Bun găsit, prieteni! Cum am spus, profit de fiecare ocazie să sărbătoresc. Sărbătoresc iubirea, sărbătoresc mărțișorul, sosirea primăverii, frumusețea, ziua – nu- știu – cui și nu -știu- ce, pe scurt, sărbătoresc viața. Cum săptămâna trecută am avut un motiv, de ce nu? ne-am bucurat de câteva ore frumoase, împreună . Ne propuseserăm să ieșim în oraș la o plimbare prin parc apoi să mergem la un restaurant să mâncăm ceva. Aglomerația și alte chestiuni neprevăzute ne-au cam dat planurile peste cap, așadar, schimbare de planuri. Eiii, și-acum, încotro? Unde se mai mănâncă/petrece bine în București sau împrejurul lui la prețuri accesibile buzunarului? căci de renunțat nu se pune problema. Mi-am amintit atunci de niște restaurante pe care le vizam de multă vreme, la doar câțiva kilometri de București.

Unde se mai mănâncă/petrece bine ?

Unde se mai mănâncă/petrece bine ?

Locul este unul retras, liniștit, unde se organizează de obicei petreceri pentru nunți, botezuri, evenimente. Probabil acesta este și motivul pentru care acum, este cam prea multă liniște. Dirijați dintr-o parte într- alta prin mici afișe, aflați pe punctul a renunța, dăm peste un paznic ce părea el însuși rătăcit. Indicațiile acestuia ne-au lămurit totuși unde și care este restaurantul deschis.

Unde se mai mănâncă/petrece bine ?

O zonă frumoasă, în mijlocul naturii, între pădure și lac, verdeață, loc pentru distracția și joaca copiilor, pescuit sportiv, loc pentru grătar, chiar și cazare. Ultima clădire a complexului, era restaurantul care ne fusese indicat.

Intrând în restaurant am observat capacitatea, decorul și împărțirea bine făcute. Atmosfera dădea impresia de așteptare, într-un soi de speranță cufundată în griul vremii. Doar muzica și personalul prezent pe lângă cei câțiva clienți aflați la o masă animau atmosfera și convingeau că este deschis.

Unde se mai mănâncă/petrece bine ?

Alegerile mele

Aveam de unde alege, așa că ne-am așezat la masa de lângă fereastra elegantă, arcuită, care oferea cu generozitate vederea la lac, foarte frumoasă indiferent de anotimp. Alesesem complexul pentru preparatele din pește, saramura în mod special care este preferata mea.

Domnul care ne-a prezentat meniul ne- a recomandat șalăul proaspăt pescuit sau saramura de crap. Bineînțeles că am ales saramura, mmm… abia așteptam să mănânc o porție de saramură de pește cu mămăligă. Între timp, ne-am luat ceva de băut, am admirat peisajul și am stat la taclale.

Unde se mai mănâncă/petrece bine ?.

Credeam că timpul de așteptare va fi foarte mare așa că ne-am angajat în discuții cu personalul despre evenimentele organizate. Știam câte ceva despre complex dar am aflat mai multe detalii. Vara se poate sta pe terasă, lângă lac, fiind o plăcere să admiri, să te plimbi în acea oază de liniște din natură. Domnul respectiv ne-a oferit pliante și detalii despre meniu, capacitate.

Atmosfera specială

Mi-a plăcut atmosfera aceea parcă special creată, doar pentru noi: toată priveliștea, designul, restaurantul. La fel de plăcut surprinși am fost și de rapiditatea cu care au adus mâncarea. Platourile cu saramură eliberau niște arome de- mi ploua în gură. Dar nu doar atât, gustul grozav și porții generoase au fost și ele la înălțimea așteptărilor. Peștele proaspăt, delicios, legumele gustoase, mămăliga, totul a mers la casa sufletului. Ce bine că am ales saramura din toată lista generoasă și variată de meniuri!

Unde se mai mănâncă/petrece bine ?

Am ascultat muzică și ne-am întreținut cu planuri, glume, amintiri, cum știm noi să ne simțim bine. Apoi, cum stă bine unui prânz bun :), am comandat desertul. Cum papanașii, preferații mei, erau în lista meniurilor, aceștia au fost alegerea chiar dacă a trebuit să- i iau la pachet. Timpul a trecut atât de repede încât nici nu am realizat scurgerea orelor (bune) petrecute în doi.  Au fost (încă) câteva ore frumoase  din viață.

Unde se mai mănâncă/petrece bine ?

 

Restaurantul, mâncarea, servirea și prețurile destul de bune, au fost pe gustul nostru. Spre exemplu, două porții de saramură cu mămăligă, două beri, Campari orange, o porție de papanași 145 lei.

Până la urmă, cât costă sărbătorirea vieții în doi ?!? De data aceasta 145 lei, alteori mult mai puțin sau mai mult, nu suma este importantă. Important este să știi să folosești orice prilej din care să faci o sărbătoare a voastră, a sufletului.

Vă recomand restaurantul despre care v-am vorbit pentru a sărbători orice vă doriți, nota mea fiind 8,5/10. 

Aștept să repet experiența și când vremea va permite să stăm pe terasă, pe marginea lacului. Când natura va fi plină de culoare și viață. Desigur, voi reveni cu detalii pentru voi.

Până data viitoare, descoperiți frumusețea din orice lucru aparent mărunt și bucurați-vă de ea!

 

UniquebyMM

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0