul circuit Nürburgring. Există povești pe care le credem ireale! Pilot de curse cu Honda CivicTypeR – poveste ireală!  Așadar,  3, 2, 1,… start!

 

 

Pilot de curse cu Honda CivicTypeR

 

Cuprins

Pilot de curse cu Honda CivicTypeR – poveste ireală!

Împreună cu Nicki Lauda, copilotul meu, ne așezăm  confortabil în scaunele inspirate din lumea curselor, ale noii mașini Honda, proiectată special pentru performanță. Ne pregătim, potrivim căștile, prindem centurile, facem ultimele verificări, ne aliniem, … start.

Sumar 2 Pilot de curse cu Honda CivicTypeR - poveste ireală!

 

Toamna intrată bine în drepturi a adus temperaturi scăzute și ploi mărunte, umezind carosabilul pistei celebrului circuit german. Simt fiori reci pe șira spinării la vederea luciului de pe pistă, dar Niki îmi simte neliniștea. Fără să schițez vreun gest sau să scot vreun sunet, îmi transmite în cască: “Honda Civic Type R folosește tehnologie inspirată din motorsport. Printre elementele preluate se numără prizele de aer pentru răcirea frânelor, eleron aerodinamic, capota fabricată din aluminiu, ventilată și evacuare centrală triplă.”

Respir adânc, și alung din minte scena accidentului. Pentru o fracțiune de secundă văd revenirea lui Niki pe pistă, la numai 40 de zile după accident. Simt siguranță și trec peste gândul că mi se poate întâmpla ceva rău cu un Type R și cu un maestru în arta supraviețuirii ca Niki. Apoi, privirea îmi cade pe cadranele de bord și sistemul multimedia Honda Connect cu ecran touchscreen de 7 și navigație Garmin integrată (compatibilitate Apple Car Play si Android Auto).

 

Pilot de curse cu Honda CivicTypeR - poveste ireală!

Vocea din cască, interiorul mașinii, peste tot materiale tactile premium,  îmi transmit pofta de aventură, reamintindu-mi că am de doborât un record de viteză. “Eu am drumul meu, întotdeauna!” a devenit și motto-ul meu de când am aflat povestea lui Niki, și mă concentrez pe condus.

Pilot de curse cu Honda CivicTypeR – poveste ireală!

Schimbătorul de viteze din aluminiu optimizează experiența condusului și cum sunt destul de atehnică, fac decât ce știu mai bine. Îmblânzesc caii putere, adaptez viteza la cele 33 de curbe la stânga și 40 de curbe la dreapta ale circuitului. Accelerez, frânez, îmi vine să închid ochii să-mi fac exercițiile în minte dar știu că nu se face. Trag cu coada ochiului în dreapta: Niki tace dar îi simt nemulțumirea. Probabil este nemulțumit de timpul  scos. Sau, nu a fost mulțumit cum am luat ultima curbă. Mi s-a părut că am fost la milimetri de ieșit în decor.
2SVR2017024INTERIORGEARSHIFTKG Pilot de curse cu Honda CivicTypeR - poveste ireală!
Mă mai relaxez când îl aud din nou în cască: “este doar antrenament, nu mai fi așa crispată. Cât despre mine, e o exagerare să fiu numit rece sau ca un computer. Sunt doar un om precis, controlat, care face o treabă precisă și periculoasă, într-un loc de muncă care nu permite greșeli”. Suntem aici pentru a reuși să dobori recordul de vitează și vei reuși dacă îți faci treaba. Detalii despre mașină, îți dau eu, nu este cazul să te îngrijorezi.” Și începe să turuie ca o moară stricată în timp ce eu văd parcă pentru prima oară peisajele impresionante. 

