Bun găsit, dragi prieteni! Despre vacanțe, numai de bine! Așa aș putea spune parafrazând o formulă veche și, sunt convinsă că sunteți în asentimentul meu.  :) Bineînțeles, există și excepții, dar astăzi am ales să vă vorbesc despre partea partea majoritară. Evident, este partea care îmi place și în care mă încadrez perfect! 8-) Așadar, cu ce ne alegem după vacanță sau, cu alte cuvinte, vacanța s-a terminat, rămân doar amintirile ?!?

 

Vacanța s-a terminat, rămân doar amintirile?!?

Vacanța s-a terminat, rămân doar amintirile?!?

Spuneam cum despre vacanțe … numai de bine! Recunoașteți, povestim mult timp după ce revenim din vacanțe, în termeni frumoși, elogioși, la superlativ. Repet, în cazurile în care acestea sunt reușite, adică, cele despre care am ales să vorbim. Întrebarea este: concret, cu ce rămânem de fapt după aceste vacanțe? Păi, haideți să luam lucrurile pe rând.

Dacă destinația aleasă este una la mare, ocean, soare, plajă, ne alegem cu un bronz frumos și sănătos. Evident, apare și aici, condiționalitatea, dacă suntem atenți la orarul de expunere la soare și protecția SPF corectă. Chiar și în cazul în care nu facem plajă, în vacanțele din aceste destinații ne putem alege cu un bronz destul de frumos. Aceasta se datorează brizei, climei specific zonei și plimbărilor lungi pe faleză.

 

IMG 20190518 105247 Vacanța s-a terminat, rămân doar amintirile?!?

 

Exemplul concret sunt chiar eu, care nu mai pot face plajă (nu mai suport soarele), totuși, m-am întors bronzată din vacanța petrecută în Tenerife. În cazul acestei destinații, te poți bronza ”din mers” iar eu, chiar asta am făcut: m-am plimbat și m-am bronzat :).

Și destinațiile aflate în zonele muntoase ne oferă un bronz frumos, unul deosebit față de cel obținut la mare. 

Bronz și sănătate

Prin urmare, oriunde vom petrece vacanța, la munte sau la mare, primul câștig este bronzul, care nu este doar unul pentru estetic. Bronzul este și sănătos, fiind obținut prin expunerea la soare care ajută organismul să asimileze vitamina D necesară oaselor.

 

Vacanța s-a terminat, rămân doar amintirile?!?

Relaxare și energie

Relaxarea și bateriile încărcate, reprezintă alte beneficii directe ale vacanțelor, asupra noastră. Cu o bună documentare în buzunar despre condiții, climă, stil alimentar, dotările locului de cazare și oportunitățile oferite, putem fi ”câștigători”.

Respectând condițiile enumerate, ne vom putea întoarce din vacanță cu tonus ridicat, cu energie și starea de bine de care avem nevoie. Și, uite-așa rămânem noi după vacanță și cu energie și stare zen astfel încât putem face față tuturor provocărilor.

 

Vacanța s-a terminat, rămân doar amintirile?!?

Atracții, obiective 

Nici atracțiile, obiectivele sau activitățile care se pot face în vacanța pe care ne-am ales-o, nu sunt de neglijat. Acestea, ne vor oferi experiențe pe care nu le vom uita niciodată. După sănătate, acestea sunt cele mai valoroase amintiri pe care le acumulăm. Ne îmbogățesc și înfrumusețează sufletul, mintea, cultura. 

În vacanțe nu mai respectăm rutina zilnică de acasă, nu mâncăm aceleași feluri de mâncare, dimpotrivă, ne lăsăm seduși de tot ce este diferit. Cei mai  mulți dintre noi aleg mâncarea tradițională specifică locului în care ne aflăm. În acest fel, ne îmbogățim cultura culinară, dacă pot spune așa, trăind experiențe extraordinare.

Experiențe culinare

Întotdeauna, în vacanțele mele, testez gusturi și arome, feluri de gătit și mâncăruri specifice destinațiilor alese. Merg în locurile preferate de localnici, departe de zonele stațiunilor unde prețurile sunt mari și există riscul să nu găsești ceva extraordinar.

 

IMG 20190516 170946 Vacanța s-a terminat, rămân doar amintirile?!?

 

Spre exemplu, în Tenerife am ales peștele oceanic pescuit proaspăt ( peștele zilei), gătit după rețetele canariene. Mi-au plăcut și cartofii în coajă și crustă de sare, papas arrugadas, rancho canario sau puchero, adică tocănițele. Mare iubitoare de fructe, diversitatea și multitudinea de fructe existente pe insulă mi-au împlinit gusturi și curiozități. Despre barraquito (cafeaua în 4 culori) care mi-a rămas la suflet, nici nu vă mai povestesc, deja știți din celelalte postări.

Vacanța s-a terminat, rămân doar amintirile?!?

Cu ce ne mai alegem după o vacanță? Cu impresii și informații obținute în urma vizitării obiectivelor turistice, muzeelor, zonelor de atracție sau explorărilor. Sunt locuri, lucruri, specii, obiective, unice în lume, de care nu auzim decât în cărți sau pe care le vedem doar în filme. 

 

DSCF0555 Vacanța s-a terminat, rămân doar amintirile?!?

 

Dacă vă place să îmbinați plăcutul cu utilul, relaxarea cu distracția și îmbogățirea culturii, experienței, vacanța ar trebui să cuprindă aspectele amintite. În sensul acesta, vă veți alege cu mai mult decât amintiri frumoase. O vacanță este, trebuie să fie, cel mai reușit timp petrecut. Dacă ar exista perfecțiune, aș putea spune că o vacanță așa trebuie să fie: perfectă!

Cu ce m-am ales eu după vacanța din Tenerife? După bronz, marele meu câștig a fost îmbunătățirea stării mele de sănătate. După experiențele culinare și satele pescărești, am descoperit El Teide, Parcul Național Natural, Masca, El Drago, Icod del Vinos etc. Locuri unice în lume!

 

Vacanța s-a terminat, rămân doar amintirile?!?

 

Vacanța mea a fost una reușită, din care m-am întors cu mari beneficii. Abia aștept să aflu cum a fost a voastră și cu ce anume vă place să rămâneți.

 

Până data viitoare, vă urez vacanța cea mai reușită cu beneficii din plin!

 

UniquebyMM