Bun găsit prieteni! Leapșa “Am întrebat 10 bloggeri români”. Să tot fie vreo două săptămâni de când am primit prima provocare de tipul “leapșă”. Adevărul este că citisem destule postări de genul și mi se părea că se practică într-un grup restrâns, între cei mai cunoscuți, apropiați, prieteni bloggeri. Acum, înclin să cred că m-am înșelat sau, cel puțin pe jumătate. Dar nu asta contează, ci faptul că îmi face teribil de bine sa văd că ne gândim unii la alții.

Așadar, am acceptat și, de ce să nu recunosc, mi-a plăcut modul acesta de a primi și a da mai departe. Însa nu aș scrie despre acest subiect dacă între timp nu aș fi primit a doua leapșă. Pe lângă faptul că am prins gustul jocului, îmi place să răspund prietenilor – mulțumesc Alex!- (și provocărilor!), dar și să dau mai departe, mă grăbesc să răspund întrebărilor. Curioși? (Sper!) Haideți să vedem!

1. Dacă ai putea alege un singur fel de mâncare pe care să îl mănânci pentru următoarea lună, care ar fi acela?

Oare de ce noi, oamenii, ne gândim mai mereu, în primul rând la mâncare?!? :) În fine, asta este întrebarea, mă conformez. Recunosc, nu îmi place să mănânc același fel de mâncare mai multe zile la rând, dar o lună! Va fi foarte greu, dar date fiind circumstanțele, mă adaptez. Totuși, există ceva ce aș mânca mai mult de două zile la rând : pește. Și cum pe insulă este din belșug, ar fi un punct rezolvat și cu mâncarea.

 

Leapșa "Am întrebat 10 bloggeri români"

Leapșa “Am întrebat 10 bloggeri români”

Bine, dacă aș fi primit întrebarea în perioada copilăriei – adolescenței mele, cu siguranță nu acesta ar fi fost răspunsul, deoarece avusesem niște experiențe mai puțin plăcute. Prima, și cea mai relevantă, pe la 6 ani, când mama mi-a spus că sunt destul de mare să -mi aleg singură oasele dar să fiu cu băgare de seamă, să nu mă înec. Mi se părea că îmi ia mult timp să aleg oasele și muream de foame până terminam, rezultatul:  mâncam peștele cu oase și beam muuuultă apă. De aceea, pentru mine peștele a fost un aliment de evitat, mult timp.

2. Pleci într-o vacanță pe o insulă exotică și aproape pustie și poți lua cu tine un actor, un blogger/vlogger și un antreprenor (români sau străini). Pe cine iei?

Asta cu insula pustie … greu de răspuns, deoarece mie nu-mi place pustietatea. Dar, dacă am companie, tot e ceva. Și cum pe insule se găsesc și multe fructe, preferatele mele, după pește, este în regulă. :-P  Și acum, să mă concentrez pe cei trei oameni. Dacă am voie să iau un actor, primul gând ar fi  să iau unul preferat. Dar știu eu dacă este bine să iau ceea ce prefer sau unul care ar fi în stare să se descurce pe o insulă pustie … cu două- trei femei? (Glumesc!) Greu de ales și în acest sens, totuși, între Keanu Reeves și Sandra Bullock o aleg pe Sandra. Oricum, se descurcă în orice situație și face cât un bărbat. 

Buuun. A venit rândul bloggerului, iar alegerea mea este Otilia Țigănaș. Este o tipă foarte tare, să mă exprim neacademic, pe care o apreciez de multă vreme. În plus, cu Otilia care este medic de profesie, nu mi-aș face griji dacă ar apărea vreo problemă de sănătate. O vacanță pe o insulă exotică (pustie)  i-ar veni mănușă Otiliei și am avea ocazia să stăm de vorbă, să o cunosc mai bine.

La antreprenori, chiar că m-am împotmolit. Sunt atâția oameni minunați, care fac lucruri, pe care îi apreciez încât îmi este tare greu să aleg. Iată, este și asta o provocare: să aleg unul dintre cei mai buni. Ei bine, l-aș lua pe Cornel Amariei pentru că la ingeniozitatea, inteligența și inventivitatea pe care le are, aș avea ce învăța. Desigur, ar fi de mare ajutor pe o insulă pustie.