Modelul Honda Civic Type R

 

Modelul Honda Civic Type R vine cu o multitudine de tehnologii de siguranță, din care face parte ultima generație Honda SENSING. Printre altele, include sistem de avertizare a coliziunilor frontale (Collision Mitigation Braking System), sistem de asistare a menținerii benzii de circulație (Lane Keeping Assist System) și recunoașterea semnelor de circulație (Traffic Sign Recognition). Atinge 270 Km./ora iar puterea maximă dezvoltată de noul propulsor va depăși valoarea de 280 CP”
Aud clar finalul, după ce am trecut de Iadul Verde, partea cea mai periculoasă a circuitului, denumit așa datorită lungimii și curbelor deosebit de  strânse. “Toate astea, din grija proiectantului pentru protejarea pasagerilor. Acum ar fi trebuit să  fiu în F1, nu în timpul meu, mi-aș fi păstrat urechile”. Și, deși recunoscut pentru felul său rece și calculat ca un computer, râde cald și încurajator. Asta mă liniștește, și entuziasmul pe care l-am avut când am aflat de parteneriatul cu Honda România , îmi revine. Ajung la final dar nu sunt mulțumită de mine. Degeaba am o mașină care poate, dacă eu nu știu să scot tot ce poate, mă mustram în timp ce ieșeam din mașină.
Pilot de curse cu Honda CivicTypeR - poveste ireală!
“Hai că nu-i rău pentru un începător”, îmi spune Niki întinzând-mi mâna prietenește.  “Mașina este bună, făcută pentru record, succes, este nevoie de antrenament. Mai facem o tură? “
Cum sa refuz o asemenea provocare? Unicul Niki Lauda nu mă abandona! “Bineînțeles!”, îi răspund și, deja simțeam că sunt alt om, sărind efectiv în minunea asta de mașină. Bag în viteză, frica și emoția au dispărut, concentrarea e maximă, accelerez, schimb viteza, trec de prima curbă pe stânga, intru în a doua …
Îl văd pe Niki dând din cap, nu știu dacă din cauza vitezei – acul urcase la 270 km/oră – sau pentru că era mulțumit. Parcurseserăm deja 11,6 km. când îl aud pe Niki: “Stăm bine la timp, ține-o tot așa!”. A, deci nu era de la viteză!
Honda interior 1 1 Pilot de curse cu Honda CivicTypeR - poveste ireală!

Am reușit!!!

M-am împrietenit cu mașinuța roșie, model Honda, îmi place, mă simt una cu ea, am siguranță. Niki îmi transmite  curaj și încredere, adrenalina este la maxim, nu știu dacă ce aud  sunt bătăile inimii sau pistoanele (4) … Realizez că am ajuns la ultima curbă și Niki țipă “asta e”, în timp ce trec linia de sosire. “Da! Asta e! 7:45.01 pe 20.83 km. Nu-i rău deloc, partenere! Ai reușit! Încă două antrenamente și poți merge în concurs, dobori sigur recordul” exclamă Niki îmbrățișându-mă.
2SVR2017007DRIVERSIDEKG Pilot de curse cu Honda CivicTypeR - poveste ireală!

 

Mulțumesc, aproape sugrumată de un amestec de sentimente, stoarsă ca o lămâie, dar entuziasmată și mândră. Doamne, mă gândisem că este o experiență ireală, de genul, o dată în viață, dar mi-a întrecut toate așteptările. Mi-am depășit limitele … imaginației! (:))

Pilot de curse cu Honda CivicTypeR

Adrenalina are efect fantastic asupra mea, mă revigorez în secunde, și îl întreb pe Niki dacă ar pilota modeleleHondape un circuit de Formula 1. “Da, este o adevărată provocare, având în vedere unde a ajuns Honda cu modelele sale. “If Honda does not race, there is no Honda”  încheie citându-l pe Soichiro Honda. Când mă pregăteam să îi mulțumesc încă o dată, Niki Lauda completează: “Recomand să te îndrepți cu încredere către Honda Civic de vânzare  și să intri cât mai repede în posesia unui exemplar. Am văzut că te înțelegi foarte bine cu ea, faceți echipă bună. Iar roșul îți poartă noroc. :-P “
Povestea mea imaginară a ajuns la final. Una în care am fost pilot de curse pe un circuit celebru. Cu Niki Lauda copilot, cel mai curajos pilot și unul dintre cei mai mari piloți de formula 1. Concluzia? Poți fi/face orice vrei tu!
V-am convins că Honda este o mașină care poate fi partenerul ideal? Care este răspunsul vostru sau dacă sunteți deja posesorul unui model Honda, aștept să aflu din comentarii.
Până data viitoare, dați frâu liber imaginației, trăiți visul!
UniquebyMM
Dacă v-a plăcut poveste, mai poftiți! Și, nu uitați: distribuiți!

Povestea imaginară este răspunsul provocării nr. 2 SuperBlog 2019

Rate this post