Scriu pentru oameni și despre oameni

Bun găsit, prieteni dragi! De foarte multe ori primesc întrebarări de tipul: ”cât câștigi din blog?”, ”merită să investești în blog în raport cu câștigul?” ”ai momente în care îți vine să renunți la scris?”. Ei bine, dragilor, deși întrebările par diferite, există o legătură între ele. Probabil așteptați răspunsuri pe măsură, pentru fiecare în parte, dar, eu voi da unul singur. Mai larg, mai la modul general.

scriu

Să spun că nu câștig din blog sau că nu-mi place ceea ce fac, s-ar numi ipocrizie. Iar eu, oricât de  laudă de sine ar suna, nu fac parte din această categorie. Prin urmare, răspunsul este ușor de intuit.

Se impune însă o precizare: nu trăiesc pentru a câștiga! Am ajuns la înțelepciunea de a trăi pur și simplu. De a dărui, de a ajuta, de a ajunge la inima care are nevoie de ceea ce eu pun aici, cu tot sufletul, pasiunea și sinceritatea de care dispun.

IMG 20210423 235551 Scriu pentru oameni și despre oameni

Adevărat, câștig se numește și ceea ce primesc la schimb și, vă asigur, de multe ori, este mult mai valoros. Recunoștință, apreciere, respect! Deci, după cum v-ați dat seama, nu este vorba despre câștig pecuniar. În același timp recunosc, așa cum precizam mai devreme, vine și acesta. Însă, numai dacă știi să prețuiești ceea ce ai. Dacă oferi la rândul tău și, dacă nu te cramponezi (sau focusezi, alegeți termenul preferat) de pecuniar.

Am început să trăiesc când am început să muncesc ca să trăiesc – George Sand

”Ce a vrut să spună autorul?” Simplu: nu trăiesc ca să muncesc, ci muncesc ca să trăiesc, să iubesc, să dăruiesc. Nu, nu am avut (nu am) gânduri de a renunța, pentru că scriu atunci când simt și nu când ”trebuie”. Scriu pentru oameni și despre oameni.

IMG 20210424 000133 Scriu pentru oameni și despre oameni

Chiar și atunci când scriu pentru competiții, scriu povești țesute în jurul unei experiențe. Niciodată nu mă uit la premiile puse în joc. Iar atunci când totuși, ”trebuie” să scriu (vezi competiția SuperBlog) și nu am povestea, sâmburele de adevăr, se vede de la o poștă. Și nu numai că nu câștig, dar nu este ceea ce mi-am propus, nu sunt eu. Dar bineînțeles, este vorba (tot) de alegere!

Scriu pentru oameni

În rest, scriu, voi scrie, atâta timp cât îmi las inima liberă, îmi dau voie să fiu liberă, îmi dau voie să visez. Și pentru că, am convingerea că mesajele mele ajung și ating măcar o inimă. Iar pentru mine este extraordinar deoarece, scriu pentru oameni.

IMG 20210423 235738 Scriu pentru oameni și despre oameni

Și acum să trecem la povestea de astăzi pe care mi-am dorit să o împărtășesc cu voi. De ce? Din aceleași motive pe care le-am expus mai sus.

Pentru că are legătură cu întrebările de mai sus, cu generozitatea, calitatea omului și respectul. Dar și pentru că nu sunt egoistă și vreau să dăruiesc. Vreau să aflați de la mine, despre oamenii frumoși la suflet, care știu să respecte, să dăruiască, să aprecieze munca, omul, relația.

Povestea primăverii și a bucuriei

Ador primăvara pentru trezirea la viață a naturii și pentru spectacolul de culoare care-l prezintă. Felul în care primăvara îmbracă în haine noi copacii, pune culoare în gri – cenușiul sau albul iernii aducând cu ea veselia, trilul melodios al păsărilor și zumzetul insectelor.

IMG 20210424 000020 Scriu pentru oameni și despre oameni

Anul acesta însă, ca și când nu era suficient cât pătimim din cauza pandemiei, primăvara s-a gândit să ne demonstreze și ea, cât de capricioasă poate fi. Ni se arată puțin, ca o amăgire, de parcă i-ar fi teamă să ne ofere bucurie cu lingura. Ne dă câte puțin, cu lingurița, cât să o savurăm mai mult, să o dorim și apreciem mai mult.

Dar, noi suntem căliți deja și reușim să găsim puterea și imaginația pentru a ne bucura de puținul oferit și de a învinge tot ce ne e potrivnic.

În felul acesta procedez și eu. Mă înarmez zilnic pentru ca bucuria primăverii, trezirea la viață, Sărbătorile de Paști care se apropie, să le trăiesc, să le simt câte puțin, dar prin toți porii ființei mele. Și, ghiciți ce: funcționează!

IMG 20210422 113804 Scriu pentru oameni și despre oameni

Spectacolul culorilor și al creației

Am pregătit grădina de flori și cea de legume, am regândit designul curții, am terminat curățenia și decorul casei în ton cu anotimpul. Aștept Sărbătorile de Paști și, nu în cele din urmă, am reușit să ajung în locul in care spectacolul culorilor și creației este oferit de această dată, de talentul și munca omului. Și scriu. Despre oameni.

