Bun găsit! Vara aceasta s-a lăsat parcă mai așteptată decât oricând! Capriciile vremii ne-au creat serioase probleme iar după anul în care totul a fost dat peste cap, am așteptat vara cu mare speranță și dor de libertate. Cu sau fără planuri de vacanță, ne-am dorit căldură, soare și desigur, relaxare și libertate de mișcare. Dar și odihnă, somn de calitate, fără treziri dese și cerșafuri mototolite din cauza eforturior chinuitoare. Deși, în fiecare an așteptăm cu nerăbdare venirea verii, mulți dintre noi uităm de disconfortul termic, care continuă și după ce soarele apune. Un somn de calitate în timpul verii este greu de obținut, dar nu imposibil. Vă spun imediat de ce.

Somn

Top sfaturi pentru somn de calitate

Indiferent dacă ne aflăm acasă sau în vacanță, un somn bun, confortabil și odihnitor, mai ales în verile caniculare, înseamnă extrem de mult pentru organismul nostru. Oriunde ne-am afla, indiferent că ne confruntăm cu o vreme caniculară sau cu umiditate supărătoare, rezultatul este același: ne trezim în cearșafurile pline de traspirație și cu pilota atruncată pe jos. Temperaturile ridicate ne chinuie și oricât ne-am strădui să adormin, oricâte oi am număra sau orice alte ”exerciții” am folosit, somnul (Moș Ene) întârzie să vină.

Dacă mai avem ”norocul” să fim meteo-dependenți sau pur și simplu ”răi de căldură”, nopțile se transformă în adevărate coșmaruri. Totuși, există câteva trucuri pe care le putem pune în aplicare pentru a pune capăt acestei situații de coșmar. De aceea, am pregătit trei sfaturi de top pentru un somn bun în nopțile de vară foarte călduroase.

Mi s-a întâmplat de multe ori să mă trezesc de câteva ori pe noapte din cauza temperaturilor ridicate sau a umidității excesive. Mai mult, am avut chiar experiența (neplăcută a) unui somn chinuitor într-una din vacanțe. Îmi amintesc cum din cauza patului cu saltea cu arcuri, am avut câteva nopți de-a dreptul chinuitoare. E drept, a compensat destinația absolut fermecătoare, marea, nisipul, voioșia și bineînțeles faptul că am reușit până la urmă să obțin alte condiții de somn.

Așadar, iată topul sfaturilor pentru un somn de calitate, chiar și în nopțile de vară când temperaturile urcă vertiginos în termometre.

Somn - lenjerie

Alegerea unei pilote de vară pentru un confort durabil 

În prezent, o alegere modernă pentru o pilotă de vară sau o pătură de vară, constă într-una cu umplutură din microfibre. Acesta este un mod rentabil, dar extrem de eficient de a rămâne confortabil – cu sau fără aer condiționat. Deși ați putea crede că un amestec de bumbac și poliester ar fi o alegere bună pentru compoziția unei pilote de vară, această combinație poate fi destul de grea și incomodă, deoarece nu respiră bine.

La capătul superior al pieței, pam putea găsi varianta cu umplutură din microfibre care imită puful natural de gâscă sau de rață, dar care este 100% hipoalergenic. Modul în care microfibrele realizează acest lucru uimitor este prin utilizarea fibrelor sintetice de înaltă calitate extrase pentru a imita textura și căldura pufului. Beneficiul? Un preț mai mic, o greutate mai mică, zero alergii în ceea ce privește produsele de origine animală.

83392785 2694181680695085 8862332413028597760 o Top sfaturi pentru somn de calitate

Țineți perdelele închise în timpul zilei

Ca să nu vă simțiți ca într-o seră claustrofobă noaptea, putem ține perdelele dormitorului închise în timpul zilei. În acest fel, împiedică soarele să încălzească constant camera. De asemenea, ajută și dacă închidem ușa de la dormitor, astfel încât să nu pătrundă căldura din restul casei. Dar putem rabata o fereastră, deoarece acest lucru va permite aerului mai rece de noapte să pătrundă în cameră.

Lenjeria de pat din bumbac sau din in

Când vine vorba de alegerea lenjeriei de pat pentru vară, alegeți cearșafuri de pat și huse de plapumă din fibre naturale, mai degrabă decât din poli-bumbac artificial. Cred cu adevărat că somnul cel mai bun se întâmplă sub o lenjerie de pat răcoroasă și lejeră din bumbac 100%. Sau, sub o lenjerie de pat cu o țesătură delicată și ușoară, care îți lasă corpul să respire toată noaptea.

pexels photo 4473877 Top sfaturi pentru somn de calitate

Bumbacul este un material natural, respirabil, adică permite trecerea aerului rece. Acest lucru îl face confortabil și durabil. De asemenea, se simte ușor pe piele și oferă cele mai lejere așternuturi pentru nopțile caniculare de vară.

Lenjeria de pat din in este probabil cea mai bună opțiune atunci când vine vorba de păstrarea aerului rece în nopțile toride de vară. Lenjeriile din in sunt extrem de absorbante și sunt apreciate pentru răcoarea aerului și prospețimea dimineților de vară pe care o oferă. Țesătura materialului de in este diferită de bumbac, permite aerului să curgă mai liber, menținând corpul uscat și răcoros. De asemenea, fiind o țesătură mai rigidă decât bumbacul, nu dezvoltă un câmp electrostatic și nu se agață.

În loc de concluzii

Nu știu voi cum sunteți, dar pe mine căldurile sau/și umezeala excesivă îmi dă mari bătăi de cap. După o noapte de chin, ziua nu mai sunt bună de nimic. Tocmai din acest motiv vreau să am parte de un somn bun care are efecte asupra întregului organism. Iar pentru a reuși să scap de chinul nopțior de vară cu somn agitat, am ținut cont de aceste trucuri.

În plus, mi-am învățat lecția și am grijă ca și în vacanțe să am parte de saltele, perne și lenjerii care îmi asigură un somn bun, indifrent de temperaturile din termometru. pentru că, nimeni nu-și dorește să-și strice vacanța din cauza unui inconvenient creat din cauza acestor lucruri. Voi care dintre aceste trucuri le folosiți? Aveți și altee? Aștept să le aflu din comentarii.

 

Până data viitoare, somn iniștit în noțile caniculare de vară, orinde vă aflaț!

 

Cu drag, Unique by MM

 

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut, vă aștept cu articole interesante și despre:  sănătate, fashion, călătorii, carte & cultură, experiențe etc.

S-ar putea să vă interseze și: Elixirul Vinésime sau tinerețe fără bătrânețe

Industria ospitalității și vacanțele verii 2021

Peștele în alimentația sănătoasă de vacanță

Sursa: Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design

Sursa foto: pexels, Cromatique