Cuprins

8 plaje din Kefalonia unde poți merge vara viitoare

Sunt încă cu gândul la vară și la vacanță. Se poate vedea foarte bine după pozele pe care le pun pe Instagram. Anul ăsta am fost pe insula Kefalonia din Grecia unde am petrecut aproape două săptămâni. A fost o vară mai mult petrecută la mare, la soare, pe câteva dintre cele mai frumoase plaje din Kefalonia. De vizitat nu am vizitat atât de mult față de alți ani când am ajuns în alte destinații. 

plaje Kefalonia

Kefalonia este cea mai mare insulă grecească din Marea Ionică. Capitala și cel mai mare oraș și port al ei este Argostolion, un loc unde găsești atât plaje, cât și restaurante, terase și piețe cu suveniruri. 

Puneți aceste plaje din Kefalonia pe listă pentru următoarea vacanță în Grecia 

Sau dacă nu, și încă aveți zile libere sau chef de plajă, sigur veți da de temperaturi bune cel puțin pentru bronzat chiar și acum, în septembrie. 

Plaja Makris Gialos 

plaje - plaja Makris Gialos

Plaja este situată în stațiunea Lassi, aproape de aeroport și de Argostolion. Este destul de întinsă ca suprafață, are nisip fin și zonă de închiriat umbrele. Dispune și de loc berechet pentru a veni de acasă cu lucrurile tale. 

Apa este minunată ca pe toată insula, curată și în nuanțe electrizante de albastru. Ca facilități are o parcare mare fără plată în apropiere, dar și beach bar. Un inconvenient ar fi zgomotul făcut de avioanele care trec destul de des, având în vedere că aeroportul este în vecinătate. 

Plaja Kalamia 

Plaje -Kalamia

Plaja se află tot în Lassi. Este un pic mai sălbatică, dar asta o face și mai atrăgătoare. Vegetația este bogată și ideală pentru a sta și la umbră dacă dorești. 

Există și stânci cu forme spectaculoase, ba chiar caverne la care poți ajunge din apă, dar și de pe uscat. Plaja e cu pietricele, de aceea recomand încălțămintea de apă. Noi am prins un apus foarte frumos pe plaja Kalamia. 

Plaja Gradakia

Gradakia beach

Denumită și Small Beach, această plajă micuță este localizată tot în Lassi. Deși are și o secțiune cu nisip pe care poți sta, noi ne-am pus șezlongurile pe stâncă și am stat și la umbră. Apa e cu nisip super fin. Există și câteva peșteri cu intrări largi unde poți sta cu prosopul sau doar explora în voie ori construi forme din nisip, așa cum am făcut noi. 

În plus, apa e mică în apropierea stâncilor. Astfel e perfect pentru jucat volei și alte jocuri faine în apă. 

Plaja Agios Thomas 

Agios

Situată în Karavados, plaja Agios Thomas este cu nisip fin. Are o vegetație sălbatică, locuri la umbră pentru cei mai puțin prieteni cu soarele și piscine naturale. 

Totuși, am și o recomandare. Dacă vrei să mergi acolo ai grijă să iei în geanta de plajă și încălțăminte de apă. Sigur vei vrea să te cațări pe stânci pentru a avea cea mai senzațională panoramă asupra apei din cele mai înalte locuri. 

Plaja Kato Lagadi(Kako Lagadi)

Plaja kato

Este o comoară de plajă aproape de Poros. Dar trebuie să fii foarte atent să nu o ratezi. 

Pentru mine Kato Lagadi face parte din top 3 plaje din Kefalonia care mi-au plăcut cel mai mult.

Se ajunge cam dificil la ea, făcând un mic traseu de 10 minute printre stânci abrupte, dar merită tot efortul. Îți recomand să nu vii cu foarte multe chestii după tine aici. Ia-ți în schimb mâncare și apă pentru că fiind o plajă sălbatică și mai greu accesibilă nu există beach bar sau altceva. 

