Bun găsit! Petrecere inedită și susținerea industriei HoReCa. Fără îndoială subiectul care ține topul știrilor este corona virusul și efectele sale devastatoare. Nu, nu este un cuvânt prea dur, reflectă exact ceea ce trăim: de la izolare, la pierderea joburilor, prăbușirea economiei și nu în ultimul rând, pierderea de vieți omenești. Virusul acesta ne-a dat “șah mat” tuturor, schimbându-ne viața dintr-o pocnitură de degete. Omenirea însă a mai trecut prin încercări grele și a reușit să iasă învingătoare, deși cu pierderi semnificative. Vom reuși să trecem și peste această teribilă încercare, dar depinde de noi, de implicarea,  solidaritatea, susținerea, răbdarea și umanitatea pe care le vom scoate din sertarele prin care zac în fiecare.

Petrecere inedită și susținerea industriei HoReCa

91904943 111952500455898 7618226725503107072 o 1 Petrecere inedită și susținerea industriei HoReCa

În ultima vreme am vorbit mai mult despre implicare și susținere, deoarece tot ceea ce aflu trebuie împărtășit și altora. Cred că este cât se poate de firesc atâta timp cât pot face un gest cât de mic. Fie și doar de vă a face cunoscute acțiunile menite să susțină afacerile afectate, comunitatea, sistemul sanitar, inițiativele românești sau micii producători. Povestea de astăzi este încă una din această categorie, despre susținerea industriei ospitalității și cum ne-a afectat pandemia aniversările.

Povestea începe cu exemplul și întâmplările personale din pandemie. Luna martie are o semnificație deosebită pentru mine și familia mea, având nici mai mult nici mai puțin de cinci aniversați. Ne-am obișnuit să mergem la restaurantele preferate unde sărbătorim împreună fiecare eveniment. Spuneți și voi, cum altfel am putea marca ziua în care avem triplă aniversare? O singură zi, trei sărbătoriți, trei generații – bunic- fiu- nepot- nu este cu adevarat un eveniment care merită tot efortul și atenția? Știți deja filozofia mea de viață, prin urmare nu dezvolt.

92909722 122591629391985 1942537300512604160 o Petrecere inedită și susținerea industriei HoReCa

Anul acesta însă a fost primul din ultimii zece (vârsta celei mai tinere generații), când nu am petrecut împreună la restaurant. Dar nu doar faptul că nu am putut ieși la restaurant ne-a mâhnit ci și faptul că nu am putut fi împreună. Mâhnirea însă a ținut doar până în momentul în care ne-am gândit la efectele închiderii restaurantelor. Oameni care au rămas fără locuri de muncă, afaceri distruse, greutăți de tot felul vor afecta mult timp și după perioada de pandemie. Acestea sunt efecte mult mai dureroase, cu efecte greu de contorizat. Tocmai de aceea este nevoie de răbdare și susținere pentru a reveni ușor, ușor la normalitate.

Petrecere inedită și susținerea industriei HoReCa

IMG 20190214 143804 Petrecere inedită și susținerea industriei HoReCa

Primul și cel mai afectat domeniu este cel al industriei HoReCa, iar pentru a putea rămâne cât de cât în funcțiune, pe linia de plutire aș spune, aceștia au căutat soluții. În sensul acesta, mulți întreprinzători s-au orientat către livrările la domiciliu prin comenzi online, dar sprijinul nostru, al tuturor este esențial.

Și, ajutorul a început să vină, un exemplu fiind cel din partea LOKOFOOD, platforma lansată exact în această perioadă grea prin care trecem. Inițiativa 100% românească a pornit de la ideea de sprijin atât a afacerilor afectate cât și a comunității, prin intermedierea între restaurantele partenere și clienți. Am aflat informații pe care vreau să vi le dau și vouă pentru a putea susține împreună afacerile locale dar și pe toți cei care asemenea nouă, doresc să petreacă timp de calitate. Iată cum s-au gândit cei care au pus la dispoziție această platformă să își ofere în ajutorul.

IMG 20190214 150937 Petrecere inedită și susținerea industriei HoReCa

Ce oferă LOKOFOOD.ro:

  • O echipă de specialiști entuziaști în soluții software-hardware pentru HoReCa;
  • Comandă rapidă / modalitate simplă și rapidă de a comanda;
  • Preparate preferate pentru tine, familia ta și prietenii tăi de la cele mai implicate restaurantele din comunitatea ta;
  • Mai mult timp pentru tine și cei dragi ție.

Revenind  la aniversările din familie, după ce am ratat tripla sărbătorire, ne-am organizat și adaptat noii situații pentru celelalte două. Cu alte cuvinte am reușit să organizăm două petreceri în mod inedit, dar la fel de vesele și frumoase. În acest fel am reușit să petrecem timp împreună, deși de la distanță, profitând de platforma LOKOFOOD. Pe scurt, fiecare și-a comandat online mâncarea preferată (livrată la domiciliul fiecăruia) și am stabilit o oră pentru  petrecerea prin videocall. Au ieșit niște petreceri pe cinste! Iar pentru a înțelege mai bine cum funcționează platforma, las mai jos ce pași am urmat.

92243400 117820526535762 7010134694410846208 o Petrecere inedită și susținerea industriei HoReCa

Cum funcționează platforma pentru clienți:

  • Caută restaurantele din apropiere – introdu în câmpul search adresa ta pentru a vedea toate restaurantele care livrează în zonă
  • Alege restaurantul, deschide meniul și selectează ce îți dorești;
  • Alege modalitatea de plată – poți achita online sau cash.

În concluzie, #StaiAcasă în confortul pe care ți l-ai creat, rămâi în siguranță și te poți bucura de savuroasele preparate comandate online. Dacă dorești să împărtășești cu prietenii sau familia impresii despre mâncarea aleasă sau îți dorești companie, le poți adresa invitația de a se alătura prin videocall.

61a91fe9fdf7ffc3a6bce4ad5489df15 e1586776771177 Petrecere inedită și susținerea industriei HoReCa

Concluzii:

Hai să privim partea bună a lucrurilor! Ne putem vedea prietenii sau familia, ne bucurăm de mâncarea gustoasă a restaurantului preferat indiferent de ocazie, și sprijinim comunitatea locală și industria HoReCa. De ce să nu ne facem viața mai frumoasă și în izolare? De ce să nu ne răsfățăm cu mâncare bună fără a fi nevoiți să o preparăm singuri? Și, nu în ultimul rând, de ce să nu facem o faptă bună care să vină în sprijinul celor care au nevoie? La rândul nostru vom fi recompensați cu prietenia celor care vor reveni la restaurantele în care obișnuiam să petrecem.

Urmează Paștele iar eu am făcut deja câteva comenzi pentru cei dragi care nu se pot descurca singuri. În mod normal aș fi pregătit totul acasă și i-aș fi vizitat, dar acum nu sunt vremuri normale. Iar eu vreau să ajut și, prin livrarea la domiciliu profit de timpul liber rămas doar pentru mine.

Voi ați aflat de LOKOFOOD? Comandați mâncare online cu livrare la domiciliu sau la birou de la restaurantul din apropiere? Cum vi se pare inițiativa aceasta și cum v-ați gândit să susțineți restaurantul vostru preferat? Aștept răspunsurile și opiniile voastre în comentarii.

Până data viitoare rămâneți sănătoși și conectați! Implicați-vă! Fiecare gest contează! 

 

UniquebyMM

Mulțumesc pentru că mă citiți! Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți!

Am împărtășit experiența mea din aceste vremuri pentru proba nr.17 Spring SuperBlog 2020 – LOKOFOOD

Rate this post