Bun găsit! Timp petrecut inteligent acasă și smartwatch-ul potrivit. Aș vrea să încep spunându-vă că iubesc ceasurile, dar sună patetic, nu-i așa? Și totuși, acesta este adevarul: îmi plac ceasurile. Ca orice pasionat de ceasuri, am și câteva exemplare la care țin foarte mult. Am ceasuri cu o valoare sentimentală foarte mare, exemplare rare, care nici nu se mai produc, dar și modele casual sau elegante. Aș putea povesti despre fiecare dintre ceasurile micii colecții de ceasuri damă pe care o dețin. Perioada neobișnuită prin care trecem m-a determinat să schimb (doar) puțin tema.

Timp petrecut inteligent (acasă) și smartwatch-ul potrivit

Postare 1 1 1 1024x1024 1 Timp petrecut inteligent (acasă) și smartwatch-ul potrivit

De când stau acasă tot timpul, acesta a căpătat noi valori pentru viața mea de zi cu zi. Realizasem eu și înainte ce valoare are timpul de calitate pe care îl petreceam, dar noua situație pare să -i dea alte dimensiuni. Mi se pare că este mult mai prețios decât înainte și trebuie petrecut mult mai inteligent. Fiecare secundă de viață în care suntem sănătoși, suntem alături de familie sau îi știm în siguranță contează enorm în noul sistem de valori. Fiecare minut în care ne putem bucura de ceea ce avem, de confortul și tehnologia de care dispunem este incomensurabil.Toate activitățile și faptele noastre par asemeni unui mecanism de ceasornic al cărui funcționalitate depinde de fiecare piesă.

Asta am luat în calcul când mi-am reorganizat total activitățile zilnice, împărțindu-mi timpul astfel încât să profit de fiecare clipă. Sunt multe de făcut, nu mă plâng de plictiseală, ba dimpotrivă, timpul mi se pare prea puțin. Dar pentru valorificarea maximă a timpului petrecut doar acasă, am schimbat prioritățile și perioada alocată fiecărei activități. Am acordat timp pentru lucru, pentru pasiuni, timp pentru casă, dar mai ales timp pentru noi. Reușesc să scriu mai mult, să mă ocup mai mult de florile mele, să citesc, dar cel mai important este timpul pe care reușim să-l petrecem în doi.

Și totuși, dacă m-ați întreba ce îmi lipsește în perioada în care #StămAcasă v-aș răspunde fără să stau pe gânduri: plimbările. Nu am fost niciodată o fire sportivă, bicicleta și banda din dotare au devenit obiecte decorative sau suport pentru diverse lucruri. Mersul pe jos însă, plimbările lungi, este exercițiul fizic care “mă prinde” cel mai bine. Lucrurile s-au schimbat acum și, am înțeles că în programul meu zilnic trebuie să fac loc timpului dedicat sănătății prin exerciții fizice. Bicicleta și banda nu au fost nicicând mai solicitate ca acum, recăpătându-și locul binemeritat.

Timp petrecut inteligent acasă și smartwatch-ul potrivit

ceas casio sport ltp 2088l 7avdf 189490 Timp petrecut inteligent (acasă) și smartwatch-ul potrivit

 

Bine, nu vă imaginați că am devenit as în domeniu! :) Am alocat însă zilnic 15 minute dimineața și alte 15-20 minute după amiaza pentru acestă activitate. Știți însă ce am descoperit odată cu timpul petrecut pentru sport? Ei bine, mi-am dat seama că din mica mea colecție de ceasuri lipsește un smartwatch.

Cochetasem cu ideea de a avea un astfel de ceas din clipa în care am văzut ceasurile smart ale băieților. Cum (și) pasiunile se transmit, băieții au și ei exemplare valoroase de ceasuri bărbați. Observasem imediat că erau elegante și utile în același timp, spre exemplu, își monitorizau mesajele primite pe email. Desigur, asemenea ceasurilor obișnuite, smartwatch-urile pentru femei sunt prezente în diverse forme și mărimi, diferența fiind făcută de cadran. Ecranul este unul de tip LCD, prin intermediul căruia se poate interacționa cu funcțiile principale ale unui ceas smart.

Din tot ce am citit despre ceasul smart, am realizat că mi-ar fi tare util mai ales acum, în această perioadă. De ce? Deoarece m-ar ajuta mult în monitorizarea activității mele zilnice, spre exemplu verificarea emailului, sms etc. Și asta fără a fi nevoită să deschid mereu laptopul sau să am grija telefonului. De asemenea, m-ar ajuta la monitorizarea exercițiilor fizice și numărul caloriilor pierdute, nivelul de hidratare/oxigen al corpului. Funcția de termometru, recomandările personalizate a tipului de exerciții, muzica integrată și multe altele, m-au convins de utilitatea unui smartwatch.

IMG 20200406 171104 Timp petrecut inteligent (acasă) și smartwatch-ul potrivit

Ceasuri din colecția proprie

Fossil Gen 4 Q Explorist

Gusturile nu se discută, prin urmare vă voi prezenta și alegerea mea în materie de ceasuri, cine știe, poate primesc un cadou de Paști. Fossil Gen 4 Q Explorist se potrivește perfect nevoilor și stilului meu, datorită designului rafinat și ecranului foarte clar. Sistemul de operare pe care îl are de la Google, Wear, mă conectează la smartphone-ul meu și permite accesul la informații în fiecare moment. Foarte interesantă mi s-a părut și posibilitatea de a schimba cadranul, potrivit stării mele de spirit sau, de a personaliza selectarea fețelor de ceas cu fotografiile preferate. L-am ales dintr-o gamă variată de branduri originale și  accesorii pentru ceas, de pe WatchShop.ro.

Spuneam în introducere că iubesc ceasurile și am încheiat cu o dorință pe care sper să o văd cât mai curând împlinită. Știu că vremurile sunt grele și viitorul incert, dar ce ne-ar mai rămâne dacă ar dispărea visele și speranța? Cu siguranță experiența prin care trecem ne va schimba și vom asista la o resetare totală. Cu aceeași siguranță însă, vom ieși îmbogățiți cu valori nebănuite: vom fi învățat lecția susținerii, a prețuirii sănătății și relațiilor, a prețuirii timpului.

Vouă va plac ceasurile? Ce fel de ceas preferați? Aveți un smartwatch? Cum vă ajută în activitățile voastre și mai ales ce experiențe ați avut? Le puteți împărtăși? Aștept răspunsuri și opinii în comentarii voastre.

Până data viitoare, prețuiți timpul și petreceți-l inteligent!

 

UniquebyMM

Mulțumesc pentru că mă citiți! Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți!

Povestea timpului petrecut de când #StauAcasă am scris-o pentru proba nr. 14 Spring SuperBlog 2020 – WatchShop.