Bun găsit! Cel mai potrivit moment pentru programarea vacanței. Ultima vreme am fost mai puțin prezentă pe aici, cu poveștile mele, drept pentru care vă datorez scuze. Motivul este unul întemeiat, obiectiv, dar nu-l voi dezvolta deoarece nu doresc să vă încarc memoria și timpul. Important este că, vorba aceea, “totul e bine când se termină cu bine”. În puținul timp rămas la dispoziție pentru navigare online, am putut observa “trendul’ ședințelor foto din vacanțele “la mare, la soare”. Bune și ele de ceva, mi-am spus, și mi-am (re)amintit de vacanțele mele și de destinația mea de suflet. M-am pierdut printre amintirile împrospătate de momentele imortalizate pe camera care mă însoțește și, mi-am promis să mă ocup de asta imediat ce rezolv problemele. Cu alte cuvinte, este momentul potrivit să ne ocupăm, să programăm vacanța viitoare.

IMG 20190523 204059 Cel mai potrivit moment pentru programarea vacanței

Cel mai potrivit moment pentru programarea vacanței

Dacă nu v-ați decis asupra destinației, un moment potrivite este acesta. Zilele acestea -până duminică (23) – , se desfășoară cel mai mare târg de turism al României, ediția de primăvară. O vizită la Romexpo, locul în care se desfășoară Târgul de Turism și veți găsi în primul rând inspirație pentru următoarea destinație de vacanță. Cu un tur al agențiilor prezente, puteți beneficia de oferte pentru toate gusturile și buzunarele dar și de reduceri consistente, spre exemplu discount early booking de până la 50%.

În cazul în care nu v-ați hotărât sau din motive varii obiective nu ați cumpărat nimic, nu vă pierdeți speranța. Aveți șanse, deoarece discutați direct cu agențiile prezente de la care vă puteți lua toate informațiile dar și relații de contact.

Cum spuneam mai sus, este timpul să trecem la fapte și să ne ocupăm de vacanță. Există și varianta organizării pe cont propriu (DIY), variantă pentru cei care nu apelează la agențiile de turism. Presupunând că alegem această variantă, vă propun câteva tipsuri de  care să ținem cont și sunt convinsă că vom reuși.

Mai întâi ne stabilim perioada și destinația în care dorim să ne petrecem vacanța. Pentru exemplificare, voi folosi ca destinație Tenerife iar perioada aleasă (cea mai potrivită) este primăvara sau toamna. De ce una dintre aceste perioade? Pentru că, pe lângă prețuri mai mici, beneficiem de o vreme cu temperaturi bune, 23-27 grade, în timp ce la noi este una rece și umedă. De ce ai vrea să mergi într-un loc cu vreme frumoasă, caldă când și acasă este la fel? O alegere înțeleaptă și benefică organismului, atât pentru copii cât și pentru adulți, bucurându-ne astfel de o perioadă mai mare de soare.

IMG 20190717 121335 Cel mai potrivit moment pentru programarea vacanței

Cel mai potrivit moment pentru programarea vacanței

Pornim de la ideea că alegerea noastră are ca dată de plecare 18 mai. Dată de la care  începem calculul: cu 69 de zile înaintea zilei de plecare aflăm data la care biletele de avion sunt la cel mai bun preț. După calculul făcut obținem ca rezultat 11 martie, ziua recomandată ca fiind cea mai potrivită pentru achiziționarea biletelor de avion.

De asemeni, ni se recomandă să intrăm direct pe site-ul companiei pentru achiziționarea biletelor. Motivul este același: prețul cel mai bun. În exemplul dat, Wizz air-ul are zbor direct către Tenerife iar pentru un preț bun alegem site-ul lor și data de 11 martie.

Dar dacă dorim un preț și mai bun (mic), putem alege zborul din bucăți, cu escală. În acest caz vom petrece mai mult timp cu căutarea și escalele. Din propria -mi experiență, am folosit câteva variante, una dintre ele cu o escală la întoarcere de 12 ore. A fost o experiență destul de neplăcută să petrec o noapte în aeroportul din Bruxelles. Peste asta, nimerisem în perioada atacului terorist  din Bruxelles iar aeroportul era plin de militari înarmați până în dinți.

IMG 20190611 112752 1 1 Cel mai potrivit moment pentru programarea vacanței

Oricum, varianta poate fi luată în calcul și chiar este folosită de foarte mulți turiști. Iar pentru a ne ușura căutarea, putem  folosi site-urile Skyscanner sau Momondo. Sugerez de asemeni să vă abonați la email-ul celor de la Aventurescu și Travelator, site-uri dedicate vacanțelor pe cont propriu. Acestea oferă cele mai bune variante  de zboruri și cazări în diverse destinații.

Tips

Odată ce problema biletelor de avion este (ca și) rezolvată, trecem la rezervarea cazării. Pentru o alegere cât mai bună aș menționa următoarele aspecte:

  1. Cazările din nordul insulei sau mai exact în afara stațiunilor (exemplu Playa Las Americas) sunt mai ieftine.
  2. Căutați apartamente/camere hotel pentru închiriat pe Booking sau Airbnb. În cazul în care mergeți cu prieteni foarte buni (cupluri) puteți alege un apartament și împărțiți suma.
  3. Aveți posibilitatea de a alege plata la proprietate, element de luat în considerare pentru gestionarea și strângerea bugetului necesar.
  4. Căutați întotdeauna proprietățile ale căror recenzii sunt într-un număr considerabil favorabil, dar citiți-le neapărat pe toate.
  5. Căutați și citiți cât mai multe articole, bloguri cu privire la destinația aleasă,intrați pe grupurile de socializare și adresați întrebări. În cazul alegerii destinației pe care am luat-o ca exemplu, nu ezitați să mă întrebați tot ce v-ar putea interesa.
  6. Țineți cont la rezervarea pe care o alegeți și de distanța față de obiective și luați în calcul mijlocul de transport cu care vă deplasați. Funcție de acesta, alocați suma necesară.

IMG 20190518 110822 Cel mai potrivit moment pentru programarea vacanței

Heiii, am rezolvat așadar și cazarea. Ne rămâne să strângem bani pentru mâncare, distracții, excursii, și, de ce nu? aroganțe și cumpărături. După dorința și felul în care vă place să petreceți o vacanță. Eu fac parte din categoria celor care aleg să experimenteze și exploreze pe rând, tot ce se poate.

Închei aici deoarece am de pus la punct câteva detalii legate de următoarea vacanță. Vă aștept cu opinii și întrebări în comentarii. Până data viitoare, spor la alegerea vacanței preferate! 

 

UniquebyMM

 

Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți! Și nu uitați să share-uiți!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0