Salutare, dragii mei! Dacă tot am vorbit despre un subiect pe buzele (și în gândul) tuturor, propun să continuăm cu unul cel puțin la fel de prezent. Înfrumusețare cu stil – ISV Beauty Salon.

Înfrumusețarea este încă unul dintre cele mai importante și plăcute aspecte pe care o femeie îl are în vedere. Chiar dacă online-ul este plin de postări și recomandări, subiectul este departe de a fi epuizat. Pentru că mă simt extraordinar să scriu fără nicio presiune, fără deadline, fără cerințe, fără… etc. Și pentru că abia așteptam să scriu despre acest subiect, vă invit să-mi rămâneți alături până la sfârșitul articolului.

Cuprins

Înfrumusețare & stil – ISV Beauty Salon

Înfrumusețare ISV Iullia

Poveștile oamenilor pasionați, întreprinzători, profi sunt povești pe care ar trebui să le spunem mai des, să le facem mai mult cunoscute. Iar eu cred că deja v-ați obișnuit cu stilul poveștilor pe care le scriu în acest sens. Vorbim despre oameni care se luptă cu provocări zilnice, care mai de care mai teribile, mai neașteptate.

Când am descoperit omul care reprezintă imaginea dăruirii și a pasiunii pe care le pune în fiecare lucru pe care îl face, m-am întrebat dacă doar tinerețea și exuberanța la început de drum erau motivele. Ei bine, nu era așa.

Timpul trece – asta este menirea lui – și nimic din provocările pe care i le-a oferit viața, nu i-au tăiat elanul și nu i-au frânt aripile. Ba dimpotrivă: determinarea este și mai mare, experiența dobândită își spune cuvântul, iar mulțumirea și recunoștința clienților au devenit o motivații extrem de puternice.

Povestea continuă

Înfrumusețare

Despre ce sau despre cine vorbesc? Ei bine, nu sunteți nici voi chiar străini de poveste sau de personaj. ISV Beauty Salon este locul unde se întâmplă minuni, fără exagerare. O adevărată artă în materie de înfrumusețare & hair stayling. 

Povestea de astăzi este despre ultima mea experiență de înfrumusețare la salonul ISV Beauty Salon. Evident, ultima din punct de vedere cronologic și ultima despre care nu v-am povestit.

Înfrumusețare

Vântul (sau gândul ?!?) schimbării

De ceva vreme mă bate un vânt, pardon, un gând de schimbare și înfrumusețare a părului. Ba vreau tunsoare nouă cu altă formă, ba o culoare mai interesantă, ba șuvițe care să mascheze ”ghioceii”. Nici eu nu mai știu exact ce vreau. Iar când un client nu prea știe ce vrea … numai bine nu poate fi. 

Da, recunosc și menționez des în articole, că merg pe mâna profesioniștilor. Totuși, atunci când vine vorba despre corpul, tenul și nici nu mai încape vorbă, despre părul meu, cred că este esențial să știu ce vreau. Nu de alta, dar omul este profesionist în domeniul său și își va exprima opinia avizată în legătură cu ce mi s-ar potrivi, nicidecum nu poate ghici ceea ce îmi doresc. Iar idealul este ca ceea ce ne dorim să coincidă cu ceea ce ni se potrivește. 

De aceea, eu insist asupra acestui aspect: extrem de important este să știi ce vrei și apoi să ai încredere să te lași pe mâna specialistului. 

Înfrumusețare

Consultanță și încredere

Așadar, pentru mine, partea cu dorința era puțin în ceață, neștiind exact ce să aleg. M-am adunat însă și am structurat câteva idei – dorință, am răspuns întrebărilor clare puse de specialist, după care i-am ascultat recomandarea. Ceea ce se  numește consultanță.  

În situația dată (indecizia și problemele părului meu) recomandarea a venit ca mana cerească. Mi-a plăcut, am avut încredere totală și am lăsat mână liberă profesionistului.

Încredere în profesionalismul Iuliei (da, un alt profesionist femeie!) aveam. Doar nu eram la prima mea vizită sau prima experiență. Timpul scurs de la prima întâlnire (descoperire) și până acum, a lucrat în favoarea noastră. Am început să ne descoperim afinități, să ne acordăm mai multă încredere una alteia, să ne cunoaștem mai bine. 

IMG 20211207 WA0020 Înfrumusețare & stil - ISV Beauty Salon

Înfrumusețare & profesionalism

Spre exemplu, am aflat că pasiunea Iulie pentru beauty există de multă vreme, practic de când se știe. A crescut – cum s-ar spune – într-un salon de înfrumusețare, care aparținea mamei sale. Oricât încerca să se îndepărteze de acest domeniu, astrele lucrau în favoarea pasiunii și o apropiau din nou  de frumos și înfrumusețare.

