Bun găsit! Februarie și-a făcut debutul și, chiar dacă aspectul meteo nu este satisfăcător, gândul zboară către … iubire. Oriunde ne-am îndrepta privirile, la orice pas (scroll) ne întâmpină oferte, idei sau recomandări de cadouri pentru persoana iubită. Ceea ce, nu e deloc rău ci, dimpotrivă, demonstrează că nu ne-am ”pierdut” de tot. Sentimentele frumoase rezistă iar asta este extraordinar! Pe mine însă, nu știu de ce, gândul mă duce la … vacanțe și călătorii. Ba știu: mă deprimă griul, umelezeala și frigul. Cunosc deja concluzia științifică a cercetătorilor cu privire la efectele acestora și am experimentat-o pe propria-mi persoană, prin urmare nu caut alte explicații. 

De la luna iubirii la călătorii și sporturi nautice

IMG 20191118 175705 De la luna iubirii la călătorii și sporturi nautice

Este ușor de intuit pentru oricine a ajuns măcar o dată pe blogul meu, că ador soarele, marea și locurile în care ne oputem bucura de ele tot anul. Restrângând aria generalităților, deși am fost în câteva locuri care corespund descrierii, de departe, Tenerife este favorita. Și, cu siguranță și asta știți.

Așadar, pe mine gândurile mă poartă spre insulă și, probabil mă veți înțelege de îmi doresc să fiu acolo. Dar până una-alta, haideți să pornim într-o călătorie imaginară. Despre vacanța de anul trecut (da, chiar în pandemie!) nu am povestit prea mult. Și asta nu din motive de nemulțumire, slavă Domnului ne-am bucurat de o vacanță frumoasă.

IMG 20191121 112801 1 De la luna iubirii la călătorii și sporturi nautice

Din motive lesne de înțeles, am ales să rămânem mai mult în zona de sud, acolo unde ne-am cazat: Los Cristianos, Playa de Las Americas.

De aceea, călătoria imaginară reprezintă un tablou al activităților la îndemână, chiar și atunci când contextul nu este favorabil. Incertitudinea încă planează asupra noastră, ceea ce ne obturează practic viziunea despre ce se va întâmpla în viitorul apropiat în legătură cu pandemia. Cu toate acestea, întrucât libertatea de a spera și visa nu este afectată, putem zbura în continuare cu gândul la tot ce ne pasionează.

IMG 20201019 113306 De la luna iubirii la călătorii și sporturi nautice

Los Cristianos

Acestea fiind spuse, propun să pornim călătoria noastră. Punctul de plecare, unul dintre cele mai apreciate și preferate locuri de turiștii care ajung pe insula eternei primăveri: Plaja din Los Cristianos. O plajă cu nisip fin și extrem de bine întreținut, care se extinde pe o lungime de 345 de metri și 80 de metri lățime.

Ușor accesibilă pentru toată lumea, plaja oferă toate serviciile pentru a petrece timp plăcut. Apa oceanului este calmă iar ambarcațiunile mici, bărcile de pescuit sau vapoarele care traversează oceanul, îmbogățesc priveliștea. 

Toamna trecută, pe când la noi pandemia era pe vârful celei de-a nu știu câta cocoașă, plaja Los Cristianos nu era închisă. Totuși, un număr infim dintre cei ajunși aici se aflau pe/la plajă. Regulile impuse la nivel mondial de pandemie au redus la minimul extrem numărul turiștilor iar asta se vedea și pe plajele frumoasei insule.

IMG 20201021 112836 De la luna iubirii la călătorii și sporturi nautice

Sporturile nautice practicate în Los Cristianos

În schimb, există activități care nu pot fi ratate dacă alegem plaja Los Cristianos ca loc de distracție și relaxare: sporturile nautice. Iubitorii acestui tip de activitate sportivă, de la paisprezece la șaptezeci de ani, avansați sau începători, se bucură de experiențe grozave.

În Los Cristianos există Școala de Navigație pentru cei care doresc să învețe și să experimenteze acest tip de ativitate. De asemenea sunt și diferite companii care oferă o diversitate de alte activități. Scufundările, surfingul sau înotul sunt câteva oportunități care, oferă bucuria unei activități fizice, distracție și relaxare, într-un mediu natural și deosebit.

IMG 20191121 114022 De la luna iubirii la călătorii și sporturi nautice

Eu nu sunt o fire sportivă, unele activități fizice fiindu-mi chiar interzise. Dar vă spun sincer, am dat târcoale de fiecare dată când am ajuns în zonă. Mă tentează mult o scufundare! Îmi doresc o experiență de acest gen, vorba aia, măcar o dată în viață. Și, cine știe, poate până la urmă și reușesc!

Navigatul – Activitatea care împletește activitatea fizică cu dragostea și gustul pentru natură, dar și un mod de relaxare. Este tipul de activitate care poate fi practicată atât ca mod de distracție, cât și ca activitate sportivă, de competiție. Navigatul presupune folosirea unui vas de dimensiuni mici, care este alimentat de vânt pentru a se deplasa pe apă.

IMG 20191109 102548 De la luna iubirii la călătorii și sporturi nautice

De la luna iubirii la călătorii și sporturi nautice

Paddle surfing sau SUP (stand up paddle) – este activitatea sportivă desprinsă din surf. Este incredibil de distractiv și benefic pentru sănătatea fizică și mentală. Deși picioarele sunt cele care duc ”greul”, activitatea solicită și angrenează tot corpul. Pentru practicarea paddle surfingului este nevoie de o placă de surf și o padelă.

