Bun găsit! Vi se întâmplă să credeți în superstiții? Mie una, da :)! Întâmplător sau nu, pentru că am  crezut în plimbatul  trolerului în noaptea de Revelion, călătoriile au curs gârlă. Și cum sunt iubitoare de călătorii, am luat superstiția de bună. Despre călătorii v-am vorbit și o voi mai face, astăzi însă, am o poveste adevărată despre călătorii și bagaje. Scenă de film sau trolerul buclucaș !?! 8-) 

 

Scenă de film sau trolerul buclucaș!?!

Scenă de film sau trolerul buclucaș!?!

Priveam avioanele care treceau pe albastrul cerului și visam ca într-o zi să zbor și eu cu unul. Și ziua aceea a venit, iar din acel moment am iubit și mai mult zborurile, călătoriile cu avionul. Închideam ochii și auzeam vocea plăcută a stewardesei: “Fiți calmi, relaxați -vă și bucurați-vă de zborul dvs.” Abia așteptam următorul zbor!

Apoi, am învățat să-mi organizez singură vacanțele, călătoriile, și cum să-mi aleg biletele de avion, companiile de zbor, bagajele.

Dar pentru ca superstiția despre care vorbeam să se materializeze, aveam nevoie de un buget care să-mi permită. Iar bugetul trebuia ajutat și ‘întreținut” dacă nu -mi doream să rămână gol. Pentru asta, am ales zborurile low -cost în detrimentul celor de linie preferate în  primele vacanțe.  Decizia a fost răspunsul la întrebarea “ce îmi doresc?”. Îmi doream să aștept până strâng bani pentru bilete de avion cu zboruri de linie sau să călătoresc cât mai mult, cu low -cost?

Îmi doream locuri în scaune mult mai generoase, îmi doream să fiu servită cu mâncare, băutură, cafea. Îmi doream să privesc filme pe ecranele din aeronavele elegante, stewarzi drăguți, eleganți, pături și perne, etc. Cum să nu-mi doresc toate acestea? Dar cât timp ar trebui să aștept până mi-aș putea cumpăra bilete la aceste curse?

 

troler aero hard 4 roti wine Scenă de film sau trolerul buclucaș!?!

Da zborurilor low-cost

Da, am ales zborurile low -cost, deoarece, îmi doresc cât mai multe călătorii. Dar asta nu înseamnă oricum, în orice condiții. Din noiembrie 2016, Wizz Air are curse directe către destinația mea preferată, insula eternei primăveri, iar compania a devenit prima mea opțiune. Aeronavele sunt curate, stewarzii cu disponibilitate mare, atenți, bine pregătiți. Prețurile la mâncare și băuturi sunt mari iar comercializarea de produse (parfumuri, cosmetice etc.) sunt puțin deranjante. Totuși, față de alte companii (hai să nu dăm nume :)) sunt mai puțin agresive, iar amabilitatea și atenția echipajului compensează.

Pentru vacanța aceea vânasem ofertele până găsisem bilete de avion la prețul bun, accesibil. Fire practică, plec cu puține bagaje, dar mă întorc cu mult mai multe :-P . Motiv pentru care plătisem bagaj suplimentar, de cală (20 Kg.), ce urma să conțină cumpărăturile făcute, doar pentru întoarcere. Politica acelui moment cu privire la bagaje de mână Wizz Air, îmi permitea să iau gratuit un troler 55x40x20 ceea ce era perfect. 

 

Scenă de film sau trolerul buclucaș!?!

 

Dar viața este generoasă și ne oferă multe provocări cărora trebuie să le facem față. Provocarea acelei vacanțe avea să fie una destul de  neașteptată. Printr-o întâmplare nefericită, am rămas fără bagaje.

Povestea

În aceste condiții toate planurile erau aruncate în aer, că tot vorbim despre zboruri, inclusiv bugetul. Sau, în primul rând bugetul, care trebuia gestionat în alți termeni. Măsurile trebuiau luate urgent, doar nu aveam să ratez vacanța la care visasem și să mă apuc de plâns. Nici vorbă de așa ceva. Dimpotrivă am trecut la fapte, iar printre primele măsuri a fost achiziționarea trolerelor. Am ales ceva simplu și ieftin, atât cât să mă scoată din încurcătură, să se încadreze în dimensiunile și cantitatea corespunzătoare politicii de bagaje. Bănuiți probabil și proveniența :).

Predăm bagajul de cală, mergem la porțile de îmbarcare cu trolerul de cabină ale căror rotițe cedaseră deja, și zburăm spre casă. Dar aventura cu bagajele noastre nu luase sfârșit! Așteptăm cuminți bagajul pe banda care se defectase și ea între timp, ajunge, îl preluăm și plecăm spre parcare. După doar câțiva pași, constatăm că tolerului nostru (nou) îi cedase materialul, fermoarele și, exact ca în scena unui film celebru, am început să adun bagajele împrăștiate. De râs sau de plâns? Ceva amestecat cu jenă, din câte îmi amintesc.  Dar, aventura trolerului buclucaș a trecut.

 

luggage 3583000 960 720 Scenă de film sau trolerul buclucaș!?!

 

Scenă de film sau trolerul buclucaș!?!

Când nici nu visam la încă o călătorie, chiar în destinația favorită, am primit bilete cadou pentru o nouă vacanță. După entuziasmul momentului, primul gând a fost să-mi găsesc trolere ieftine dar de calitate și rezistență superioară. Pierdusem însă din vedere posibilele schimbări de politică a bagajelor ale companiei low cost.

Norocul meu că Travelkit* are un ghid foarte util cu tot ce trebuie să știm despre politica de bagaje ale diferitelor companii. Așa am observat cum Wizz Air își schimbase politica. În primul rând a dispărut posibilitatea bagajului de cală pe un singur sens :(. Compania permite acum un bagaj mic de mână (40x30x20cm) gratuit și un troler de dimensiuni 55x40x20 dar doar cu Wizz Priority. Bagajul de cală (10, 20, 32Kg.) și echipament sportiv, trebuie achiziționat contra cost.

 

Scenă de film sau trolerul buclucaș!?!

 

M-am uitat imediat pe biletele primite cadou. Aveam  Wizz Priority și bagaj de cală 32kg! Prin urmare, voi putea să-mi comand un troler cu dimensiunile admise pentru cabină și unul de cală. Dacă bugetul îmi va permite, voi alege și un rucsac. 

“Travelkit* este magazinul specializat în bagaje de avion și accesorii de călătorie. La Travelkit găsești tot ce trebuie să știi despre politica de bagaje a fiecărei companii care zboară în și din România, precum și un sortiment specializat de bagaje de avion, astfel încât să fii întotdeauna pregătit de zbor. Bagajele Travelkit au fost special proiectate la dimensiunile maxime permise de diferitele companii aeriene, astfel încât tu să poți beneficia de spațiul optim de bagaje în călătoriile tale.”

Ador călătoriile, iar pentru cât mai multe, aleg zborurile low-cost, dar nu fac rabat de la calitatea bagajelor. Sunt tare curioasă: vouă vă plac zborurile low-cost? Dacă da, care sunt argumentele? Aștept cu interes comentariile voastre.

 

Până data viitoare, fiți calmi, relaxați-vă și bucurați-vă de un zbor plăcut! 

 

UniquebyMM

Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți! Și, nu uitați să distribuiți.

 

Povestea trolerului buclucaș am scris-o pentru proba nr. 3 (Travelkit) SuperBlog 2019