Bun găsit! Poveste despre locuri de poveste: Royal Horse. Aduc mereu în discuție faptul că viața ne pregătește drumuri, surprize, evenimente după bunul ei plac. Fac asta pentru că experiențele trăite pot aduce și altora ceva în plus, nicidecum ca un lait motiv. Odată cu precizarea aceasta, trecem la subiect. Ținând cont de situația dată la nivel mondial, trebuie să-i fiu recunoscătoare vieții, deoarece pe noi ne-a răsfățat de-a dreptul. Ne-a pregătit surprize dintre cele  extrem de emoționante. Dar, nu despre evenimentele în sine vreau să vă spun ci, despre o poveste cât se poate de reală, cu final fericit. Poveste la care pot spune că am fost martor și a cărei concluzie o voi exprima încă de la începutul ei: bucuria realizărilor vine când crezi în ele.

IMG 20200727 140859 Poveste despre locuri de poveste: Royal Horse

Cuprins

Poveste despre locuri de poveste: Royal Horse

Povestea începe cu mulți ani în urmă, să tot fie… 20, 21, poate chiar 22 de ani!?! Oricum, se întâmpla pe vremea când antreprenoriatul în România reprezenta mai întâi de toate un act de curaj nebun. În acea perioadă, viața a făcut ca drumurile să ni se intersecteze cu doi tineri cărora nu le lipsea nici inspirația, nici spiritul, nici curajul. Au pornit pe drumul greu și sinuos cu un proiect ambițios, un restaurant care se dorea altceva decât se cunoștea și exista pe piață la acel timp.

Construit după un concept propriu, inspirat de modelul unuia londonez descoperit într-o călătorie, tânăra familie a pus toată munca și dăruirea în realizarea visului lor. Sunt absolut convinsă că “nimic din ceea ce ni se întâmplă, nu este întâmplător”!

Restaurant Piccadilly

Astfel și-a deschis porțile, spun porți deoarece restaurantul are și o frumoasă terasă, unul dintre primele restaurante altfel din Bucureștiul acelor ani, Piccadilly. Îmi amintesc cu nostalgie toate momentele petrecute acolo, interiorul prietenos și cald, primitor care contribuia la starea  de bine, de parcă eram în familie.

IMG 20200725 135010 Poveste despre locuri de poveste: Royal HorseÎnceputurile sunt întotdeauna grele, indiferent de vremuri, greutățile sunt mai multe și mai mari decât în mod obișnuit. Nici familia Medeleț (tinerii noștri antreprenori) nu a fost scutită de acestea. Puterea, curajul, munca, încrederea în ei și în reușita lor au fost  însă ingredientele care le-au fost aliați. Și, trebuie să spun că mai era ceva: prietenia, prietenii, care aveau altă valoare. Te puteai baza pe oameni, cuvântul dat și respectul erau reguli de aur iar ajutorul, (aproape) nu trebuia cerut.

Adoram locul  și tinerii care își puneau amprenta tot mai puternic pe tot ce întreprindeau, prin urmare, trebuia să împărțim și cu alții. Astfel, ne-am invitat prieteni, colegi, cunoștințe, oaspeți veniți din alte părți să calce pragul noului restaurant unde să simtă atmosfera și să savureze preparatele. Recomandare venea firesc, din suflet și nu știu pe cineva care să fi fost nemulțumit, să nu-și dorească să revină în restaurant sau la terasa acestuia. Și asta pentru că nu făceau rabat de la calitate, servire, atenția și respectul pentru client, atmosfera, la nimic.

Prieteni, evenimente, sărbători

Ani buni, Piccadilly a fot locul în care am petrecut evenimentele de familie, sărbătorile, aniversările sau, pur și simplu o masă cu familia. Devenise în mod firesc, parte din obiceiurile noastre, simțindu-ne bine chiar și atunci când mâncam o pizza. Ce-i drept, ne avantaja și distanța față de casă, relativ mică în perioada aceea.

IMG 20200725 122353 Poveste despre locuri de poveste: Royal HorseDacă vă dă ghes întrebarea “ce s-a întâmplat?”, vă răspund imediat. Cum spuneam în concluzia de introducere, familia Medeleț a reușit să depășească toate obstacolele și să transforme Piccadilly într-un restaurant foarte cunoscut din București. Chiar dacă după ce ne-am schimbat domiciliul ajungem mult mai rar, o facem cu aceeași mare plăcere.

