”Doctore, simt ceva mortal/ Aici, în regiunea ființei mele…”. Așa sună începutul bine-cunoscutei poezii scrise de poetul Marin Sorescu. Și mi s-a părut că se potrivește perfect cu ceeea ce urmează să vă povestesc.

Doctor(e) Business, simt ceva în regiunea … businessului

doctor

Desigur, parafrazând versurile poetului:”Doctor(e) Business, simt ceva mortal/ aici, în regiunea… cash businessului meu”. Ei bine, nu sunt poet și nici doctor. Doar un (mic) antreprenor care se confruntă cu problema lipsei de cash. Asta nu înseamnă că nu iubesc poezia sau, că nu apelez la serviciile doctorului. Dar, să lăsăm povestea să curgă.

Visul mea de a înființa cafeneaua Unique s-a materializat. Entuziasmul însă s- a topit destul de repede. Concret, atunci când au început problemele. Băgam bani, investeam muncă, timp, pasiune, dar când era vorba de profit, de cash, totul devenea o nebuloasă.

DoctorBusiness3 Doctor(e) Business, simt ceva în regiunea ... businessului

Un doctor pentru problemele afacerii

Sigur că am întrebat mai întâi contabilul ce se întâmplă. Omul mi-a explicat (pe limba lui) câte ceva, dar nu m-a lămurit deloc. Deh, nu suntem toți absolvenți de ASE! Chiar dacă îmi place matematica și mă pricep la cifre, nu sunt consultant financiar.

Ei bine, în situații de acest gen te gândești dacă nu te-ai grăbit cu afacerea. Sau, dacă nu cumva, nu e de tine și mai bine ai închide. Mie mi-au trecut astfel de gânduri și multe altele și mai și prin minte. Pur și simplu simțeam că situația îmi scapă de sub control.

Ce bine ar fi să poți rezolva totul ca atunci când te doare ceva. Să apelezi la doctor, să ”consulte” businessul și să primești rețeta. La asta mă gândeam în fața ceștii de cafea aburinde, așteptând-o pe prietena mea. Ioana era în trecere prin zonă și voia să ne vedem preț de o cafea și câteva povestioare.

doctor

Prietenul la nevoie se cunoaște

Ne cunoaștem de atâta vreme și atât de bine, încât și-a dat imediat seama că mă frământă ceva. I-am povestit necazul și toate gândurile care îmi dădeau dureri de cap. Mă asculta cu atenție, dar pe chipul ei putem întrezări un zâmbet.

-Doar nu vrei să spui că nu înțelegi greutatea care mă apasă – o întreb puțin decepționată. Uofff, că nu există o carte cu rețeta pentru viață! Un doctor pentru fiecare tip de probleme, nu doar cele de sănătate.

Doctor Business

-Draga mea, pentru probleme de tipul acesta, chiar există un doctor. Se numește DoctorBusiness și în 5 secunde primești răspunsurile care te vor lămuri. O privesc cu ochii mari ca semaforul și cu o doză atât de mare de scepticism, încât continuă.

DoctorBusiness cover Doctor(e) Business, simt ceva în regiunea ... businessului

-Știu, pare de necrezut, dar este adevărat. DoctorBusiness este singura aplicație care face analiza financiară a afacerii. O radiografie a balanței contabile. Și care, în 5 secunde face un raport care cuprinde recomandări, clarificări și soluții.

Rămân mută de uimire. Bine, Ioana. Și de ce nu am știut? Adicăăă … eu îmi storc creierii … Vrei să spui … că eu, care caut soluții, sunt destul de conectată la noutăți, nu am aflat de Doctor Business? Nu pot să cred!

Soluția salvatoare în 5 secunde

-Ei, lasă nu te învinui, nimeni nu-i perfect! Și apoi, nu e de mult timp pe piață. La sfârșitul anului 2021 a fost lansată. Hai să-ți spun ce este și mai important: limbajul în care sunt expuse explicațiile și soluțiile. Acesta este unul foarte prietenos și pe înțelesul oricui. Cam cum stăm noi două la taclale, la o cafea. 

-Vrei să spui că nu trebuie să plătesc pe cineva care să-mi explice raportul? Asta chiar este extraordinar pentru mine! Știi cât țin la cafeneaua mea. Vreau să am o afacere profitabilă. Deci, explică-mi pașii. Ioana, încă nu-mi vine să cred!

doctor

-Ba, să crezi. Uite, hai să nu mai pierdem timpul și să te convingi singură. Mai rămân și eu, dar să știi că mai vreau o cafea. Între timp, roagă contabilul să-ți trimită ultima balanță sintetică (în Excel) pe email.

Starea sănătății afacerii în 3 pași 

Sunt doar 3 pași pentru a afla starea și soluția problemelor afacerii tale. Te loghezi, încarci balanța în aplicație și, click…În 5 secunde, înțelegi? în 5 secunde, primești răspunsul cu starea de sănătate a businessului. Că de aia e ”doctor de business”!

