Bun găsit! Poveștile sunt oriunde! Povești din era tehnologiei: scaunul de gaming, sunt poveștile predării lecțiilor între generații. 

Era una dintre serile frumoase de vară, când cerul este mai albastru și puzderia de stele, mai strălucitoare. Le admiram și noi sub clarul de lună ireal și ascultam poveștile bunicului, atât de potrivite întregii atmosfere. Adesea, poveștile alunecau  ușor spre realitate, făcând povețele mai ușor de înțeles la cei 4 ani, vârsta celui mai mic ascultător.

 

Povești din era tehnologiei: scaunul de gaming

 

Povești din era tehnologiei: scaunul de gaming

“Privește P.! Acolo, gruparea aceea de șapte stele (și numără împreună: 1, 2, 3… 7), este carul mare. El reprezintă nordul. Acolo, vezi steaua aceea care strălucește cel mai tare? Este luceafărul. Iar dincolo, carul mic…, ” îl aud pe bunic vorbindu-i nepoțelului. “Cu ajutorul lor se ghidau navigatorii pe mările și oceanele lumii.” ” Bunicule, dar nu aveau și ei GPS?!?” vine întrebarea piticului care, nu doar că ne trezește din povești  aducându-ne pe pământ, dar stârnește hohote de râs.

Ce ți-e și cu tehnica și inovația care au adus tehnologia la tine acasă, îmi spun zâmbind. Are dreptate piticul raportat la prezent! Mă adâncesc în gânduri părăsind poveștile și discuțiile bunic- nepot. 

Cum am reușit să mă descurc până la momentul în care un singur click, o apăsare de buton schimbă viața? După cum se vede,  am supraviețuit :)! Dar, oare unde aș fi fost acum dacă gadget- urile ar fi fost prezente atunci în viața și casa mea? Sunt convinsă, mult mai departe. Și nu mă refer la distanță, ci la calitatea vieții și sănătății. Și mai știu sigur, că aș fi avut mult mai mult timp pentru mine și familia mea.

Cu siguranță nu mi-aș fi făcut milioane de griji și nu aș fi pierdut zile și nopți  așteptând vești de la soțul meu, dacă existau telefoanele mobile. Din clipa în care am avut primul telefon mobil, a devenit unul dintre cei mai buni “prieteni”, de nedespărțit. Aflu vești despre ai mei, rezolv probleme fără să pierd timp inutil, fac cele mai frumoase fotografii din călătoriile mele … Și câte altele!!! Știu, omul este cea mai adaptabilă ființă, dar cred că nu m-aș mai putea lipsi de niciunul dintre lucrurile care îmi îmbunătățesc viața.

 

Scaunul de gaming

 

 

Dacă la 4 ani copilul știa de GPS, pe la 9 ani ne-a spus că-și dorește un scaun de gaming pentru biroul său. Până să mă documentez, primul gând a fost acela că nu este deloc potrivit un astfel de cadou pentru un copil. Mă gândeam că un scaun de gaming are brațele prevăzute cu butoane, cabluri de tot felul care fac legătura cu laptopul sau calculatorul (:)). Că va sta toată ziua pe jocuri punând pe plan secundar școala și lecțiile.

Ziua de naștere se apropia, prin urmare, m-am grăbit să caut informații despre scaunul pe care și-l dorea copilul. Unde să caut altundeva dacă nu pe “Sfântul Net”? și nu mă pot abține să nu-i urez sănătate celui ce l-a inventat.

Abia atunci m-am lămurit cum stau lucrurile :)! Scaunele acestea sunt mană cerească! O minune pentru oamenii care petrec mult timp la birou. Da, sunt scaune pentru gaming dar și pentru cei care stau ore întregi pe scaun, la birou.

Sunt ergonomice, cu posibilitatea reglării înălțimii, a brațelor, ajustarea spătarului, dar mai ales, sunt confortabile. Ce să mai spun? … detaliile despre materialul tapițeriilor care  permit aerului să circule ca să nu transpiri, să nu irite… designul modern …!  

