Bun găsit! Zilele acestui început de an am citit mai  mult decât de obicei articolele de pe bloguri. Așa am observat un adevărat trend al planurilor viitoare, agende de viitor, al reușitelor sau topurilor articolelor anului tocmai încheiat. Dragilor, trend sau nu, felicitări și succes tuturor însă, cu îngăduința domniilor voastre eu voi scrie despre altceva. Este vorba despre ceva de care nu m-am achitat anu trecut, ceva cu care am rămas oarecum datoare. De fapt, este mut spus datorie. Poate ca mai corect spus ar fi o împăcare de sine, o manifestare a mulțumirii sau recunoștinței pentru tot ceea ce întâlnesc, primesc și aflu. Iar dacă primesc, trebuie să dau mai departe, către voi, nu-i așa? Povestea mea: Poveste despre cărți și oameni (scriitori – bloggeri).

Poveste despre cărți și oameni (scriitori - bloggeri)

Poveste despre cărți și oameni (scriitori – bloggeri)

Pentru  a merge mai departe cu povestea de astăzi,  trebuie să ne amintim împreună de lansarea de carte din octombrie trecut. Amintind de mulțumiri, prima o trimit deja către colegii, prieteni- bloggeri care m-au invitat la acest eveniment cultural. În ciuda faptului că la fiecare întâlnire am fost cu timpul extrem de limitat, am avut mereu parte (și) de ceva deosebit, neprevăzut. Ceva venit parcă să compenseze presiunea timpului. La fel s-a întâmplat și la ultima participare, în toamnă, când am avut parte de o surpriză. Pe lângă cei trei bloggeri prieteni, s-a întâmplat să împărțim aceeași masă cu un alt scriitor -blogger: Claudiu Onișoară.

Poveste despre cărți și oameni (scriitori - bloggeri)

Pentru mine, era necunoscut (mea culpa!), nu citisem nimic despre el, cu atât mai puțin ceva scris de el. Tânărul scriitor mi-a oferit însă romanul Pădurea proaspăt scos de sub tiparul editurii Art Creativ. Desigur, cartea a fost ofertă cu autograf și cuvinte alese, cum îi stă bine unui scriitor dar și “puiului” său. Abia atunci, răsfoind puțin cartea, am văzut că palmaresul său în ale scrisului era destul de bogat. De citit, l-am citit în avion, dar abia acum i-a venit rândul pentru câteva opinii “proprii și personale”. Despre asta era vorba când vorbeam de “datorie”: timpul (ah, din nou el!), m-a încurcat în așa fel încât abia acum am reușit. Oricum, cred că nu e supărare (prea mare) pentru alegerea momentului, toate vin și se așază atunci când trebuie. Așadar, câteva opinii, căci despre recenzie, îmi cunoașteți deja părerea, nici nu poate fi vorba din partea mea.

IMG 20200105 213322 BURST001 COVER Poveste despre cărți și oameni (scriitori - bloggeri)

Poveste despre cărți și oameni (scriitori – bloggeri)

Romanul Pădurea este romanul de debut al tânărului care scrie din copilărie și care a publicat în șase antologii/volume colective de proză și poezie. Un roman ușor de citit, cel puțin pentru mine așa a fost din moment ce l-am terminat în câteva ore. Desigur, nu înseamnă că este un roman fără substanță, ci aș spune chiar dimpotrivă. La fel cum spune chiar autorul, are mai multe interpretări, pe care le lasă la latitudinea cititorului.

Mie mi-a părut o carte care pune mintea la treabă. Cu scene și scenarii care se întrepătrund, cu o linie fină între real și imaginar, care nu-ți dau voie să pierzi ceva din vedere, asta dacă nu vrei să pierzi esențialul. Legături subtile, tușe fine trase parcă de un pictor dibaci, aproape insesizabile pentru necunoscători, se simt în personaje și acțiuni.

IMG 20200105 213402 Poveste despre cărți și oameni (scriitori - bloggeri)

Până și titlul romanului, Pădurea este denumirea/cuvântul al cărui sens rămâne în sarcina cititorului să îl definească. Este un roman de ficțiune cu un personaj principal ce poate fi cât se poate de real: procurorul Heinrich Barnea. Mai departe, va trebui să descoperiți singuri farmecul imaginației, să simțiți și dezlegați enigma.

Dacă vă plac poveștile care se împletesc real- ireal, enigmele și suspansul, atunci romanul tânărului scriitor contemporan Claudiu Onișoară va fi o lectură plăcută.

Mie mi-a plăcut romanul Pădurea, prin urmare, vi-l recomand. Cred în talentul scriitoricesc al lui Ovidiu Onișoară și sper să am ocazia să-i citesc multe alte creații.

Mulțumesc pentru roman Claudiu, dar și pentru că am avut ocazia să descopăr (încă) un scriitor! Mulțumesc dragi prieteni, Nicoleta, Gi, Cristian, încă o dată pentru invitație! Un an plin de inspirație și succes vă doresc!

 

În speranța că v-am stârnit interesul și apetitul de citit,  pe voi, dragi prieteni vă aștept cu opinii și întrebări în comentarii.

Până data viitoare un an plin, frumos, cu multe cărți citite, așa cum vi-l doriți! 

 

 

UniquebyMM

 

Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți! Și nu uitați să share-uiți!