Salutare, dragi prieteni! Toată lumea salută începuturile de lună și se minunează de trecerea extraordinar de rapidă a trecerii primei luni din an. Eu m-am obișnuit și am început să am altfel de abordare: mă bucur de fiecare zi de viață. Și de fiecare ocazie să transform ziua într-o sărbătoare. Pentru că viața merită sărbătorită!

Cuprins

14 februarie sărbătoarea iubirii

februarie

Iar dacă există sărbători în zilele lunii pe care o traversăm, cu atât mai bine. Februarie are sărbătorile ei și oricât de mult ne-am lovi de reticenții la sărbătorile împrumutate, un prilej de sărbătoare este binevenit, punct. Cu atât mai mult cu cât viața și provocările pe care ni le aruncă ca niște săgeți sunt teribile.

Așadar, prima sărbătoare a lui februarie este chiar una dintre cele contestate: Valetine’s Day. Iar eu, nu doar că voi sărbători, dar abia o aștept. De fapt, v-ați putut da seama din recomandările de cadouri pe care o femeie și-ar dori să le primească. Dar nu vă grăbiți cu concluziile (sau criticile)!

La fel de mult aștept și Dragobetele. Un alt prilej de sărbătorire a iubirii, de data aceasta, sărbătoare marcă românească. Doar am am spus că fiecare fiecare zi de viață poate fi motiv de sărbătoare. Evident, trebuie să mai și conștientizăm.

februarie

Darul unic, prețios: iubirea

Cât despre cadouri, să nu recunosc că mi-ar plăcea să le primesc, ar însemna să mint. Sau și mai rău, să fiu ipocrită. Ceea ce nu are loc în definirea caracterului meu.

Dar dincolo de cadourile pe care am recunoscut că le ador, ceea ce contează cel mai mult dragilor este sentimentul. Iubirea, respectul, prietenia, înțelegerea. Toate acestea cuprinse într-un imens, unic și cel mai prețios dar, cu marca ”iubire”.

Cadourile pot fi – de la simbolice la extravagante- sau, pot lipsi cu desăvârșire. Tot ce contează este să ne simțim bine, iubiți, veseli. Și bineînțeles, sănătoși. Să știm să ne bucurăm împreună și de un ”mic nimic” și de atmosferă, și de cel pe care îl (o) iubim.

februarie

Idei de Valetine’s Day la îndemâna tuturor

Să luăm lucrurile așa cum sunt sau așa cum vin și să le transformăm în bucurie și plăcere. Pentru că, nu-i așa, știm deja ce efecte minunate au astfel de sentimente și trăiri asupra sănătății organismului nostru.

În acest context ne putem gândi la un moment romantic organizat acasă de Valetine’s Day. Poate fi o cină sau pur și simplu ceva ce face plăcere amândurora. Muzica care place, ceva mai deosebit din gastronomia preferată, un pahar de vin bun. Și gata sărbătoarea care face bine spiritului, minții și inimii.

Putem alege o ieșire în oraș, la un restaurant (acolo unde se poate), la o plimbare. Orice din tot ceea ce este posibil este binevenit și sunt convinsă că nu duceți lipsă de idei. Dacă am reușit să trecem peste perioadele grele ale ultimilor doi ani, vom reuși și de data aceasta.

pexels photo 4819645 14 februarie sărbătoarea iubirii

Escapadă în destinații dorite

În cazul în care este posibil și buzunarele permit cheltuiala, o escapadă într-o destinație dorită sau visată, este altă idee de a sărbători. Fie că alegem o destinație în țară sau în afara țării, câteva zile în care ne rupem de cotidian vor face sărbătoarea și mai intensă, deosebită.

Să vă spun drept, le-am experimentat pe toate, mai puțin petrecerea într-o destinație exotică. Mi-aș dori, nu spun ba, dar când nu este posibil, ceea ce îmi permit este mai bun decât orice.

Anul acesta nu ne-am făcut un plan, deși recunosc, îmi place teribil să aranjez totul din timp. Dar asta nu înseamnă că nu vom sărbători. Mă gândesc să-mi surprind jumătatea într-un mod inedit, pentru că amândoi adorăm surprizele.

februarie

Surprize & sărbătoare 

Sper doar să nu ne surprindem alegând aceeași idee de a sărbători (ha-ha). Nu ar fi pentru prima oară. De aceea trebuie să fiu extrem de atentă la fiecare gest, să prind un fir care să mă facă să deslușesc spre ce idee se îndreaptă.

Eu am ales un mic cadou pentru el, deși mi-a fost tare greu să aleg din multitudinea de oferte. Desigur, să mă încadrez și în bugetul special alocat. Trăiască online-ul cu ajutorul căruia am reușit să păstrez secretul asupra cadoului cumpărat.

 februarie - parfum Escada

Cât despre petrecere, oscilez între ceva deosebit pregătit acasă și o întâlnire la un restaurant. V-ați prins: decizia o voi lua în funcție de ce aflu sau intuiesc că pregătește. Dar indiferent cum ne vom petrece ziua (sau seara) de 14 februarie, am convingerea că va fi minunată. Pentru că asta este important: să ne simțim minunat!

pexels photo 3036525 14 februarie sărbătoarea iubirii

14 februarie sărbătoarea iubirii

Voi cum petreceți ziua iubirii? Să nu-mi spuneți că nu petreceți, pentru că nu vă cred. Și nici că iubirea poate fi sărbătorită în orice zi sau în fiecare zi. Suntem de acord în această privință, doar că merită un strop de acel farmec, acel ceva special al sărbătorilor declarate. Nu-i așa? 

Abia aștept să-mi povestiți despre prima sărbătoare a lui februarie, declarată și luna iubirii. Cum petreceți, cum vă surprindeți jumătatea sau ce idei ați avut.

Până data viitoare, sănătoși și iubiți să fiți! 

Cu drag, MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți prietenilor. Abonați-vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Album Lifestyle Design Interior ediția VI

Rochii de vară de la Jojofashion

5/5 - (2 votes)