Bun găsit! Povestea experienței care mi-a schimbat drumul în viață. Experiențele ne îmbogățesc și ne fac viața mai colorată. Toată paleta de culori este prezentă: de la culorile vesele- roz, roșu, galben- reprezentând bucuria, fericirea, la nuanțe de gri, negru ale supărărilor, nefericirilor.

Cuprins

Povestea experienței care mi-a schimbat drumul în viață

Cu toții trecem prin tot spectrul de culori, căci viața sau cine știe ce/cine, are grijă să beneficiem de toată paleta, erijându-se în furnizorul tău de experiențe.

Important este să reușim să trecem cu bine peste toate experiențele și, să le privim pe cele negative (gri-negre), drept lecții pozitive de viață.

flying hot air balloon sky 105218 1024x683 1 Povestea experienței care mi-a schimbat drumul în viață

Există chiar și expresii consacrate în acest sens, poate la noi românii mai multe decât la alții, deoarece, nu-i așa? suntem un popor înțelept.

”Tot răul spre bine”, este una dintre ele și așa mi-am spus eu când am trecut printr-o experiență negativă din șirul de experiențe dezvoltare personală. Deoarece nevoia de poveste rămâne în noi, vă voi spune una despre  experiența care mi-a schimbat total direcția drumului în viață.

Povestea experienței care mi-a schimbat drumul în viață

Iubesc copiii, motiv pentru care inițial, îmi doream îmi doream o carieră într-un domeniu în care să lucrez cu ei. Doream să-i am mereu în preajmă și să trăiesc alături de ei  bucuria inocenței, în lumea lor.

Pierdusem șansa de a lucra cu cei de vârste mici, deoarece mă orientasem spre un liceu cu un alt profil care mă pasiona. Mai aveam însă câteva alternative în alegerea facultății. Între timp, s-a întâmplat însă ceva care îmi schimbase total opțiunile, fiind fascinată pur și simplu de uniforma militară.

Și totuși, asta nu pornise chiar de nicăieri! Tata era un model pentru mine și îmi doream cu ardoare să-i calc într-un fel pe urme. Așa a încolțit și a crescut încet-încet dorința mea de a deveni ofițer de armată.

experiente dezvoltare personala 1 1024x391 1 Povestea experienței care mi-a schimbat drumul în viață

Nimeni și nimic nu a reușit să-mi scoată asta din cap! Nici măcar tata, care era convins că nu mi se potrivește meseria și că era suficient un militar în familie. Degeaba încerca să-mi demonstreze că era nevoie de condiție fizică foarte bună, sportul aflându-se printre priorități sau că era o meserie dură, contrastând total cu firea mea. Niciunul dintre argumentele sale nu m-au convins să renunț.

Povestea experienței care mi-a schimbat drumul în viață

Rămânând de neînduplecat, pe ultima sută de metri tata m-a ajutat să ajung la probele și testele obligatorii, necesare înaintea examenelor propriu- zise, desfășurate în Sibiu. Un oraș minunat și pe vremea aceea, pe care l-am îndrăgit pe loc și l-am explorat în timpul șederii mele.

Bineînțeles, regimul de cazare și programul erau specifice unei cazărmi, dar asta nu a fost o problemă. Adevăratele probleme au apărut pe parcursul probelor medicale și sportive.

Că nu eram un as în sport, știam și eu, dar mă descurcam onorabil la alergare -rezistență și viteză-, sărituri de pe loc sau jocul de handbal. Numai că, nu luasem în calcul proba aruncării cu grenada pe care am picat-o ”cu brio”. Evitasem milimetric membrul comisiei, care nu era nicidecum ținta indicată.

Povestea experienței care mi-a schimbat drumul în viață

Toate probele le-am luat cu rezultate bune, inclusiv proba sportivă, deși credeam că dezastrul de la aruncarea cu grenada îmi asigurase eșecul. Notele obținute la celelalte probe mă salvaseră, obținând o medie bună.

Rămânea însă o problemă care mă dăduse peste cap încă de la început. O problemă medicală descoperită, culmea! la a treia examinare și pentru care cerusem prin contestație, o nouă evaluare a comisiei.

Rezultatul a fost același, numai că mi-au permis admiterea și urmarea studiilor cu condiția (sub semnătură) să mă supun unei intervenții chirurgicale. Aceasta a atârnat foarte greu în decizia- dureroasă la acel moment-, de a renunța la acest drum/carieră. Și abia acum începea cu adevărat problema: cum aveam să lupt eu cu diagnosticul scris atât de negru pe alb?!?

Sibiul mi-a fost primul alături, prin frumusețea și atmosfera prietenoasă pe care mi-a oferit-o. M-a primit ”Pe sub arini” și mi-a purtat pașii pe străzile lui vechi, descoperind cafeneaua cu aer intim în care mi-am adunat gândurile. Fără el, orașul care mi-a transmis primul semn de liniște și speranță, nu știu cum reușeam să ajung acasă.

Ei bine, tata a știut din prima clipă că acesta era doar un pretext pentru a mă intimida, pentru a fi scoasă din joc. Toate testele și analizele la cei mai buni medici au avut același rezultat: nu exista niciun indiciu care să ducă la acel diagnostic.

experimenteaza logo 500px Povestea experienței care mi-a schimbat drumul în viață

Povestea experienței care mi-a schimbat drumul în viață

Perioada aceea a fost cea în care am experimentat cele mai importante aspecte ale vieții din care am învățat să o prețuiesc. M-a ajutat enorm să mă maturizez și să realizez cât este de important să ai capacitatea de a asculta și a lua în calcul toate argumentele celor experimentați. Tata avusese dreptate în multe privințe, dar eu nu voiam să văd și să aud nimic. Cu toate acestea, mi-a fost aproape și m-a sprijinit enorm.

În perioada aceea de după renunțare, când căzusem pradă deznădejdii, experiența a fost de fapt un dar și o oportunitate. Mi-a schimbat cursul drumului vieții: mi-am întâlnit jumătatea și m-am reorientat asupra facultății pe care am ales să o urmez. Decizii cruciale, care m-au făcut fericită.

Concluzia

Peste ani, am revenit în orașul care mi-a fost prieten și sprijin în momentele teribil de grele. Am refăcut filmul plimbându-mă prin parc și amintindu-mi la fiecare colț de alee, bancă sau pe fiecare străduță, ce am trăit atunci. Ce impact pozitiv a avut, ce calm mi-a imprimat, ce imbold mi-a dat!

Ce am experimentat atunci, a fost o experiență pe care nu am cum să o uit, ci o privesc cu recunoștință și cu pozitivism. O experiență din care am învățat despre oameni, despre viață și provocări și care merită să o împărtășesc cu voi.

Voi aveți experiențe negative pe care le puteți transforma în ceva pozitiv? Sunt curioasă să le aflu din comentariile voastre.

 

Până data viitoare, nu uitați: Viața este frumoasă, dar nu aștepta să-ți facă servicii. Fă-și tu un serviciu: trăiește-o!

 

UniquebyMM

Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți! Nu uitați să share-uiți.

Articol înscris la Spring SuperBlog 2020 proba ”Lecții de viață transformate în experiențe pozitive”- Experimentează

 

 

 

 

 

Rate this post