Povești din era tehnologiei: scaunul de gaming

Mă simțeam tare jenată că nu știusem nimic din  toate astea. Fără să suflu vreo vorbă despre “neștiința” mea, prezint familiei modelele găsite și, bineînțeles, cumpărăm scaunul de gaming. Cât de simplu a fost cu tehnologia și echipamentele IT pe care le am în casă, la îndemână!

 

Povești din era tehnologiei: scaunul de gaming

 

Problema e că mi-a plăcut atât de mult, încât nu știam ce tactică să aplic pentru a convinge că trebuie să-mi înlocuiesc scaunul de birou. Scaun, care nu avea mai mult de câteva luni de când fusese cumpărat. Ei bine, m-am folosit de faptul că este ideal pentru menținerea unei poziții corecte a corpului. Petrec mult timp pe scaun la birou, în fața laptopului iar confortul scaunului, contează enorm pentru sănătatea coloanei.

Cu scaunul de birou nou achiziționat am făcut cea mai bună investiție. De când l-am montat și instalat la birou, nu mai folosesc alt scaun sau fotoliul. Nu aș renunța la el pentru nimic în lume și nu mai am nicio scuză, ca randamentul de lucru să nu fie excelent :-P .

Accesorii laptop  și nu numai

Dar pentru că tot am amintit de laptop, trebuie să vă spun că am rămas fără niciunul din cele trei pe care le aveam. Aveau destulă “experiență” și, nu mă pot plânge, și-au dat onorabil obștescul sfârșit. Pe lângă laptop însă, aveam nevoie de accesorii laptop .

Știam că îmi vor face viața mai ușoară, la fel ca celelalte produse, echipamente electronice și IT prezente în viața noastră. Doar că, bugetul destul de slăbit după ultimele cheltuieli, nu mă ajuta. Aveam nevoie de alte … artificii :).

 

 

 

Așezată confortabil în scaunul meu de birou, sorb din cafeaua proaspăt făcută (tot doar cu o atingere a butonului), deschid noul laptopul.  Aleg muzica preferată, potrivesc căștile, pun smartphonul aproape și încep să navighez.

 

Povești din era tehnologiei: scaunul de gaming

Navigarea a continuat până am găsit accesoriile de care aveam nevoie și le-am trecut pe listă. Se apropia ziua mea de naștere și urmau  întrebările de genul, “ce-ți dorești de ziua ta, ce ți-ar plăcea să primești, etc”. Drept răspuns, le voi da lista cu “dorințe”: mouse, mouspad, Hub USB, memorie externă, boxă și accesorii smartphone.

Tinerii generațiilor de astăzi sunt în pas cu noile apariții ale echipamentelor electronice și IT, prin urmare, s-au întrecut în alegerea cadourilor. Așa am primit cadou multe lucruri absolut necesare, de calitate și ultimă generație.

Geantă și agendă electronică pentru noul laptop, mouse și mousepad, Hub USB, memorie externă, selfie stick, cititor de carduri și baterie externă pentru telefonul meu. Cu asemena dotare, voi face față mult mai bine tuturor provocărilor … blogosferice :)!

 

Povești din era tehnologiei: scaunul de gaming

 

 

*Pentru produse m-am inspirat de pe Spacer.ro IT comes home! “Misiunea noastră de a crea un confort tehnologic prin echipamentele electronice și IT livrate în fiecare casă a început în anul 2012, iar de atunci portofoliul nostru s-a dezvoltat continuu, ajungând să acopere o gamă largă de produse: periferice PC, scaune pentru gaming, accesorii laptop și smartphone, soluții de stocare, cabluri etc.”

 

Voi ce gadget-uri folosiți? Care este preferatul, cel de care nu v-ați despărți? Sunt convinsă că aveți multe de spus! Vă aștept poveștile în comentarii. 

 

Până data viitoare, alegeți să vă simplificați viața cu ajutorul tehnologiei!

 

 

UniquebyMM

Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți! Și, nu uitați să share-uiți.

 

Povestea este reală și am scris-o pentru proba nr. 6 SuperBlog 2019 (Spacer)

Share and Enjoy !

0Shares
0 0