Este rândul cărții Fantomele trecutului scrisă de Victoria Fox să ajungă la voi. Fac referire la opiniile proprii și cele câteva cuvinte despre acțiune, desigur. Chiar dacă nu am respectat cu strictețe ziua în care articolul despre lecturi și recomandări. Păstrez regula ”o carte pe săptămână”, ceea ce mi se pare suficient și important.

Fantomele trecutului -Victoria Fox (recomandare carte)

fantomele

Dar, să revenim la cartea despre care voi vorbi astăzi. Fantomele trecutului este o carte care atrage de la primele pagini. Suspansul și dorința aflării secretelor personajelor principale te incită din primele rânduri. Cu alte cuvinte, o carte pe gustul celor care apreciază stilul romanului plin de mistere.

Dar Fantomele trecutului nu este doar atât! Cartea scriitoarei Victoria Fox este și un roman romantic. Ea a știut să împletească perfect misterul cu romantismul, astfel încât rezultatul, romanul să devină captivant și plăcut.

Acțiune și personaje

Vivien

Vivien– eroina romanului- este fata care se răzvrătește împotriva comportamentului autoritar al tatălui. Pastor de meserie, după ce își scotea haina de serviciu, aplica corecții deosebit de dure soției și fiicei sale. Comportamentul barbar, abuziv, pedepsele aplicate au reușit să distrugă tot ce era bun și pur în Vivien.

fantomele

Aceasta și- a jurat că va fugi de acasă și reușește să o facă la un moment dat. Trece prin experiențe, greșeli și încercări grele, dar își construiește o deviză: ”Învață din greșeli și poartă- le ca pe o armură”.  Îndurând cu stoicism tot ce i se întâmplă, Vivien ajunge o actriță de succes a Hollywood-ului  anilor ′70.

Trăia doar pentru premii, glorie și faimă. Era convinsă că nu va mai putea avea sentimente frumoase pentru cineva. Că nu va fi în stare să iubească sau să fie iubită de cineva.

Giovanni Moretti

În urma unui accident cumplit, din care scapă ca prin minune cu viață, ajunge în spital. Aici este îngrijită de frumosul doctor Giovanni Moretti de care se îndrăgostește. Surprinsă și fericită că i se întâmplă asta, nu speră ca sentimentele să fie reciproce. Doctorul Moretti o caută la două săptămâni după externare și îi mărturisește iubirea.

fantomele

Ajung un cuplu frumos și îndrăgostit nebunește, dar secretele trecutului îi ajung din urmă. Căci, și frumosul și îndrăgostitul Gio Moretti are secrete. Vivien află că iubitul ei are o soră, care supraviețuise unui accident în urma căruia își pierduseră părinții.

Fericitul cuplu se căsătorește și se mută în Italia. Noua lor casă este conacul Barbarossa, care a aparținut familiei doctorului Gio Moretti. Vivien speră ca Isabella (sora lui Gio) să nu mai facă parte din viața lor de cuplu fericit.

Alte personaje, alte secrete

Lucy este un alt personaj (cu secrete) al romanului Fantomele trecutului. Lucy Whittaker este o tânără din Londra, care are nevoie de o schimbare în viața sa. Nu orice fel de schimbare. Una radicală, care se impunea după scandalul în mijlocul căruia de aflase. 

Prietena ei află despre un job la castelul Barbarossa și o convinge pe Lucy că este cea mai bună soluție. Era vorba despre același conac în care locuia Vivien, fosta glorie a Hollywood-ului. Bătrână și bolnavă, trăind singură în conacul ajuns o umbră a ceea ce fusese cândva, Vivien avea nevoie de ajutor.

fantomele

Lucy acceptă job-ul, socotind că își va pierde urma și va scăpa de propriile necazuri. Este angajată, dar lucrurile nu sunt deloc așa cum și-a imaginat. Deși Vivien era foarte retrasă, Lucy reușește să o vadă și să descopere că fusese un star.

Conacul cu misterele, fantomele, și fântâna părăsită

Castelul însă este plin de mistere, zgomote ciudate, uși ce ascund încăperi secrete… stări apăsătoare. Și o fântână părăsită în mijlocul curții neîngrijite care pare să știe despre crime îngrozitoare.

Mânată de presimțiri sumbre și viziuni rele, Lucy pornește în căutarea adevărului. Ea își propune să dezlege misterul castelului și să afle secretele lui Vivien. Zilele se scurg iar  întâmplările ciudate prin care trece o fac să creadă că  viața ei seamănă izbitor cu a fostei mari actrițe.

fantomele

Lucy găsește chiar și un nepot al unei foste angajate la Barbarossa care murise. Femeia îl rugase pe nepotul său să îi transmită un mesaj lui Vivien. Din acest motiv el urmărea persoanele care se angajau la conac. Reușește să se întâlnească cu Lucy și încep să pună cap la cap lucrurile aflate. Vă las pe voi însă să aflați deznodământul.

Fantomele trecutului – Victoria Fox 

Fantomele trecutului este o poveste emoționantă și sfâșietoare. Este un roman plin de suspans și presimțiri sumbre. Autoarea aduce prin romanul său un omagiu contemporan, tradiției gotice.

IMG 20220322 124105 Fantomele trecutului -Victoria Fox (recomandare carte)

Fantomele trecutului îmbină perfect nuanțele de mister, gotic și romantism. Mi-a plăcut să citesc acest roman și să descopăr toate acestea. Motiv pentru care o recomand sincer. Fantomele trecutului scrisă de Victoria Fox se găsește la Editura Rao, de unde o am și eu. Ați citi cartea? Ce mai citiți?

Până data viitoare, citiți mult!

Cu drag, MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți prietenilor. Abonați-vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Doctor(e) Business, simt ceva în regiunea … businessului

Meditațiile la matematică offline vs online

5/5 - (1 vote)