Bun găsit dragi prieteni! Leapșa- la ce ai renunța? merge mai departe. Deși discuțiile “prieteni virtuali versus reali” sunt fără sfârșit și foarte controversate, rămân la opinia mea: și una și alta. Trec peste argumentații deoarece subiectul nu este acesta ci unul cu ușoară atingere: prieteni virtuali.

De fapt, este un de punct de plecare sau introducere- dacă doriți să îi spuneți așa- pentru articolul de astăzi, care este o leapșă. Leapșa primită de la Neguțătorul de visuri, prietenul virtual mai real decât unii din viața de zi cu zi.

Așadar am preluat legătura, pardon, leapșa de la Alex – mulțumesc Alex!-și o dau mai departe. Înainte să merg la întrebările la care trebuie să răspund, doresc să fac recomandarea de a vizita blogul lui Alex.

Leapșa la ce ai renunța? merge mai departe

Leapșa- la ce ai renunța? merge mai departe

Buuun. hai să mergem mai departe. Leapșa primită se dorește un joc din care s-ar putea afla mai multe despre cel tag -uit, în acest caz, despre mine. Întrebarea lansată este “dacă ar trebui să renunț, fie și doar pentru o perioadă la unul dintre cele două lucruri /activități propuse, care ar fi acela?” Deși provocarea este destul de incitantă datorită variantelor, trebuie să-mi intru în rol și să răspund pe rând întrebărilor.

Laptop sau telefon?

Acum înțelegeți de ce am spus provocare incitantă? Cu experiența omului care a trăit și fără telefon (mobil) și fără laptop dar și cu acestea, recunosc: îmi este greu să renunț la unul dintre ele. Veți spune că este vorba despre puterea obișnuinței. Se poate dar nu cred că este doar despre asta. Sunt convinsă că omul este cea mai adaptabilă ființă prin urmare, obișnuința dispare odată cu situația apărută. Dar, este un joc și nu ar trebui să tratăm lucrurile atât de profund deci, să ne imaginăm și să jucăm. :)

Leapșa- la ce ai renunța? merge mai departe

Gândindu -mă mai bine și imaginându -mi că aș trăi  undeva unde sunt obligată sa am doar unul dintre aceste obiecte, aș renunța la telefon. Asta deoarece laptopul îl pot lua cu mine peste tot și pot face multe chestii, inclusiv conversații. Chiar dacă telefonul este mai mic și poți activa multe aplicații, uneori poți rămâne fără semnal, unele site-uri nu sunt accesibile.

Cărți sau TV?

Aici aș putea răspunde foarte rapid  că aleg să rămân cu cărțile. Iubesc cărțile, cititul este una dintre pasiunile mele, nici măcar nu ar trebui să mai stau pe gânduri. Și totuși … ! Uneori, din motive diverse, televizorul este un alt mod plăcut de petrecere a timpului acasă. Urmărim adesea împreună filme adecvate stării de moment. Mai ales că avem abonament la Netflix. :) Dar, regula este regulă, trebuie să aleg și asta voi face: renunț la tv.și rămân cu prietenii mei, cărțile.

Pizza sau hamburger?

Hamburger clar, pierde din start. Nu este genul meu, :-P prin urmare e foarte ușor de răspuns la această întrebare. Pot trăi muuult și bine (și sănătos) fără hamburger. Am grijă și la pizza, nu consum în fiecare zi (deși aș face față :) ), îmi place și mă pot descurca doar cu ea. 

Ciocolată sau fursecuri?

Dulciurile sunt slăbiciunea mea iar ciocolata neagră … ce să mai spun? este favorita, plăcerea vinovată, răsfățul suprem … și așa mai departe. Din acest motiv ciocolata neagră rezistă cel mai bine la noi în familie: sunt singurul consumator. :-P Dar am spus că îmi plac dulciurile, deci și fursecurile.

Mă voi gândi însă că este vorba de fursecurile din comerț, unele care nu-mi plac și atunci acestea vor fi cele la care voi renunța. Apoi, pe lângă faptul că este preferata mea, ciocolata neagră (amăruie) este sănătoasă, stimulează activitatea cerebrală și coronariană. Prin urmare, plăcere și sănătate este mai mult decât perfect(ul?!?).

Chipsuri sau pufuleți?

Aș putea renunța foarte ușor la ambele, deoarece nu sunt mare iubitoare și consumatoare de chipsuri și pufuleți. Totuși, renunț la pufuleți și păstrez chipsurile care le pot consuma împreună cu alte “ingrediente”. Mă descurc la prepararea diverselor sosuri și paste din legume sau fructe, imaginându-mi că sunt izolată pe o insulă. :)

Filme sau seriale?

Bineînțeles ca aleg filmele. Majoritatea serialelor prelungesc inutil suspansul și consumă timpul meu prețios, multe reluând o bună parte din episoadele trecute. Deși, sunt unele seriale pe care le-am urmărit și mi-au plăcut per total, ca și producție, aș renunța lejer la acestea.

Vacanță la mare sau la munte?

Ah, vacanțele! Marea! Muntele! Dar stai, mare sau munte, în ce anotimp? Adică se face trimitere la vacanțe în general sau vacanțele de vară? Oricum, eu spun care este opinia mea indiferent de anotimp. Îmi place soarele și căldura iar asta se traduce în vacanța la mare și la munte. Cum trebuie să aleg doar una dintre variante, voi spune că aleg vacanțele la mare la temperaturi potrivite, nu caniculare.

Desigur, voi cititorii și prietenii mei mă cunoașteți bine și știți deja că iubesc Tenerife. Întorcându-mă la întrebare: renunț la munte. Dacă mă gândesc bine, dacă aleg “insula eternei primăveri” am și mare și munte. 

Leapșa- la ce ai renunța? merge mai departe

Heeei, am ajuns și la final! Acestea au fost variantele mele de răspuns la leapșa primită. Sper că v-a plăcut ce ați (mai) aflat despre mine și, pentru că așa este regula jocului predau la rândul meu leapșa.

M-am gândit că ar fi interesant să aflu de la Almona, Cristina și Georgiana care le sunt opțiunile. Abia aștept să le aflu alegerile! Desigur, vă puteți considera provocați toți cei care citiți articolul și considerați atrăgătoare leapșa. Dacă nu, aștept să-mi spuneți la ce ați renunța voi, ca de obicei, în comentarii. 

Până data viitoare, alegeți înțelept indiferent de provocări!

Update: adaug pe lista prietenilor provocați încă un nume: Ioana.Cu scuzele aferente că mi-a “scăpat”.:)

UniquebyMM

 

Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți! Și, nu uitați să share-uiți.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0