Atelierul, showroom -ul creatoarei de modă Liza Panait oferă o bucurie, nu doar ochiului, ci și sufletului. Emoția și bucuria mă cuprind de fiecare dată când pătrund în lumea fascinantă a creativității și frumuseții, a modei.

Cel mai probabil, nu voi putea descrie exact așa cum simt. Dar nici nu vreau să mă lansez în exprimări bombastice, pe care nimeni nu le -ar înțelege. Așa cum nu vreau să vă dezvălui deocamdată, nimic despre surpriza pe care v-o pregătesc.

IMG 20210422 113701 1 Scriu pentru oameni și despre oameni

”Iepurașul” 

Vreau însă să împărtășesc cu voi, dincolo de toată emoția și bucuria de care aminteam, sentimentul extraordinar de plăcut pe care l-am simțit atunci când am primit primul cadoul de Paște. ”Iepurașul” a furat startul și venit mai devreme pentru mine. Și a fost extrem de generos. A fost o surpriză neașteptată, a fost excepțional, a fost WOW!

Am crede că, oamenii cu un succes remarcabil, care ajung sus, pe podium, sunt sau devin inabordabili. De ce să nu recunoaștem, gândim chiar mai mult de -atât și spunem că sunt reci, fără inimă, că doar așa ”rezistă”. Însă nu este întotdeauna o regulă, ceva de genul universal-valabil! 

IMG 20210424 000558 Scriu pentru oameni și despre oameni

O fi vorba de excepții, nu știu, însă convingerea mea este că este vorba tot de oameni și omenie. Iar omul de succes Liza Panait mi-a demonstrat încă o dată, că este un om cu suflet frumos, generos. Care știe să aprecieze și să respecte munca celorlalți. Care prețuiește oamenii.

Cadoul surpriză

Cadoul pe care l-am primit, grație generozității doamnei Liza, (pe care credeam că am început să o cunosc, cât de cât!) este o rochie care se potrivește perfect stilului meu. Bineînțeles, rochia a fost lucrată special pentru mine, dar cred că nu mai era nevoie să precizez.

IMG 20210424 000728 Scriu pentru oameni și despre oameni

Scurtă descriere a rochiei

Creată special pentru vremea aceasta, rochia este dintr-un jerseu plin, de culoare neagră, cu mânecă lungă și decolteu rotund, adânc. 

IMG 20210424 102042 01 Scriu pentru oameni și despre oameni

Modelul în formă de A, se încheie cu fermoar pe spate, mergând pe linia corpului, creând avantaj în cazul siluetei mele. Pe mâneci, rochia are o broderie spartă lucrată manual.

Detaliul care pune însă în valoare rochia, elementul unicat, frumusețea, este broderia manuală multicoloră cu motive florale. Aceasta este amplasată în partea din față și dă impresia de talie căzută. (Percepție personală!)

IMG 20210424 102912 Scriu pentru oameni și despre oameni

Simt cum cuvintele par să nu-și găsească sensul pe care eu aș dori să-l dau acestei descrieri. Mă bazez însă pe imaginile foto și speranța, că acestea vor veni în ajutorul cuvintelor. Cuvintele următoare sunt însă pe înțelesul tuturor: îmi place,  de nu mai pot! 

Ce mai pot spune? Păi, mai pot spune că, eu m-am înnoit. Și, că respect obiceiul (la care țin, între noi fie vorba) de a purta haine noi de Paște.

IMG 20210424 092659 Scriu pentru oameni și despre oameni

Rochia – piesa vestimentară preferată

Rochia este una dintre piesele vestimentare pe care o îndrăgesc foarte tare și pe care, o vreme nu am putut-o purta atât cât mi-aș fi dorit. Dar cum lucrurile se întâmplă atunci când trebuie să se întâmple, a venit vremea să mă bucur de acest privilegiu. Și, nu oricum!

Ci, purtând modele semnate de unul dintre marii creatori de modă români, Liza Panait. Iar acesta este motivul pentru care mă simt extraordinar de privilegiată, mândră și onorată! 

IMG 20210424 000255 Scriu pentru oameni și despre oameni

În concluzie, dragilor, spuneți-mi voi, dacă oportunități ca acestea pot fi păstrate doar pentru mine?!? Sau, eventual într-un cerc foarte restrâns. Dintr-un astfel de motiv, de a aduce în fața voastră povești despre oameni talentați, oameni care scriu istorie în diverse domenii, scriu.

Scriu pentru a înțelege cum stau lucrurile cu respectul reciproc, cu motivația, cu aprecierea și omenia. Pentru bucuria de a întâlni oameni frumoși la suflet, scriu. Despre oameni și pentru oameni scriu. Și voi scrie.

 

Până data viitoare, alegeți omenia și oamenii frumoși la suflet!

 

Cu drag, 

UniquebyMM

P.s. Modelele din magazinele fizice sau online ale creatoarei de modă Liza Panait, se pot executa la comandă și pentru măsurile dorite, fără costuri suplimentare.

Mulțumesc pentru vizită!

Reveniți și veți găsiți lucruri interesante despre experiențe, modă, călătorii, carte & cultură 

Găsiți lucruri interesante dacă citiți și:

Noutăți, planuri & recomandări de vacanță

Cum l-am cunoscut pe scriitorul George Șovu

Prima (mea) întâlnire Cu Moda, Cu Fashion Designerul

 

Sursa foto: arhiva personală

Rate this post