Bun găsit! Călătoriile sunt cele mai plăcute activități pentru marea majoritate dintre noi. Despre mine, nici nu mai spun, știți deja că le ador. Ce vreau să vă povestesc acum, este faptul că tocmai mă pregătesc de (încă) una. După cum ați aflat din postări, în vară am fost în Ardeal, iar perioada aceasta, când la noi încep să scadă temperaturile, am rezervat-o unei călătorii în Grecia. Este aproape de România, este o destinație minunată, o țară superbă, în plus, drumul se parcurge foarte bine cu mașina. Așadar, mă pregătesc de călătorie! Călătorie în Grecia cu mașina și prietenii, este povestea de călătorie pe care vă invit să o citiți.

 

Călătorie în Grecia cu mașina și prietenii

 

Cuprins

Călătorie în Grecia cu mașina și prietenii

Dacă ar fi după soțul meu, următoarea investiție ar trebui făcută într-o rulotă. Până vom reuși asta, am stabilit împreună cu grupul de prieteni să dăm o fugă în Grecia, cu mașinile din dotare. Să tot fie vreo patru – cinci ani de când nu am mai ajuns în frumoasa peninsulă și ne este tare dor.

Descoperiserăm un loc deosebit, cum sunt multe în Grecia, Galaxidi, care ne-a devenit tare drag. În lipsa rulotei, am rezervat locuri la un motel al cărui patron ne-a devenit prieten. Situat într-un loc liniștit, cu marea peste drum, Galaxidi oferă multe posibilități de petrecere a timpului, în afara plajei.

Un grup de prieteni ca al nostru, destul de numeros, are nevoie de tot felul de lucruri și multe bagaje. Pentru ca totul să decurgă bine, este necesar ca mașinile să fie foarte bine pregătite și echipate. Cele patru mașini ale grupului trebuie să facă față greutății (bagaje, pasageri), dar și situațiilor care pot apărea în timpul deplasării.

Spre exemplu, la ultima călătorie în Grecia, pe o porțiune de drum printre munți, ne-a prins o ploaie puternică. Din cauza peliculei formate de apă, a vizibilității reduse, una dintre mașini a intrat în cea din față, lovind-o ușor. Doar pentru că prietenul din față avea montat cârligul de remorcare Octavia  (mașina pe care o conducea), nu s-a întâmplat ceva foarte grav. Și uite-așa, cei care nu aveau acest accesoriu, gândindu-se că este necesar doar pentru atașarea rulotei sau remorcare, i-au înțeles utilitatea.

 

Călătorie în Grecia cu mașina și prietenii

Călătorie în Grecia cu mașina și prietenii

Sarcinile în vederea pregătirii călătoriei noastre sunt foarte bine împărțite. Dacă noi fetele ne ocupăm de partea bagajelor, băieților le revine “misiunea” de pregătire a părții tehnice, mașina. Călătorind destul de mult cu mașina, am început să fiu mai implicată și eu în pregătirea ei, deși, știu că soțului meu nu-i scapă (aproape) nimic. Dar, știți cum e, două verificări nu strică.

Pregătiri documente

Firea mea organizată iese la suprafață mai mult decât în orice situații, atunci când vine vorba despre plecările la drum lung. Astfel, pregătirile încep întotdeauna cu alcătuirea unei liste. Nu știu cum sunteți voi, dar pentru mine, documentele sunt primul lucru de care mă ocup. Cu siguranță, nimănui nu i-ar plăcea să se întoarcă din drum pentru că i-a expirat asigurarea mașinii sau documentul de identitate. Așadar, verific cu mare atenție și le pun la loc sigur, dar la îndemână.

 • actele de identitate,
 • actele mașinii ( înmatriculare, carte verde)
 • permisul de conducere
 • asigurările(pentru noi și mașină),
 • manualul mașinii,
 • hărți – chiar dacă avem GPS și alte aplicații, pot interveni tot felul de situații neplăcute,
 • procura notarială care permite ieșirea din țară cu mașina(înscrisă pe firmă)
 • rovigneta

Și, bineînțeles, banii. Primul lucru care trebuie făcut după părăsirea țării, este vigneta pentru Bulgaria.  De asemeni, pregătim bani mărunți pentru taxele de drum/autostradă din Grecia. Sigur, nu este nicio problemă dacă avem bancnote – primim rest-, doar că, ne dorim să reducem timpul de stat la punctele de încasare. Plăcerea unei călătorii nu stă în astfel de experiențe!