Aplicația poate fi accesată de pe orice device și se poate folosi și în mod anonim. De asemenea, analiza financiară este personalizată pe cifrele afacerii și oferă un set de rapoarte manageriale.

Rapoarte, care îți vor oferi datele din care înțelegi pe unde pierzi bani. Afli unde sunt blocajele de cash și cum poți interveni pentru atenuarea sau diminuarea acestora.

top phones2 Doctor(e) Business, simt ceva în regiunea ... businessului

-Sună extraordinar! A venit și balanța pe email. Aoleu, Ioana, dar am uitat să te întreb ceva foarte important: cât costă? Bănuiesc că nu costă chiar puțin, așa e?

Consultant financiar personal cu doar 50 de ei

-Stai liniștită, nu e deloc așa. Costă doar 50 de lei. Este cea mai ieftină metodă de a avea un consultant financiar personal.

-Doar atât?!? Gata, îi dau drumul. Și, constat cu mare bucurie că prietena mea avut dreptate. Am încărcat balanța, am plătit, iar într-un timp record pentru o analiză financiară – 5 secunde-, am primit raportul.

doctor

Iată și câteva din informațiile oferite de raport:

 • drumul de la vânzări la profit
 • pe ce cheltui cei mai mulți bani
 • cum transform cheltuielile în profit
 • cu ce marje de profitabilitate am vândut
 • de unde vine diferența dintre profitul din balanță și cash-ul din bancă
 • cum transform profitul în cash
 • care este starea de sănătate a firmei și cum pot îmbunătăți performanțele financiare
 • recomandări și soluții pentru redresare
 • obiceiuri bune de pus în practică la fiecare final de lună
 • valoarea companiei
 • oglinda patrimoniului firmei și sursele de finanțare; Ce am, ce am de primit și ce am de dat?
 • cum să-mi mențin capitalul de lucru (banii de rulaj) la un nivel care să mă ajute să cresc.
 • cum să finanțez sănătos afacerea
 • de ce banca mi-a respins cererea de finanțare.

Răspândește vestea bună

Chiar și fără studii de specialitate în domeniul financiar, am înțeles de ce suferea businessul meu.  Acest instrument util și la îndemâna oricărui antreprenor m-a ajutat enorm. Imediat am contactat contabilul pentru câteva lămuriri în legătură cu niște cheltuieli.

doctor

Problemele au fost rezolvate și cafeneaua mea a început să devină profitabilă. Am aplicat fiecare soluție, recomandare din raport și am obținut rezultatul scontat.

Sunt atât de încântată încât vestea despre Doctor Business trebuie răspândită. Merită să afle fiecare antreprenor care vrea să știe mai multe despre cifrele afacerii sale.

Doctor Business – la bine și la greu

Trebuie să știe cât mai mulți oameni că această aplicație este aproape de antreprenor. Atât la greu, cât și la bine.

La bine: monitorizarea lunară a cheltuielilor este soluția perfectă pentru creșterea profitului. Ne ajută să vedem la ce distanță suntem față de obiectivele propuse. Este un ajutor în depășirea obstacolelor cu analize de rentabilitate și echilibru financiar, și cu soluții de pus în practică.

Așadar, folosirea aplicației DoctorBusiness.ro are avantaje și beneficii, care merită reținute și subliniate.

avantaje DoctorBusiness2 514x1024 1 Doctor(e) Business, simt ceva în regiunea ... businessului

Avantaje și beneficii permanente

 • Personalizată – este despre cifrele afacerii tale
 • Eficientă – este cel mai ieftin analist financiar al firmei tale (50 RON un raport de Analiză Financiară pe baza balanței la orice lună)
 • Rapidă – în 5 secunde primești raportul de analiză financiară
 • Oferă soluții
 • Ai cu adevărat claritate asupra situației financiare și știi ce poți să faci pentru menținerea profitabilității sau redresarea ei. Când știi unde ești, știi care este drumul către destinație.
 • Vizualizare istoric rapoarte permanent
 • Posibilitate de imprimare a rapoartelor
 • Acces gratuit la noile funcționalități
 • Life-time full acces la toate actualizările
 • Suport permanent prin E-mail

La final

Acum că ați aflat povestea mea și informațiile, sper să vă fie de folos. DoctorBusiness.ro este o aplicație inteligentă care sprijină enorm antreprenorii. Ați auzit despre ea? Ați folosit-o? Eu am aflat și am dat vestea mai departe, voi o veți da?

Până data viitoare, sănătate pe toate planurile!

Cu drag, MM

Articol înscris în competiția Spring SuperBlog 2022

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți prietenilor. Abonați-vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Meditațiile la matematică offline vs online

Alimente ORGRAN- sănătate și bucurie în farfurie

Rate this post