De ce părul are nevoie de un tratament intens cu uleiuri Macadamia. Îngrijirea părului este una din cele mai dese preocupări ale femeilor, nu numai din ziua de azi, ci din cele mai vechi timpuri. De-a lungul timpului, au fost aplicate și descoperite multe formule minune pentru îngrijirea părului. Unul din cele mai bune este cel care implică un tratament intens cu uleiuri Macadamia. Bogat în diferiți acizi grași, uleiul de Macadamia este similar cu uleiul de migdale dulci: ambele au proprietăți hrănitoare, de înmuiere, hidratare și “îmblânzire a părului. Vă veți întreba atunci: care este avantajul uleiului de Macadamia? La fel de bine puteți mânca aceste nuci ca aperitiv … Nu! Nu vă vom spune mai multe și haideți să aflăm cum acest ulei vă va reînvia părul

De ce părul are nevoie de un tratament intens cu uleiuri Macadamia

ulei nutritiv si hidratant macadamia natural oil nourishing moisture oil spray 125 ml 400x400 1 De ce părul are nevoie de un tratament intens cu uleiuri Macadamia

Originile uleiului de Macadamia

Nucile de Macadamia vin din arborele Macadamia integrifolia. Acest nuc originar din Queensland în Australia poate măsura până la 15 m înălțime. Este de reținut faptul că numele său a fost dat de botanistul Ferdinand von Mueller în onoarea celui mai bun prieten ​al sau, John Macadam. Înainte de a gusta delicioasele fructe de macadamia, va trebui să aveți răbdare, deoarece durează 3 – 7 ani pentru a recolta nucile! Acestea sunt apoi supuse unei prime presări la rece pentru a obține un ulei vegetal al cărui miros amintește de alunele prăjite.

Uleiul de Macadamia iese în evidentă față de uleiul de migdale dulci deoarece rezista mai mult timp. Este absorbit mai repede și are omega 7 din belșug, pe care nu o găsim nicăieri în altă parte.

Revitalizați-vă parul cu uleiul de Macadamia!

Nu suntem niciodată mulțumite de părul nostru și facem totul pentru a-l controla, astfel încât să fie după dorințele noastre și să nu se răzvrătească. Ajungem chiar să îl maltratăm uneori în încercarea de a-l face să pară sănătos.

Înainte de a vedea ceea ce putem face, este esențial să punctam anumite aspecte. Părul nostru este format din 100.000 până la 150.000 de fire de păr. Părul este protejat de o cuticulă, formata în sine de cheratină. De fapt, aici domnește frumusețea parului, în cheratină: va aduce rezistența,  și flexibilitate. Cuticulul va forma astfel un strat impermeabil, similar cu solzi de șarpe. Fiecare fir de păr va putea transporta o greutate de până la 100 de grame, deci imaginați-vă ce va putea transporta întregul păr … Vă sfătuim totuși să nu încercați să ridicați orice cu părul: scalpul dvs. Nu ar rezista.

De ce părul are nevoie de un tratament intens cu uleiuri Macadamia

Nu este totul! Părul este hrănit datorită circulației sângelui la nivelul scalpului. Sângele va furniza toți nutrienții necesari, aminoacizii, acizii grași, vitaminele și așa mai departe. Dacă micro-vasele sunt comprimate, părul va fi mai greu de irigat, ca și cum cineva ar merge pe furtunul de gradina în timp ce udați. Rezultatul: părul este mai puțin sănătos și va deveni uscat.

În sfârșit, toată frumusețea părului consta în funcționarea corecta a glandelor sebacee. Acestea vor produce sebum, care va da strălucire părului pentru a adăuga un pic mai multa protecție, deoarece nu este niciodată suficient. O disfuncție a acestor glande va provoca părul uscat sau gras.

Mai pe scurt, o bună circulație a sângelui scalpului, glandelor sebacee  și o buna “cheratinizare” vor oferi forța și viața părului! Și, în continuare vom vedea de ce Macadamia nu vă va dezamăgi.

ulei macadamia 27 ml 400x400 1 De ce părul are nevoie de un tratament intens cu uleiuri Macadamia

Cum oferiți părului obosit o a doua viață cu Macadamia?

Aveți părul uscat, ondulat, fin, colorat, deteriorat, supus unor condiții extreme sau pur și simplu îl doriți a fi mai sănătos? Atunci uleiul de Macadamia este făcut pentru dvs.! Va crea un film protector pe păr, va limita agresiunile și va păstra culorile. Părul va fi rezistent la toate testele: soarele, marea, clorul, vântul, nisipul … Nimic nu îl va mai speria.

Pentru a merge un pic mai în detaliu, radiația solară va avea efect asupra melaninei (celula care da culoare parului) și va lumina culoarea parului. Cu toții așteptăm acest moment în care reflecțiile noastre naturale pot fi văzute în sfârșit! Din păcate, la o doza prea mare, soarele va perturba rădăcina părului și, prin urmare, irigarea acesteia și funcționarea glandelor sebacee. Sarea de mare va deshidrata parul, clorul, vântul sau nisipul vor modifica cheratina. Amestecăm totul și sfârșim cu părul la fel de uscat ca paiul. Din fericire, uleiul de Macadamia este acolo pentru a restabili situația.

Acest ulei este natural bogat în acid oleic, mai mult de 50%, în omega 7, (mai ales în acid palmitoleic) și într-o măsură mai mică în acid palmitic și stearic. Acum că v-am trimis lista cu elemente, să vorbim despre ceea ce ne interesează cel mai mult: proprietățile uleiului. Toți acești acizi vor avea un lucru în comun, vor consolida hidratarea părului și îl vor proteja de agresiunile externe. Cel mai interesant acid palmitoleic face parte din compoziția naturala a sebumului uman. De asemenea, va face uleiul ușor absorbit.

De ce părul are nevoie de un tratament intens cu uleiuri Macadamia

În cele din urmă, uleiul de Macadamia este un aliat formidabil pentru serile dvs. răsfățate. Are proprietăți tonice circulatorii ale sângelui și sistemelor limfatice și astfel va facilita microcircularea locală. Faceți-vă confortabil, luați un pic de ulei în palmă și începeți  un masaj  hiper- stimulant al scalpului! 

Unde puteți găsi un astfel de ulei? Magazinul online beauty4ever.ro este distribuitor al uleiurilor Macadamia și a multor alte produse esențiale în îngrijirea părului. De la șampon și balsam,  până la măști și uleiuri de la brand-uri create pentru profesioniști și nu numai, gama diversificata de produse oferite de beauty4ever.ro vă stă la dispoziție cu produse de top, al cele mai bune prețuri. Intrați pe site pentru a alege ceea ce vi se potrivește cel mai bine.

Guest post