Bun găsit! Februarie e aici și probabil, ar trebui să vă povestesc depre idei de cadouri sau despre sărbătorirea iubirii. Cu siguranță voi aborda și această temă, dar într-un alt articol. Astăzi aș dori să vă povestesc despre altceva, deși, ar putea fi citit și în cheia … iubirii.

Homeland – serialul de spionaj care ne-a cucerit

AAAABdgUD39UYrTUsElPGwSjIdoYz Luezp SV8U09RVyH3Wrlz8laxlCTGPA6sO2rrCUStkwnvkA2WiNL5WYk5QOocPpwXWmOS7diNX2DThYkciNc03 Homeland - serialul de spionaj care ne-a cucerit

Înaintea de a intra în miezul subiectului, fac o paranteză. Zilele trecute, am auzit o ”persoană publică” exprimându-se cu mare admirație cum, în cuplul X există romantism după … șapte ani de căsnicie. Sau relație. Nu m-am lămurit exact, deoarece, distinsa nu era convinsă cum stau lucrurile. Desigur, libertatea de exprimare permite oricui să emită tot felul de păreri, mai ales în media. Departe de mine gândul să judec pe cineva, deși, la rolul pe care și-l arogă, aș avea tot dreptul.

În orice caz, folosindu-mă de aceeași libertate, îmi permit să contrazic pledoaria pe care sunt convinsă că și-a construit-o muncind mult. Din propria și umila experiență, pot susține cu argumente solide că, romantismul și iubirea există și în cupluri cu treizeci și … de ani vechime. Ba chiar și în cupluri cu vechime mai mare. Pentru că nu acesta este subiectul principal, închid paranteza. Dar despre romantism și vârsă, poate vorbim altă dată.

Filmele preferate, acasă, în doi

Și acum, să trecem la adevăratul subiect. Cu siguranță, platforma Netflix nu mai este o noutate pentru mulți dintre noi, la fel și diversitatea de filme pe care o oferă aceasta. De asemenea, ați văzut multe articole și postări despre acest subiect, prin urmare, nu vă spun nimic nou din acest punct de vedere.

M -am abonat la Netflix de destul de multă vreme și sunt foarte încântată. Ce poate fi mai plăcut decât să vizionezi filmul care îți place, acasă, din locul preferat, în compania cuiva drag? În altă ordine de idei, sunt total de acord cu tot ce s-a spus (scris) pro platformă. Cu toate acestea, nu am simțit neapărat nevoia să scriu pe această temă până acum. 

Ce anume s-a întâmplat între timp de m-a determinat să scriu? Ei bine, abia acum intervine elementul surpriză. De-a lungul timpului am descoperit filme captivante din categorii diverse, pe care le-am vizionat împreună cu jumătatea mea. Savurăm altfel vizionările în doi, sunt mult mai plăcute, drept pentru care alegem subiecte, distribuții și scenografii care plac amândurora. 

Homeland – serialul de spionaj care ne-a cucerit

Cele mai multe dintre producții sunt filme pe care le alegem în funcție de stare și subiect, evităm însă serialele. După ce am citit mai multe recomandări despre un anume serial, ne-am propus totuși să-l urmărim, dar nu a fost pe gustul niciunuia dintre noi. Prin urmare, am decis să căutăm altceva, un film de acțiune, ceva mai palpitant.

Așa ne-am oprit la Homeland – Rețeaua terorii, care ne-a plăcut extraordinar de mult. Numai că, atunci când l-am ales, nu am observat că, de fapt este un serial cu 8 serii a câte 12 episoade și aproximativ 55 minute fiecare episod.

AAAABe26l Xg57dY4Is1zN yv9YeiQjK xn1h6OYU8 bT3ZKve8 klHyZgxDBKWYxMtN 63Po4I2Yq7MJ7drCEk9UHrZms4rQAB0eCJ4sUT0mFg5YEQz Homeland - serialul de spionaj care ne-a cucerit

Homeland este serialul creat de Howard Gordon și Alex Gansa și are la bază serialul israelian Hatufim realizat de Gideon Raff. Extrem de bine realizat – cel puțin primele 4 serii – serialul creat pentru televiziunea americană are acțiune și suspans din plin, reușind să ne țină lipit de ecran.

Carrie Mathison – personajul principal

Carrie Mathison este personajul principal, interpretat de Claire Danes. Carrie – unul dintre cei mai buni agenți CIA, specializat în orientul Mijlociu -, este convinsă că pușcașul marin Nicolas Brody (Damian Lewis) ținut câțiva ani captiv de Al-Qaeda ca prizonier de război, a fost recrutat de organizația teroristă și plănuiește un atentat asupra țării sale. 

AAAABQTEV5XgsieIu5LMfbiDyRuIb9Tgco2zNkWWyUN59fergXKUrliYl69obKZcL2W0jNAweMDSELIt4JpAqTzMWFrGtcfX29BDOzULT8qZ5eIvbAf0 Homeland - serialul de spionaj care ne-a cucerit

Carrie are însă și o problemă de sănătate (este bipolară) și este nevoită să lupte pentru a-și dovedi capacitățile profesionale. Pentru mulți, boala ei este un impediment și reprezintă motivul pentru care unii colegi nu au încredere în instinctele ei. 

Dar, nu vreau să vă dezvălui prea mult din acest serial, deoarece mi-ar plăcea să cred, că în urma articolului îl veți urmări și voi. Pot să vă spun însă, că are foarte multe elemente care vă vor stârni interesul și vă vor face să-l apreciați la adevărata valoare.

Serialul are de asemenea scene palpitante, savuroase, dar și de o cruzime demnă de thriller. Spionaj, sex, trădare care se dovedește a fi plan dus la rang de diabolic, dar și intrigi și interese la nivel înalt care duc la trădări reale. Acestea sunt doar câteva dintre ingredientele întâlnite în serialul Homeland care l-au transformat într-un real fenomen.

Homeland – serialul de spionaj 

Homeland a câștigat cinci Globuri de Aur și șase Premii Emmy și a fost apreciat și preferat de Barack Obama, devenind fanul serialului.

Homeland este serialul care a reușit să ne țină ”lipiți” de ecranul tv. câteva nopți bune, până la ore târzii, spre trei-patru dimineață. I-am savurat fiecare scenă, ne-a provocat imaginația și ne-a dat ocazia să descoperit gustul serialelor. Bune, evident. Serial pe care vi-l recomand cu drag.

Aveți abonament Netflix? Ați vizionat Homeland? Dacă da, cum vi s-a părut? Dacă nu, v-am trezit interesul de a-l urmări? Aștept comentariile voastre.

 

Până data viitoare, vizionare plăcută, acasă, în compania cea mai plăcută!

 

UniquebyMM

Mulțumesc pentru vizită! Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți!
Pentru a nu le pierde pe următoarele, îndrăzniți un abonament la blog sau, dați like paginii de Facebook.
Rate this post