În consecință, Iulia a început să se desfășoare în salon ca un chimist în laboratorul propriu: amestecând vopselele, după rețeta doar de ea știută. Cântărea, compara, amesteca, adăuga și tot așa, până ce a ieșit ce și – a propus. Ca un pictor ce își combină culorile până obține cea mai potrivită tușă pentru tabloul său. Și îmi povestea cu aceeași pasiune:

Tehnica Balayage ne oferă instrumentele necesare pentru a crea ceva unic, natural și frumos. Cel mai important lucru de reținut este că balayage -ul nu este un produs final, ci o anumită tehnică. Tehnica face posibilă realizarea efectului spectaculos. Fără aceasta, chiar și produsele sunt inutile.

Înfrumusețare

Magie și pasiune

În percepția mea, lucrurile se întâmplau ca o magie, dar fără a mă pricepe la tehnici ar suna simplificat. Prima fază, baza de la care pornea, era o nuanță închisă, cât mai aproape de culoarea naturală a părului meu.

Următoarea fază a fost cea în care șuvițele de culoare deschisă (un blond sofisticat îmi place mie să-i spun, pentru că este foarte interesant și pe gustul meu) și-au făcut ușor-ușor simțită prezența. Procesul de înfrumusețare era ca o succesiune de vrăji, demonstrând pasiunea și profesionalismul ”magicianului”. 

Balayage 

Când spun că adevărații specialiști știu ce au de făcut, o spun cu responsabilitate. Cum spuneam, nu mă pricep la proceduri și tehnici în acest domeniu. Și habar nu am despre structuri sau tipuri ale firului de păr. La fel de paralelă sunt și când vine vorba despre culorile adecvate firului de păr, potrivite culorii tenului  ș.a.m.d.

Eu știu doar ce mi-ar plăcea, ce cred că mi s-ar potrivi, și că îmi doresc ca rezultatul să fie spectaculos. Dar de la toate acestea până la a emite opinii despre tehnici și proceduri e distanță de … Calea Lactee.

IMG 20211207 WA0023 Înfrumusețare & stil - ISV Beauty Salon

Spre exemplu, de unde să știu că balayage -ul presupune mai multe tehnici? Ei bine, am aflat de la Iulia, deoarece în cazul meu, de fapt asta era magia care se întâmpla: o tehnică de balayage. În concluzie, tehnicile de balayage sunt variate și adaptate în funcție de structura firului de păr, starea și lungimea acestuia.

Tehnici balayage

Bineînțeles, nu mă voi apuca de explicat nici acum despre tehnici și procedee. Să lăsăm totuși artistul să vorbească despre opera sa. Exact ca în pictură: vedem o pânză pictată cu mâna liberă, dar în spatele ei, întotdeauna există talent, pasiune, știință și strategie. Cu alte cuvinte, vă voi lăsa câteva fragmente despre ce mi-a mai explicat pasionata & profesionista Iulia.

Prin tehnicile de balayage adecvate, indiferent de culoarea părului, se poate obține un aspect dimensional, natural sau sărutat de soare. Sau, poți regăsi un procent mai mare de blond, care îi va lăsa pe toți cei care îl văd, fără cuvinte.

De multe ori dorințele nu coincid cu nevoile părului. De aceea căutăm soluții adecvate până la realizarea dorințelor, fără a deteriora firul de păr.

IMG 20211207 WA0035 Înfrumusețare & stil - ISV Beauty Salon

De ce balayage?

Când mi-am propus o schimbare, nici prin gând nu mi-a trecut că aceasta se va obține printr-o tehnică de balayage. Îmi imaginam în primul rând că aceste tehnici se adresează fetelor tinere, se realizează doar pe păr lung etc. Incertitudini și gândire greșită. 

Toate incertitudinile sau temerile mi-au fost însă spulberate de Iulia. Faptul că Iulia are cursuri de balayage brazilian ( numit ILUMINAGE) făcute în Brazilia, fizic (pe bune), nu online, este cel mai puternic atu. De aceea, explicațiile pe care le dă fiecărei cliente sunt clare și foarte bine argumentate. 

De pildă, am înțeles că balayage -ul este un instrument care permite realizarea unei varietăți de look -uri. Astfel, se deschid zeci de posibilități, păstrând în același timp stilul natural, subtil, amestecat cu Balayage.

IMG 20211207 WA0032 Înfrumusețare & stil - ISV Beauty Salon

Pe scurt: avantaj, eu

Păstrând culoarea închisă la bază (naturală), se creează contrast în jurul feței. Contrastul deschis – închis oferă dimensiune părului, iar aceasta conturează, luminează și întinerește. Dacă nici acesta nu reprezintă un avantaj, înseamnă să (mă) mint. În plus, tehnica balayage-ului este tehnica care protejează și ajută părul. Cine spune că nu e de bine?!?

