29 de secunde (T.M. Logan) este ultima carte pe care am citit-o. În septembrie cel pe care eu l-aș putea numi un fel montagne russe al emoțiilor, chiar de ziua mea, am primit câteva cărți de la Editura Rao. Cum să nu-mi placă un așa cadou?!?

M-am bucurat enorm și, abia am așteptat să trec peste emoția care a urmat și să mă cufund în lectură. În ciuda prezicerilor prietenilor de pe instagram pe cae i-am întrebat care cred că va fi prima mea alegere, am ales cartea care promitea suspans: 29 de secunde – T. M. Logan.

Cuprins

29 de secunde (T.M. Logan) – ultima carte citită

29 de secunde (T.M. Logan)

Dacă spunem că nu am comis niciun păcat,  ne păcălim singuri … 

Christopher Marlowe

Tragica istorie a doctorului Faust

Cartea 29 de secunde este o poveste palpitantă, plină de suspans de la prima pagină și până la ultima pagină. Recunosc, pe parcursul lecturării cărții, de multe ori m-am trezit continuând scenariul cu propia-mi imaginație. Lăsa cumva o portiță prin care s-ar fi întrezărit urmarea. Ei bine, de fiecare dată lucrurile luau o întorătură neașteptată.

În 29 de secunde, T.M. Logan ne dezvăluie o poveste care poate fi considerată cu lejeritate reală. Motivul? deoarece povestea personajului principal (Sarah) este una întâlnită destul de des în realitate. Lupta pe care o dă Sarah cu ea însăși pentru a lua decizia cea mai bună într-o situație limită, este lupta interioară pe care mulți dintre noi o dăm.

29 de secunde - cărți editura rao

Personajul principal: Sarah

Sarah este o femeie care a muncit mult pentru a-și contrui o carieră remarcabilă în domeniul universitar. Profesor la una dintre universitățile renumite din U.K. Sarah speră să obțină un contract definitiv pentru una dintre cele mai bune poziții .

Aceasta are doi copii minunați pe care îi crește aproape singură, și un soț care o părăsise (”luase o pauză”)  pentru a nu știu câta oară. Cu aceste premise, Sarah își dorește ca ea și familia ei să fie bine, copiii să nu sufere de nimic, ea fiind singura care câștiga banii în familie. Pentru ca ea să se descurce cu toate acestea, dar mai ales cu copiii, tatăl  este singurul care o ajută.

29 de secunde - fragment

Profesorul Alan Lovelock

Din nefericire, șeful direct este unul dintre cei mai renumiți profesori, dar care are un dublu comportament. Sub masca celui mai renumit, cel mai titrat, cel mai extraordinar etc. se ascundea de fapt un pervers, un profitor, un mincinos, un om de nimic.

Profesorul Alan Lovelock era cunoscut de majoritatea colegilor și conducerii universității sub adevăratul caracter. Se știa că acesta profita de femeile cu care lucra, dar nimeni nu îndrăznea să recunoască datorită poziției și sponsorizărilor.

IMG 20210921 154134 29 de secunde (T.M. Logan) - ultima carte citită

Sarah rezistase eroic 3 ani, sperând că va reuși să urce în ierarhia universitară pe meritele și munca ei. Crede în puterea ei și în regulile pe care ea și Marie (colegă și ”prietenă”) și le stabiliseră. Cea care știa aproape toate secretele Sarei și care o susținea în lupta ei cu Lovelock și nu numai este prietena ei, Laura.

29 de secunde (T.M. Logan)

Cu toate aceste probleme, la fel cum se întâmplă în viața reală, lucrurile nu se întâmplă așa cum ni le imaginăm sau programăm. Universul sau cine știe cine lucrează folosind o cu totul altă logică și lucrurile iau o întorsătură demnă de … roman.

IMG 20211002 231409 29 de secunde (T.M. Logan) - ultima carte citită

Cartea este scrisă în această logică, dar și cu o doză de suspans și elemente care împletesc realitatea cu ficțiunea în așa fel încât este aproape insesizabilă. Viața o duce și pe Sarah într-un loc în care este martora unei acțiuni demne de un thriller. Prinsă în mijlocul acelei acțiuni incredibile, ea reușește să salveze viața unei fetițe de vârsta fetiței ei. Dar curajul ei o duce în împrejurări periculoase și o situație greu de imaginat.

Departe de a se termina calvarul prin care trece, convorbirea de 29 de secunde pe care Sarah o are, declanșează un adevărat cutremur.

Care va fi finalul

Va reuși Sarah sau nu să ia decizia corectă? Va putea împărtăși secretul care o macină? Va reuși să-l înfrunte pe Alan Lovelock și mai mult decât atât, să-l dea în vileag astfel încât să plătească pentru toate relele făcute? Ce se va întâmpla cu Sarah și copiii ei, cu postul la care aceasta aspira și de la care plecase toată nebunia?

Răspunsurile le veți afla dacă veți citi cartea 29 de secunde, pe care eu v-o recomand din toată inima. Cartea se citește repede și este un thriller scris cu multă siguranță și foarte convingător. Cartea o puteți găsi aici.

 

Până data viitoare, spor la citit!

 

Cu drag, MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, vă aștept cu articole interesante și despre: sănătate, fashion, călătorii, carte & cultură, experiențe etc.

S-ar putea să găsiți ceva interesant dacă citiți și:

Eveniment offline: Influencer Marketing Conference

Ședință foto maternitate – primul album de familie

Decor interior de toamnă cu PosterStore

 

Rate this post