Altfel spus, paddle surfing este un fel de canotaj în picioare, pe o placă de surf, de dimensiuni și mareriale diferite. În această activitate există multe variante și posibilități care se potrivesc fiecărui doritor de aventură.

IMG 20201027 121419 De la luna iubirii la călătorii și sporturi nautice

Îmi place să admir iubitorii acestor sporturi! Mai ales seara, când culorile și fascinantele apusuri formează un tablou greu de descris în cuvinte. Spectacolul are și spectatori dornici să prindă cât mai multe cadre și imagini cu aparatele lor.

IMG 20201115 WA0007 De la luna iubirii la călătorii și sporturi nautice

Caiac pe mare sau traversare. Această activitate se practică în ape deschise și se adresează iubitorilor de aventură și natură.

Scufundări & snorkeling

Scufundări & snorkeling. Adâncurile apelor care înconjoară arhipelagul conțin o biodiversitate imensă. Acesta este unul dintre motivele pentru care turiști de pe întraga planetă, aleg insulele Canare pentru scufundări. Snorkeling-ul se referă la scufundare și înot, sub și la suprafață apei, cu scopul de a descoperi și de a admira îndeaproape flora, fauna și peisajul marin.

IMG 20201019 184858 De la luna iubirii la călătorii și sporturi nautice

Este activitatea de sport nautic care se adresează pasionaților de mări și oceane. Snorkeling-ul este considerat o activitate sigură, fără riscuri, datorită contactului permanent cu suprafața apei. Apele insulelor au o temperatură foarte plăcută, plasându-le pe unul dintre cele mai plăcute locuri în acest sens.

Sunt convinsă că mi-ar plăcea mai mult activitatea de snorkeling. Dar, până să ajung să o practic, îi urmăresc (cu interes!) și îi admir pe cei care se bucură de o astfel de experiență. Zona din fața cafenelei unde îmi savurez barraquito este preferată de aceștia. Iar eu îmi imaginez că descoperă ceva extraordinar de fiecare dată când îi văd ieșind la suprafață. Până acum nu am realizat, dar promit că, data viitoare (anul acesta, sper!) îi și fotografiez.

IMG 20190515 101441 De la luna iubirii la călătorii și sporturi nautice

De la luna iubirii la călătorii și sporturi nautice

Windsurfing – este sportul nautic care se practică cu ajutorul unei plăci de surf cu velă. Aceasta, are o rotație liberă la punctul de joncțiune cu bordul și permite să se deplaseze prin apă, în funcție de vânt. Pe înțelesul tuturor, windsurfing -ul este surfing realizat cu ajutorul vântului. Practicarea acestei activități sportive presupune aptitudini sportive, dar și cunoștințe de navigație.

Portul, alte activități și atracții

IMG 20201029 174752 De la luna iubirii la călătorii și sporturi nautice

Portul Los Cristianos este locul de unde se poate contempla vederea plajei, a portului și toată priveliștea oferită până în zare. De asemenea, este punctul unde se pot desfășura o multitudine de activități, nu doar fizice ci și de o atractivitate și satisfacție extraordinare. Tot aici, se află El Teatro del Puerto (Grulul El Cine), de unde se poate admira priveliștea și unde se pot savura feluri delicioase, bere rece, sucuri proaspete sau o cafea bună.

Pentru cei care nu practică activități sportive, frumusețea și diversitatea insulei poate fi admirată pe viu, alegând două excursii. Astfel, în canalul care separă Tenerife de La Gomera se află un loc în care se pot observa cetaceele. În apropiere, se află și impresionantele stânci din Los Gigantes.

IMG 20201017 160158 De la luna iubirii la călătorii și sporturi nautice

Indiferent de activitatea practicată, excursii, plimbări sau pur și simplu după o zi de leneveală pe plajă, vă puteți retrage la restaurantul El Cine. Este restaurantul care nu m-a dezamăgit în toți anii aceștia, de când l-am descoperit și până acum. Pește și fructe de mare proaspete, papas arrugadas, salate, bere rece, sau vinuri de calitate, toate sunt extra- delicioase și ne ajută să ne refacem energia.

IMG 20191113 165717 De la luna iubirii la călătorii și sporturi nautice

De la luna iubirii la călătorii și sporturi nautice

Acestea fiind zise, mă opresc aici cu speranța că am reușit să vă port cu mine, fie și imaginar, într-o călătorie pe care o așteptați cu nerăbdare. Sper că v- am convins de diversitatea activităților ce pot fi practicate pe insulă și, ați și ales una sau mai multe dintre acestea.

IMG 20201027 190001 De la luna iubirii la călătorii și sporturi nautice

Înainte de a încheia, lansez o provocare: lăsați în comentarii, care este în opinia voastră legătura dintre luna iubirii și pasiunea pentru călătorii. 

De asemenea, aștept să-mi spuneți care este activitatea voastră preferată, dar și alte exemple de tipul celor pe care vi le-am povestit.

Până data viitoare, iubiți și visați la ceea ce vă doriți!

 

UniquebyMM

 

Mulțumesc pentru vizită! Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți!
Pentru a nu le pierde pe următoarele, îndrăzniți un abonament la blog sau, dați like paginii de Facebook.
Rate this post