Bun găsit!  În dimineața în care găsisem pe tastatura laptopului postitul marcat cu e-mark “Bună, ce faci? :)” nu bănuiam schimbările din viața mea.  Mai întâi, mesajul (cu :) și ceașca de cafea), mi-au provocat zâmbetul și plăcerea aceea de moment.  Mai departe …  veți afla povestea dacă rămâneți cu mine până la sfârșitul articolului. Cum a influențat e-mark cursul afacerii noastre, este povestea la care vă invit astăzi.

 

Cum a influențat e-mark cursul afacerii noastre

 

Cum a influențat e-mark cursul afacerii noastre

Mi-am luat cafeaua (reală) aburindă și aromată și m-am scufundat în confortabilul scaun de birou. Purtam amuzată un dialog imaginar răspunzând “semnatarului”: “Bună, îmi beau cafeaua! :)”… și, mă opresc brusc. Îmi atrage atenția un dispozitiv nou, asemănător – la prima aruncare de privire – cu … un fel de … mouse?!? de dimensiuni ceva  mai mari. Adevărat, aveam nevoie de unul (mouse), dar … nu, nu este … Fanta luminoasă din jurul dispozitivului dansa ritmat, pe o muzică înțeleasă doar de mine: mi – re – la, mi – re – la, mi -re -la … Ce mai e și asta? O cutie muzicală, nu, pentru că muzica era doar în imaginația mea, și nici nu seamăna cu un mouse, mai degrabă cu … o … ștampilăăă ?!? 

Foarte nedumerită și cu multe întrebări ce se învârteau în mintea mea, m-am apropiat de obiectul nou de pe birou, încercând să-l analizez. “Colop – e-mark“! mă trezesc citindu-i cu glas tare numele aflat deasupra ledului verde.  A -ha! încep să înțeleg: este chiar o ștampilă, dar mai … sofisticată … , mai deșteaptă !!! O ștampilă electronică!

 

Cum a influențat e-mark cursul afacerii noastre

 

Iată și prezentarea și instrucțiunile de utilizare, continui să mă minunez și să dialoghez în sinea mea. Să vedem despre ce este vorba. Citind, înțeleg că mesajul de pe tastatură era “opera” simpaticului dispozitiv :). 

Este vorba despre dispozitivul revoluționar lansat de Colop,- e-mark – premiat în concursul Red Dot Design 2019, disponibil și în România. Printre primele țari din lume în care se comercializează deja (așa se explică prezența ei pe biroul meu! -, pe lângă Suedia, Austria, Germania și Elveția. Deci, “chestia” asta face niște lucruri nemaipomenite iar eu sunt probabil, printre primii posesori ai acesteia. Și, întrebările erau înlocuite cu scenarii și amintiri legate de practic, de ceea ce aveam și puteam face, la povestea noastră.

Povestea noastră

Cu câțiva ani în urmă porniserăm o mică afacere cu produse naturale realizate de noi, bazate pe rețete proprii și vechi, adaptate și personalizate. Palinca făcuta în cazanul de alamă 100 de ani din prunele brumării ale propriei livezi, vin din strugurii din podgorii renumite sau dulcețuri, gemuri și alte bunătăți. Produsele noastre aveau nevoie însă de etichete personalizate, eventual cu un mesaj, pentru a fi evidențiate și atractive. Încercările ne-au dat mari bătăi de cap până să reușim ceva dar, departe de ceea ce ne doream.

Cum a influențat e-mark cursul afacerii noastre

Știam că sunt departe de ceea ce ne imaginaserăm, de eleganța și relevanță., dar ne-am descurcat cum am putut. Am completat cu fir tricolor, am adăugat câte un mesaj scris de mână, etc. Să am acum la dispoziție acest dispozitiv, mi se pare mană cerească.

Dispozitivul poate fi utilizat exact pentru etichetele noastre, etichete pentru marcarea suprafețelor neabsorbante, cum ar fi materialele plastice, sticla sau metalul. El poate fi folosit chiar și pentru a marca temporar pe aceste suprafețe, pentru marcarea pachetelor, dar și a codurilor de bare. În cazul nostru sunt destule situații de genul, iar posibilitatea de a crea și modifica amprentele proprii prin utilizarea unei aplicații pe un dispozitiv mobil sau pe  PC, este genială

Utilizarea dispozitivului foarte simplă, nu poate fi decât un alt plus, cel puțin pentru noi. Conectarea la un dispozitiv mobil (smartphone, laptop, tabletă) cu e-mark-ul prin Wifi sau USB, crearea  amprentelor proprii (șabloanelor predefinite), trimiterea amprentelor către e-mark și  glisarea, sunt practic pașii de urmat. Da, atât de simplu! Plimbi dispozitivul ușor peste hârtie, carton, pânză, orice suprafață poroasă.

 

20191018 130108 Cum a influențat e-mark cursul afacerii noastre

 

Ștampila electronică

Cum ne ajută pe noi ștampila electronică e- mark?

Cum spuneam, în primul rând este ideal pentru realizarea etichetelor noastre personalizate. Vom reuși în acest fel să dăm acel plus și notă diferită produselor noastre.  Pentru o notă distinctă, unică, pe etichete sau ambalajul produsului, voi adăuga mesaje, glume, pilde, citate vechi sau aparținând celebrităților, în funcție de client/comandă. 

Apoi, caracteristicile dispozitivului se potrivesc oricui dorește să -și ușureze munca și să obțină rezultate  bune. Datorită bateriei încorporate, e -mark poate fi utilizat oriunde avem nevoie (în birou, în grădină) și putem schimba amprentele ușor, cu aplicația gratuită e-mark App.

Folosim propriile imagini și texte pentru a ne crea amprentele dorite, cu editorul din aplicația e-mark. De asemeni, cartușul multicolor ne permite imprimarea siglelor, imaginilor și șabloanelor predefinite full color. 

Pornesc la treabă, creez primele etichete, adăugând un mesaj pe una dintre ele. “Chitrosu’ – întru dezmierdarea simțurilor”…  Zâmbesc mulțumită de rezultat și le trimit spre “confirmare” partenerului. Apoi, îl apelez telefonic: “Bună, ce faci? :) Ți-ai băut cafeaua?”. Iar răspunsul vine imediat confirmând mulțumirea: “Da, am băut-o! Studiez niște etichete drăguțe!  Știi ceva?”

Mă întorc la birou și la minunăția primită astăzi. Am multa treabă, trebuie să-m folosesc inspirația cât nu mă părăsește. “Vin obținut prin metode bine meșteșugite …” Și din acel moment, afacerea noastră și-a schimbat cursul. În bine, bineînțeles.

Aceasta a fost povestea revoluționarului dispozitiv e-mark apărut în viața și mica noastră afacere. Ea este reală, exceptând dispozitivul e-mark care (încă) nu se află pe biroul meu (:)). Voi ați aflat despre ștampila electronică  Colop – e-mark? ace idei de utilizare ați avea? Aștept să aflu din comentarii.

 

Până data viitoare, folosiți -vă inteligența beneficiind de tehnologie nouă, revoluționară!

 

UniquebyMM

 

Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți! Și, nu uitați să share-uiți!

 

Poveste scrisă pentru proba nr. 10 SuperBlog 2019 (Colop)

5/5 - (2 votes)