E înconjurată de stânci cu forme suprarealiste și e cu pietricele așadar ia-ți și încălțăminte adecvată. Are și ”separeuri” din stâncă pentru intimitate. Iar dacă vii dimineața ai mai multe șanse să fie puțină lume și să faci poze aproape singur. 

Plaja Antisamos 

Antisamos beach

Această plajă se află în Sami și este cu pietre în nuanțe fantastice. De pe drumul pe care se ajunge aici ai o panoramă super asupra plajei. Așadar să nu eziți să oprești un pic pentru a o vedea în toată splendoarea ei. 

Există o parcare extra mare pentru clienții Antisamos beach, plaja privată cu beach bar. Dar și noi, la fel ca majoritatea turiștilor am lăsat mașina acolo fără să stăm în zona de închiriat șezlonguri. Am căutat în schimb un loc mai privat, într-o zonă verde pe malul apei, în apropierea căreia se puteau face și drumeții. 

Plaja Pessada

Pessada

Se află în Pessada, un mic sat în apropiere de Argostolion. Este superbă și am pus-o de asemenea în top 3 cele mai frumoase plaje din Kefalonia. Are nisip fin atât pe plajă, cât și în apă. Dar are și pietre în apă și pereți stâncoși sculptați minunat de mama natură. 

Drumul până la ea poate fi un pic obositor, căci după ce cobori pe scările amenajate mai ai de parcurs un drum sinuos printre stânci. E un loc grozav pentru făcut cele mai inspirate poze, dar și pentru sărituri în apă, prăjit la soare și snorkeling

Plaja Myrtos 

Myrtos beach

Plaja aceasta din Divarata este senzațională văzută de sus, de pe stânci. Pare că are nisip alb, strălucitor. Din păcate, chiar dacă se află permanent în topul celor mai frumoase plaje din Kefalonia, nu este aproape deloc organizată odată ce ajungi la ea. 

E, de fapt, cu pietricele albe fine. Într-adevăr are o apă minunată, în nuanțele cele mai fascinante de albastru. Nu există nimic de oferit turiștilor aici, însă. Nici beach bar, nici șezlonguri de închiriat. Deci ești cam pe cont propriu. 

Ai zice că e mai mult o plajă sălbatică, deși accesul la ea nu e greoi și parcarea este foarte mare(deși cam deloc organizată). Plaja este imensă și poți găsi loc chiar și la umbră, în zona stâncilor unde există și o peșteră răcoroasă cu intrând în apă

Aceste plaje din Kefalonia sunt superbe și vi le recomand și vouă

Prezintă și plusuri și minusuri, dar ține de voi să le dați note odată ajunși acolo. În schimb, aceste locuri, precum majoritatea celor din Grecia, sunt grozave pentru făcut poze și simțit bine la soare. Pentru explorat apa cu toate misterele ei și simțit ca în vacanță. 

Nu ai cum să te plictisești mergând de mai multe ori în Grecia, deoarece există atât de multe insule fascinante de descoperit. Dacă te-a inspirat articolul meu despre vacanța de anul ăsta, vino pe blog și pe Instagram pentru a descoperi și mai multe destinații pentru timpul liber. 

Mirela, mulțumesc mult pentru găzduire!

Încheierea mea

Am invitat-o pe Oana să ne povestească ceva din experiențele ei de vacanță, într-un guest post. Ca un iubitor de vacanțe și călătorii, răspunsul Oanei a venit ca un dar. Îi mulțumesc și îi promit că va avea oricând ”ușa” deschisă la Unique by MM.

 

Până data viitoare, toamnă bogată (în călătorii)!

 

Cu drag, MM

 

Vă mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, vă aștept cu articole interesante și despre: sănătate, fashion, călătorii, carte & cultură, experiențe etc.

 

S-ar putea să vă intereseze și: Start pregătirilor de toamnă: rețete & secrete

Festival regal și mari orchestre ale lumii

Cum Alin Dorul De Călătorii și Vacanțe

5/5 - (1 vote)