Bun găsit, dragilor! Deși, tare v-aș saluta cu un leru -i ler (colind) din copilărie. Mai aștept însă puțin, așa cum e datina pe la mine, acolo unde m-am născut.

Până atunci, am o altă propunere frumoasă și așa, mai pe emoție și empatie. Că tot vorbeam în articolul trecut despre perioada aceasta în care parcă primim numai semnale pozitive de la Univers. Astăzi continuăm în aceeași cheie: Leru(.ro) – i ler susține educația.

Leru(.ro) – i ler susține educația

leru

Uneori sau chiar de fiecare dată, după caz, clișeele ne creează sentimente mai puțin frumoase. Să auzi de n’șpe mii de ori pe zi ”de Crăciun fii mai bun” ”să facem fapte bune de sărbători” și tot așa, parcă îți provoacă oarece disconfort la stomac. Sau la psihic.

Fără a judeca pe cineva, Doamne – feri, îmi exprim doar propria opinie. Știu că avem aceleași cuvinte de utilizat, dar parcă atunci când faci un mic efort de gândire, poate ieși și altceva. De pildă, să fii bun, să ajuți, să faci fapte bune sau să empatizezi cu semenii care au nevoi de orice fel, sună mai bine, nu? 

leru

Faptele bune

Apoi, faptele bune se fac tot anul. Totuși, e o realitate greu de ignorat cea se întâmplă în preajma sărbătorilor. Chiar dacă faci bine tot timpul anului, în perioada aceasta totul stă sub semnul deschiderii și mai mari a baierelor inimii. Am spus deja ce cred eu, deci nu mai repet.

Am citit undeva că Moș Crăciun este o invenție pur comercială. Hmmm. Poate că aș fi căzut și eu în capcana aceasta a neștiinței, dacă nu mă lumina cartea Crăciun pentru frați – AL Konda- pe care am citit-o de curând. Și care contrazice orice ”zicere” de genul celei amintite, cu argumente biblice.

Dar pentru a vă convinge singuri, citiți cartea care poate fi găsită atât pe platforma Google Play Books cât și pe Apple Books: pentru Android  și pentru Apple.

Leru.ro – magazin de fapte bune

Dar, să trecem la subiectul nostru, care are o legătură directă cu binele: Leru.ro. Ce este Leru.ro? Ei bine, aflați că este una dintre faptele acelea care umplu sufletul.

Leru.ro este magazinul online de fapte bune, construit cu mândrie de elfi harnici ce vor să facă un bine în comunitate. Site-ul Leru.ro este spiritul Crăciunului întruchipat în online. Strângem donații, produse și tot ce ne poate ajuta să ajungem la obiectivul de 60.000 lei (echivalentul a 10 burse). Prima bursă a fost strânsă deja.

leru

Leru.ro este un proiect de filantropie, care își propune să facă fapte bune pentru susținerea educației copiilor cu situație grea din peste 2o de sate din Galați, Brăila, Vrancea și Vaslui. Sunt atâția copii extraordinari de buni la învățătură, dar care nu au o situație materială care să le permită să studieze mai departe. 

Fapte mici, fapte mari, susținem educația

Am fost surprinsă extrem de plăcut spre exemplu, să descopăr printr-o altă bloggeriță, o fetiță care merge aproape zilnic la bibliotecă. Îi place să citească și nu are altă posibilitate decât să împrumute cărți de la bibliotecă. Cum să nu faci ceva – atât cât se poate- pentru un copil ca acesta?

Dar faptele bune capătă o consistență mult mai mare atunci când acțiunile mici se strâng la un loc. Când bob cu bob se face grămada, picătură cu picătură se face oceanul. Despre asta este Leru.ro. Fapte mici ca donații sau licitații adunate cu un singur scop: susținerea educației.

leru

Leru.ro a treia ediție

Open Hub și Thecon organizează a treia ediție a proiectului caritabil Leru.ro – magazinul online de fapte bune. Fundația Inimă de copil, Open Hub și alți donatori, și-au pus în minte anul acesta să schimbe viitorul a 10 copii care provin din medii defavorizate.

Banii strânși vor fi folosiți pentru a oferi burse educaționale care îi vor ajuta să își continue studiile încă un an. Astfel, copiii excepționali vor primi lunar burse, rechizite, ateliere de dezvoltare personală și sesiuni de consiliere. Pentru că acești copii au nevoie de sprijin material, dar și sprijin emoțional pentru a -și împlini visurile.

La final

Dacă vă doriți să umpleți inima de bucurie celor mici, participați la povestea Leru.ro. Să îi ajutăm să facă cunoscută acțiunea faptelor bune și să ducem vorba cât mai departe printr-un share, un articol sau un story!

Primii 3 inimoși care vor face o faptă bună alături de Leru.ro vor primi câte un cod – C1, C2, C3 – pentru a obține gratuit cartea ”Crăciun pentru frați”.* 

 

Până data viitoare, susțineți educația cu fapte bune!

Cu drag, MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Crăciun special. Crăciun de poveste

Înfrumusețare & stil – ISV Beauty Salon

Mâncarea și fericirea – cei mai buni prieteni

* Codul este valabil pentru Android platforma Google Play 

Rate this post