Pasiune, muncă, dedicație

Pe lângă gustul pentru lucruri bune, fine și spiritul antreprenorial,  protagoniștii poveștii mele mai au o pasiune: caii. La doar câțiva ani de la deschidere, tinerii au pornit cu niște cai superbi, participând la concursuri în țară și în străinătate. Când am aflat că puțin mai târziu au deschis și un centru de echitație , m-am bucurat ca un copil pentru ei.

Aflat într-un domeniu superb situat pe Șoseaua București-Ploiești 542, Tâncăbești, Royal Horse ne făcea cu ochiul și ne ademenea ori de câte ori treceam prin fața lui. Cu atât mai mult, cu cât copiii voiau să-și ia abonament să facă echitație, dar nu a fost să fie.

Planetele s-au aliniat în așa fel încât zilele acestea, vizionând locații pentru unul dintre evenimente, pașii, pardon, roțile ne-au dus exact la Royal Horse. Adică, domeniul la care nu reușiserăm să ajungem! Iar surpriza a fost bineînțeles, una dintre cele mai plăcute, din prima clipă.

Poveste despre locuri de poveste: Royal Horse

IMG 20200725 120911 Poveste despre locuri de poveste: Royal HorseEi bine, Royal Horse nu este doar un domeniu cu club de echitație. Este un mic hotel de lux cu terasă, grădină și piscină semi-olimpică. Domeniul se întinde pe o suprafață de 70 000 m.p. și poate găzdui evenimente, ceremonii, petreceri corporate, cocktail party etc.

Cum pătrunzi pe aleea principală, în fața clădirii concepută asemeni unui castel, te întâmpină statuia cu patru cai superbi. De altfel, pasiunea familiei pentru cai își pune amprenta, putând fi observată de la intrare și din numele domeniului. Piesa de rezistență a centrului o reprezintă însă, clubul de echitație Piccadilly.

În spate, locul este deosebit de potrivit și bine împărțit pentru petreceri de lux, piscină, restaurant, terasă, longue pool. Am recunoscut bunul gust și ideile  proprietarilor imediat ce am pătruns în interiorul micului castel. Tapetul de mătase, foița de argint de pe pereți, obiectele de iluminat deosebite, mocheta și mobilierul de calitate dau nota fină, elegantă a interiorului.

Domeniul Royal Horse

Timpul nu ne-a permis să facem un tur al întregii clădiri care cuprinde trei săli, două la parter și una la etaj, camere și apartamente de hotel. Nu-i nimic, ne-am propus să revenim, să savurăm pe îndelete preparatele ale căror arome ajungeau până la noi și gâdilau simțurile. De asemenea, vreau să mă bucur de serviciile oferite, să asist la un concurs de echitație și, chiar să fac o plimbare prin împrejurimile împădurite. Totuși, am avut timp de o discuție și o cafea. Așa am aflat că numele saloanelor, al restaurantului, ca  și cel al conceptului/domeniului sunt inspirate  de  rase de cai celebre.

IMG 20200725 120922 1 Poveste despre locuri de poveste: Royal Horse

Final de poveste?!?

Cu promisiunea că voi reveni și vă voi oferi mai multe detalii despre domeniul Royal Horse, mă apropii de finalul poveștii mele. Puteți petrece un weekend relaxant și deosebit în această frumoasă locație, vă puteți bucura de piscină, muzică, mâncare și hotel. Desigur, asta în afara evenimentelor și activităților enumerate mai sus, ținând cont de măsurile de siguranță, protejare, distanțare.

Dacă cunoașteți domeniul sau ați participat la vreun eveniment, aștept opiniile. În cazul în care nu, aș vrea să aflu părerea voastră despre tot ce v-am povestit. V-ar plăcea să participați la un concurs de cai sau să petreceți timp în acest deosebit domeniu? Toate acestea, dar și întrebări sau idei, le aștept în comentarii.

 

Până data viitoare bucurați-vă de fiecare surpriză oferită de viață!

 

UniquebyMM

Mulțumesc pentru vizită! Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți!

Rate this post