Umbră din oglindă

O, eliberează suprafaţa de cristal!

Treci, aşa cum trec închipuirile frumoase

Şi nu te mai întoarce niciodată

Ca o fantomă a unui ceas de rătăcire

Care m-a auzit şoptind:”Eu sunt ea!”

Mary Elizabeth Coleridge

Recomandare carte: Femeia din oglindă – Rebecca James

IMG 20201123 124828 Recomandare carte: Femeia din oglindă - Rebecca James

Ultimul colet de carte primit de la Editura Rao conţinea căteva cărţi cu titluri şi din domenii foarte interesante. Deşi nu ştiam exact asupra căreia dintre ele să mă îndrept pentru a începe lectura, am ales Femeia din oglindă.

Iubesc cărţile, dintotdeauna le-am considerat cei mai buni prieteni ai mei şi, ador cititul. Nu aleg întotdeauna o carte după titlul său iar acum, chiar toate titlurile sunt interesant, Ceva însă m-a atras la aceasta (şi nu din cauză că sunt femeie! :)).

Povestea

Femeia din oglindă este o poveste care are în centrul ei întâmplări ciudate, fantasmagorice petrecute în Castelul Winterbourne din Cornwell, Anglia. Aşezat într-o poziţie care îi proiecta silueta impunătoare într-un mod misterios şi înfricoşător, învăluit în ceaţă şi vuietul mării, acesta reprezenta o enigmă pentru săteni.

IMG 20201123 124457 Recomandare carte: Femeia din oglindă - Rebecca James

Scriitoarea Rebecca James descrie în paralel două destine. Unul, destinul unei generaţii din familia de Gray care locuieşte în castel în anii 1947 şi doi, cel al lui Rachel, care se trezeşte moştenitoarea proprietăţii, în 2016.

Alice

Tânăra Alice, a cărei viaţă nu fusese tocmai roz, ajunge în 1947 la Castelul Winterbourne ca guvernantă pentru gemenii familiei de Gray. Copiii, Edmund şi Constance locuiau împreună cu tatăl lor rănit în război, bucătăreasa şi îngrijitorul-şoferul, omul bun la toate, Tom.

Alice îşi dă seama că se întâmplă lucruri ciudate în castel, dar îndrăgeşte de la început copiii, castelul şi se simte atrasă de stăpânul acestuia, Căpitanul Gray.

Alice trece prin tot felul de întâmplări inexplicabile, aude tot felul de voci, descoperă obiecte ciudate, ceva sau, că cineva se scunde în tabloul din camera sa iar Constance umblă noaptea (la o anumită oră) prin castel. Toate întâmplările şi obiectele găsite însă nu o sperie, ci încercă să le găsească explicaţii logice, atribuindu-şi rol de stăpâna casei.

IMG 20201123 124922 Recomandare carte: Femeia din oglindă - Rebecca James

Rachel

Tânăra Rachel locuieşte în America şi care se simte fără rădăcini ştiind că a fost adoptată. Rămase fără singurul om care îi oferise siguranţă, iubire, încredere, Seth soţul ei, mort într-un atentat îşi deschide o galerie şi are o relaţie “fără obligaţii” cu un tânăr milionar.

În 2016, Rachel primeşte o scrisoare surprinzătoare de la o casă de avocatură. Scrisoarea îi aducea la cunoştinţă moartea unei rude necunoscute şi faptul că este moştenitoarea Castelului Winterborne. Dornică să-şi descopere trecutul, tânăra ia primul avion către în Anglia.

Recomandare carte: Femeia din oglindă – Rebecca James

Ceaţa, marea, măruntaiele castelului sau obiectele care au aparţinut femeilor care au locuit şi au sfârşit în mod tragic şi misterios, constituie elemente care ajută gemenii să se joace cu mintea lui Alice, fostei guvernante şi chiar a mamei lor.

IMG 20201123 131727 Recomandare carte: Femeia din oglindă - Rebecca James

Romanul este plin de suspans, pur şi simplu nu-l poţi lăsa din mână. Este genul care te ţine cu sufletul la gură în aşteptarea dezlegării misterelor ce au loc în castel.

Cartea conţine pasaje de dragoste, prezenţe misterioase, umbre şi întâmplări care pun mintea la încercare a celor care calcă pragul castelului. Are toate “ingredientele” care duc la parcurgerea paginilor cu mare curiozitate şi plăcere.

Blestemul

Castelul, se pare, are o singură stăpână care nu va tolera nicio femeie care intră cu gândul de a-i deveni stăpână. Blestemul pare să se transmită din generaţie în generţie. Toate celelalte prezenţe feminine care îşi doresc sau cred că vor putea stăpâni acest loc, vor găsi doar reflecţia propriilor păcate cât şi o răzbunare moştenită.

Recomandare

Ce se va întâmpla cu cele două femei, Alice şi Rachel, dacă vor reuşi să învingă forţele malefice care stăpânesc castelul de generaţii întregi, veţi afla numai dacă citiţi Femeia din oglindă. Mie mi-a plăcut şi o recomand celor cărora le place stilul.

Majoritatea recenziilor scriu că este un roman gotic modern, o poveste plină de umbrele unei prezenţe răzbunătoare. Scriitoarea reuşeşte să controleze naraţiunea astfel încât face lectura întunecată şi convingătoare.

Carte are 360 de pagini şi a părut anul acesta, 2020, la Editura Rao. Autoarea cărţii Femeia din oglindă, Rebecca  s-a născut în Sidney, în 1970 şi scrie ficţiune pentru tineri.

Aţi citit cartea Femeia din oglindă? Dacă da, care este opinia voastră? Aştept să v-o exprimaţi în comentrii.

Până data viitoare, fiţi sănătoşi şi spor la citit!

UniquebyMM

Mulţumesc pentru vizită! Dacă v-a plăcut “povestea”, mai poftiţi!