5 lucruri pe care să le iei în considerare înainte de a cumpăra o canapea. Cumpărarea unei canapele este una dintre cele mai importante investiții pe care probabil o vei face pentru casa ta. Amplasată în living, canapeaua este o piesă de mobilier în care stăm și citim, mâncăm și bem, ne distrăm alături de familie și prieteni, ne uităm la televizor și chiar dormim. Deci are sens să alegem ceva bun și să facem o investite în ceva ce va dura ani de zile, nu?

5 lucruri pe care să le iei în considerare înainte de a cumpăra o canapea

De la luarea măsurătorilor până la alegerea unui cadru bun, iată cele 5 lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare înainte de a cumpăra o canapea nouă.

canapea articol 2 5 lucruri pe care să le iei în considerare înainte de a cumpăra o canapea

1. Atenție la detaliile tehnice

Ei bine, ca și în cazul saltelei sau patului, detaliile tehnice contează și atunci când alegi o canapea. Canapeaua medie are o adâncime a scaunului de cel putin 60 cm, ceea ce oferă o mulțime de spațiu de manevrat dacă ai picioare lungi și iți permite să stai confortabil și dacă ești mai scund. Însă adâncimile scaunelor variază, așa că ia în considerare diferite stiluri pentru a te asigura că beneficiezi de un sprijin bun pentru spate. În ceea ce privește înălțimea scaunului, cele mai multe modele sunt cuprinse între 45 cm și 50 cm. Nu există o înălțime corectă sau greșită, așa că, din nou,  vizualizează înainte de a cumpăra pentru a te asigura că se potrivește întregii familii.

De exemplu, dacă sunteți doi și vă place amândurora să stați pe canapea, atunci verifică dacă canapeaua este suficient de adâncă pentru a vă găzdui pe amândoi. Sau, ia în considerare o canapea de tip colțar, pentru și mai mult spațiu. Dacă dorești să și dormi. asigură-te că aceasta poate face acest lucru. În plus, pentru spații extra de depozitare, alege o canapea cu ladă.

2. Alege un cadru bun

Îndreaptă-ți atenția spre pe un cadru de calitate – acest aspect se va vedea de-a lungul a mai multor ani de utilizare a canapelei. Un cadru solid din lemn de esență tare este o opțiune bună, dar ferește-te de PVC sau de un cadru metalic pe cât posibil. canapea articol 2 5 lucruri pe care să le iei în considerare înainte de a cumpăra o canapea

3. Atenție la umplutură

Amintește-ți că ceea ce este în interiorul unei canapele este la fel de important ca și ceea ce este folosit la exterior. Când vine vorba de canapea și de spătarul canapelei, pernele umplute cu pene au un nivel ridicat de confort. Dar, vor avea nevoie de o reumplere periodică, în timp ce umpluturile din spumă sau fibre se pot aplatiza și își pot pierde forma în timp. Soluția perfecta? Este recomandată alegerea unei combinații de pene și spuma, deoarece penele dau moliciune, în timp ce spuma oferă structura.

5 lucruri de luat în calcul înaintea cumpărării unei canapele 

4. Atenție la materialele textile folosite 

Indiferent dacă alegi o culoare îndrăzneață, un model sau un material neutru, alegerea de țesătură pentru tapițerie va avea un impact imens asupra camerei. Așadar, alege cu atenție pentru a te asigura că se potrivește cu designul încăperii. Materialele naturale pot să se decolorează în lumina puternică a soarelui. Alege o țesătură sintetica dacă canapeaua se află lângă o fereastră. Este deosebit de important, dacă ai o familie numeroasă, un câine sau o pisică, să optezi pentru o țesătură ușor de curățat.

5.Dimensiunile

Sincer, nu este nimic mai rău decât să cumperi mobila care nu se încadrează în casa ta. Așa că, înainte de a face ceva, măsoară! Trebuie să fii sigur de dimensiunile maxime ale canapelei. Este important să notăm atât lățimea, cât și adâncimea. Ia în considerare înălțimea canapelei. În special dacă în cameră ai rafturi sau alte elemente suspendate pe perete.

În cele din urmă, verifică dimensiunile oricărei uși și scări pe care canapeaua va trebui să le “treacă” la livrare.


Articol (publicitar) guest post

Share and Enjoy !

0Shares
0 0