Well, dragilor am revenit cum s-ar spune la normal! Am dat gata și ultima probă din cadrul competiției SuperBlog. Competiția cu care v-am ținut în priză în ultimele 2 luni și, datorită căreia v-am purtat prin diverse domenii. Înainte să trec la subiectul de astăzi, care se referă după cum ați intuit la Recomandare și opinii: Dragoste și jaf, vreau să vă mulțumesc din tot sufletul meu. Suflet despre care eu zic că este mare, dar desigur, sunt subiectivă ! Mulțumesc, dragi prieteni pentru susținere, pentru disponibilitate și pentru răbdare! 

Recomandare și opinii: Dragoste și jaf

recomandare - carte Dragoste și jaf

Cum spuneam, pe timpul competiției am scris, cu aceeași pasiune și suflet, articole care ne-au purtat în diferite lumi. Lumea bijuteriilor și a cristalelor, a shopingului online, a economisirii prin shopping sau lumea produselor pentru sănătate, frumusețe și înfrumusețare.

De asemenea, în lumea reciclării și a ideilor de utilizare a gunoaielor și reciclabilelor. V-am purtat prin lumea renovărilor și a redecorării sau în bucătăria unde au loc minunile culinare, doar cu ajutorul electrocasnicelor moderne și de calitate .

Unele subiecte fac parte dintre categoriile și temele abordate pe blog, altele sunt mai puțin sau deloc atinse. Dincolo de mulțumirile pe care vi le-am adresat, sper că ați găsit măcar o idee interesantă din fiecare subiect (articol). De aceea, am simțit nevoie să scriu aceste rânduri, deși este un articol dedicat cărților citite cu opinii și recomandare.

recomandare

„Atât de multe cărți și atât de puțin timp.“

Frank Zappa

Buuun. Și acum să trecem mai departe sau să revenim la oile noastre. Pardon, la cărțile de la Editura Rao pe care le-am citit. Nu vă mirați așa! Am citit, deși nu foarte mult, în orice caz nu atât cât mi-aș dori. Despre ceea ce am citit însă nu am reușit să scriu opinii sau să fac vreo recomandare. Prin urmare, revin la acea normalitate despre care aminteam și astăzi vă prezint o carte pe care am citit-o cu drag.

Dragoste și jaf

Cartea despre care vreau să vă spun câteva cuvinte este ”Dragoste și jaf” scrisă de Stan Parish. Este un thriller sofisticat despre iluzia controlului și prețul ridicat al greșelilor din trecut. Dar cine nu greșește? Mai ales când ești tânăr și, mai ales când ești îndrăgostit. Aș putea parafraza și spune ”Numai cine nu e tânăr și nu iubește, nu greșește”.

Acțiunea

Cartea începe cu descrierea unui jaf armat la unul dintre magazinele cu cele mai scumpe bijuterii. Jaf în toată regula în plin centru Las Vegas – ului, într-o zonă foarte bogată. Patru motocicliști mascați intră chiar pe ușa din față a magazinului, dinspre Esplanadă. Totul este filmat de un puști de zece ani, care obișnuia să filmeze cu Iphone- ul său tot ce i se părea interesant. Mama puștiului sună la poliție, nereușind însă să explice agentului exact ce se întâmplă din cauza spaimei.

recomandare

„Cărțile sunt albinele care poartă polenul însuflețit de la o minte la alta.“

James Russell Lowell

Acțiunea o șocase în cel mai real sens al cuvântului. Femeia, deși reușise să apeleze numărul poliției, nu poate explica altceva decât că fiul ei este în pericol și amestecă îngrozitor cuvintele și lucrurile. Ofițerul notează adresa pe care mai mult o bănuiește și se miră că alte două apeluri de jaf armat se înregistraseră în cu totul alte zone. Ofițerul hotărăște să plece totuși la adresa furnizată de mama copilului.

Opinii

Jaful se finalizează cu o pradă serioasă de zeci de milioane de dolari, dar și câțiva răniți. Unul dintre motocicliști se îndreaptă către copil, dar mâna mamei reușește să-l ”extragă” exact în mometul în care motociclistul ajunge în fața copilului.

Cum titlul dezvăluie deja acțiunea (sau acțiunile), pe lângă jaf, cartea este și despre dragoste. Când cele două personaje Alex și Diane se întâlnesc, ei simt instantaneu o atracție irezistibilă unul pentru celălalt.

Și Diane și Alex sunt părinți singuri, care trăiesc în suburbii bogate și sunt independenți. Ambii sunt foarte competenți și aparent au un o viață confortabilă. Ea conduce o afacere de succes în catering, el este un hoț orientat spre detaliu, care jefuiește bănci, cazinouri și magazine de bijuterii. Niciunul dintre cei doi, nu își dă însă seama inițial, că viețile lor s-au intersectat cândva, în circumstanțe periculoase.

recomandare

Recomandare

„Nu există prieten mai loial decât cărțile.“

Ernest Hemingway

Din păcate, relația frumoasă a celor doi îndrăgostiți, amenință tot ce iubesc. Alex este forțat să pună la cale un jaf foarte mare pentru a -și salva familia. Greșelile trecutului ținute secret ies la iveală și Alex află că nu este singurul cu secrete întunecate. Când credea că Diane este perechea pe care în sfârșit și-o găsise, află că nici aceasta nu este tocmai cine credea că el este.

Deznodământul însă îl veți afla doar dacă citiți cartea pe care o găsiți la Editura Rao. Romanul este scris într-o manieră care captivează și pur și simplu nu -l poți lăsa din mână. Lectura cărții Dragoste și jaf este o plăcere de la prima la ultima pagină. Dragoste și jaf este o recomandare pe care o fac cu sinceritate.

Ce carte ați mai citit în ultima vreme și v-a plăcut?  Romanul Dragoste și jaf  scris de Stan Parish l-ați citit? Cum vi s-a părut? V-a plăcut? Aștept opiniile voastre și eventual recomandare de carte.

Până data viitoare, spor la citit!

 

Cu drag, MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Trucurile unor cinefili pentru bucuria spectacolului cinematografic

Oameni cu inimi de români. La mulți ani!

Rate this post