Balayage brazilian – ILUMINAGE

Cursurile făcute în Brazilia i-au oferit Iuliei experiența tehnicilor inedite de balayage. Și așa cum spuneam, este numit Iluminage despre care am aflat câteva lucruri importante:

Tehnica ILUMINAGE oferă până la 3 niveluri de contrast, astfel încât se obține un balayage mai natural și mai luminos. Prin urmare, părul capătă o culoare premium personalizată, care îmbrățișează frumusețea naturală. Această tehnică permite:

  • obținerea culorilor naturale
  • aspectul de păr sărutat de soare unde sunt evidențiate accentele de lumină discretă
  • efectul final este cel mai benefic părului, deoarece deschiderea se realizează la liber și treptat fără a-l forța sau agresa.

Înfrumusețare

Pasiune pentru frumusețe și înfrumusețare

Cu astfel de ”lecții” ar înțelege orice profan din lume despre ce este vorba. Și, cu siguranță va ști ce dorește pentru părul său. Iulia spune că oferă toate informațiile și răspunde tuturor întrebărilor, deoarece vrea ce este mai bun pentru clientele sale.

Da, am străbătut atâta drum până în Brazilia pentru că mi-am dorit altceva: pentru a mă specializa în blond, balayage, highlights și tehnici de colorare. Pentru produse care nu se găsesc în Europa și pentru 3 traineri profesioniști total diferiți în tehnici. Pentru toate acestea a meritat fiecare km. făcut, fiecare efort și fiecare leu investit.

În ceea ce mă privește, rezultatul a fost cel scontat: spectaculos! Culoarea, de fapt nu e vorba de o culoare, ci de nuanțe extraordinare. Exact așa cum îmi explicase Iulia. Imaginea per ansamblu era super, îmi luminează fața, mi-a oferit o imagine care m-a lăsat fără cuvinte. Am un look nou, cu adevărat splendid.

Înfrumusețare

Înfrumusețare & stil – pasiune & profesionalism

După ce l-am supus încercărilor de tot felul, probabil că bietul meu păr, nu mai spera la ceva bun. Iată însă că a avut parte de o surpriză foarte plăcută. Parcă râdea și mulțumea pentru felul în care fusese tratat și pentru felul în care arăta. De ce mă mir oare, doar are și el viață! 

Chiar dacă nu am amintit nimic despre tratamente (probabil nici nu era nevoie), ați înțeles la cât de inteligenți vă știu, că atât părul, cât și eu am avut parte de cele mai profi tratamente. Pe lângă produsele prietenoase cu părul (și cu natura), pe lângă calitatea acestora, felul în care am fost tratată a fost admirabil.

Ne-am simțit excelent! Ca între prietene, ca la o întâlnire între fete. Ei, știu că părul are alt gen, dar nu cred că s-a simțit ofensat că l-am inclus în genul fetelor. :) Voi știți că atunci când mă simt bine în pielea mea, când procesul de înfrumusețare decurge într-un cadru deosebit, spun că mă simt like Queen Cleopatra. Ei bine, acum a fost ceva mai mult pentru că era și o atmosferă caldă, prietenoasă, apropiată, peste celelalte.

IMG 20211208 WA0013 Înfrumusețare & stil - ISV Beauty Salon

La final

Ne-am simțit ca atunci când petrecem timp cu cineva drag: că timpul trece foarte repede. Același sentiment l-am avut la salonul ISV Beauty Salon cu Iulia. Fiecare a fost în elementul său, în adevăratul sens al cuvântului. Relaxat, fără temeri sau angoase de genul: ”Eu: aoleu, oare ce-o ieși? Iulia: dacă nu-i place?” etc.

Eu una nu am mai avut până acum experiența unui balayage, dar rezultatul mi-a plăcut foarte mult. A fost cea mai bună soluție și cea mai bună alegere de înfrumusețare pentru părul meu. Iulia mi-a demonstrat că pot arăta bine, pot avea încredere în părul meu.

Cu siguranță vă gândiți și la preț, dar eu am anticipat și vă spun ce am aflat despre acest aspect. Dacă vă doriți un look nou și v-am convins că balayage-ul este soluția, ce trebuie să știți este că prețul nu este unul fix. Acesta diferă în funcție de lungimea părului, de grosimea lui sau de starea de sănătate. În orice caz, rezultatul obținut merită fiecare leu. Mulțumesc, Iulia!

Recomandare

 Recomand sincer profesionalismul Iuliei și pasiunea pe care o pune în tot ce face. Dar nu-i nevoie să mă credeți pe cuvânt. Dacă v-ați săturat de același aspect al părului, vă doriți o schimbare, dar nu știți ce să alegeți, încercați chiar voi o experiență cu tehnica balayage.

Apropo, ați apelat la această tehnică până acum? Știați de tehnica balayage brazilian -Iluminage? Aștept cu nerăbdare opiniile voastre.

 

Până data viitoare, aveți grijă de voi și nu uitați de înfrumusețare!

 

Cu drag, MM

 

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Mâncarea și fericirea – cei mai buni prieteni

Recomandare și opinii: Dragoste și jaf

Articol nesponsorizat

5/5 - (1 vote)