Bagaje

Urmează bagajele, de care am învățat să mă ocup cu mare atenție, reușind să mă rezum la strictul necesar. Aș îndrăzni să spun că am și aici un stil personal :), pe care vi-l voi dezvălui însă, cu altă ocazie. Pregătesc hainele (subțiri și groase), încălțămintea, dar și obiectele pentru activitățile recreative, încărcătoare, căști, aparat foto și, nu în ultimul rând, medicamentele. 

Rezervarea pe care am făcut-o conține cazare cu mic dejun inclus, pentru celelalte mese alegând să  ne organizăm singuri. Fiecare familie are lista proprie de cumpărături, cu alimentele preferate, în general mezeluri, brânzeturi, cereale, ceaiuri, cafea, miere, etc. 

Mașina

Nouă ne revine sarcina ca o parte din mâncarea, apa, sucurile și alte licori, să le depozităm în cutia de portbagaj a mașinii. Pentru că doar două mașini din cele patru dețin astfel de accesorii, lucrurile au fost împărțite jumătate-jumătate.

 

maxresdefault Călătorie în Grecia cu mașina și prietenii

 

Călătorie în Grecia cu mașina și prietenii

Urmează mașina, de care se ocupă soțul, așa cum spuneam, dar facem împreună o verificare a listei dedicate special echipării ei.

 • Trusă de prim ajutor
 • Triunghi de avertizare
 • Jachete reflectorizante
 • Becuri și siguranțe
 • Cârlig de remorcare
 • Manometru
 • Set suplimentar de chei auto
 • Trusă de scule și funie de remorcare
 • Oglinzi de remorcare
 • Capac de bare de remorcare
 • Scut de motor metalic
 • Stingător
 • Roata de rezervă

Lucrurile stau bine și aici, mașina noastră este pregătită să facă față unui drum, oferindu-ne siguranță. În cazul situațiilor neprevăzute ne descurcăm folosindu-ne de elemente din listă. Dacă va fi nevoie de remorcare avem cârligul și funia, oglinzile și capacul de remorcare, celelalte accesorii folosind în caz de pană sau alte defecțiuni. Ce este mai diferit și recomandat, este scutul de motor metalic. Acesta protejează motorul de praf și impurități sau sare, dar nu este cazul acum, dar și în cazul (Doamne ferește!) în care s-ar sparge baia de ulei. Stingătorul îl luăm cu noi de când am văzut în flăcări o mașină aflată în trafic. 

Călătorie în Grecia cu mașina și prietenii

Rămâne să contactăm prietenii de călătorie și să stabilim ultimele detalii. Ora și locul de întâlnire, dacă traseul de ieșire spre bulgari a rămas același, dacă au intervenit schimbări de ultim moment. Vrem să aflăm dacă prietenii care își doreau să ia cu ei bicicletele, au reușit să găsească un suport pentru biciclete.

 

 

Călătorie în Grecia cu mașina și prietenii

 

Da, toată lumea a terminat pregătirile, toate problemele s-au rezolvat, suntem gata pentru călătoria în Grecia. Mâine este plecarea și abia aștept să mă bucur de tot ce îmi va oferi aceasta. Sunt convinsă că vom prețui fiecare clipă petrecută frumos și vom reveni cu bateriile încărcate, cel puțin pentru o bună perioadă. Rămâneți aproape, vă voi povesti cum a fost!

Vouă vă plac călătoriile cu mașina? Cum vă pregătiți pentru astfel de călătorii și în ce companie le preferați? Cum pregătiți mașina pentru un drum lung? Aștept răspuns în comentariile voastre.

 

Până data viitoare, călătoriți în siguranță, cu o mașină echipată corespunzător!

 

 

UniquebyMM

 

Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți! Și, nu uitați să share-uiți! :)

 

Călătoria  aproape reală, am scris-o pentru proba nr. 13 SuperBlog 2019 (AutoGedal).

Rate this post