3. Știm cu toții că în copilărie ne dorim să ajungem mari și visam multe în acest sens. Spune-ne un vis la care visai în copilărie și s-a îndeplinit și unul care nu s-a îndeplinit.

Eh, visele…! Vis împlinit: să călătoresc cu avionul. Vis neîmplinit: să devin farmacistă.

 

 

4. Primești un cadou foarte urât de la prietena cea mai bună/prietenul cel mai bun. Îi spui că e oribil sau te prefaci că-ți place.

Prietena cea mai bună este persoana cu care pot discuta orice, prieten adevărat, nu doar cu numele. Prin urmare, cu diplomație, fără jigniri sau reproșuri, i-aș spune opinia reală despre cadou.

5. Este sfârșitul lumii. Ce carte ai pune în capsula timpului pentru a păstra o urmă a umanității/speranța în lume?

Cred că aș lua Quo Vadis – Henryk Sienkiewicz, deoarece sunt câteva mesaje bune de transmis lumii (viitoare):

-fără iubire nu există nimic

-învață să transmiți arta dragostei și altora,

-fericirea este acolo unde o găsește fiecare dintre noi, oamenii.

6. Dacă ai putea călători în timp să discuți cu tine, cel/cea de la 18 ani, ce sfaturi ți-ai da? Nu mai multe de 3.

Hmmm. Deși am învățat multe de-a lungul bucății mele de viață, tot am căzut din când în când în capcanele … vieții. Totuși, pe mine, cea de la 18 ani aș sfătui-o:

  1. Să-și urmeze pasiunea
  2. Să fie încrezătoare în propriile forțe, potențial, idei, inteligență etc.
  3. Să se iubească un pic mai mult pe ea și să trăiască intens fiecare clipă oferită de viață.

7. Ți se oferă șansa de a juca într-un film realizat după cartea ta preferată. Pe cine ai interpreta și de ce?

Pfffui, ce întrebare! Niciodată nu mi-am imaginat că aș putea juca într-un film, deși unii spun că aș fi putut să o fac. :) Mi-a plăcut “Pe aripile vântului”. Știu că a mai fost, dar este un film de referință, care a  plăcut (încă place) multora. Scarlett O’Hara ar fi de departe personajul pe care l-aș interpreta, deși aș mai schimba pe ici, pe colo câte ceva din comportamentul ei. A fost un exemplu de tenacitate, devotament, curaj. Grozavă personalitate!

8. Ce te motivează, să scrii pe blog?

Mă simt extraordinar când scriu dar că pot împărți cu alți oameni din experiențele mele. Când mai vin și aprecieri sau bonusuri, este fantastic.

9. Primești un premiu (în bani) pe care ești convins/ă că nu îl meriți. Cum reacționezi? 

Atâta timp cât nu depinde de mine hotărârea, nu am o problemă să mă bucur de el. M-am dus deja cu gândul la situațiile de acest fel întâlnite destul de des într-un anumit concurs.  :)

10. Spune-ne ceva despre tine și nu ai spus public până acum.

Sună a spovedanie (hi-hi). Habar nu am.. Sunt atât de sinceră încât “o încasez” destul de des din cauza asta. Pe de altă parte, nu-mi place  să pozez și să mă afișez pe rețelele de socializare. Nu mi se pare important.

Well, acestea au fost răspunsurile la întrebările lansate. Sper să se ridice la înălțimea așteptărilor voastre și să vă ofere un strop de bucurie citindu-le. Și, cum nu este frumos să păstrez doar pentru mine ceea ce primesc, dau leapșa mai departe. M-am gândit, în cazul în care nu au primit deja provocarea, sa provoc bloggerii:

Oprea Cami –  Jurnaluluneieve

Ioana Ishikawa – Pickandkeep

Romina Talpoș – Sparkle and love

Mihuț Georgiana –  Borntotravel

Raluca Brezinceanu – ralucabrezinceanu.ro

Georgiana Sabina –  Frumusețea vorbește

Mihaela Curea – Deweekend

Enache Alexandra – Just me

Carmen David Alexa – ADN de femeie

 

Mulțumesc anticipat pentru provocare! Abia aștept să vă citesc!

Până data viitoare, primiți și dați mai departe! Chiar și o leapșă! 

 

 

UniquebyMM

 

Dacă v-a plăcut povestea (leapșa), mai poftiți! Nu uitați să share-uiți!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0