Fără îndoială, nu le știe nimeni pe toate! Important este să fii deschis, să fii informat, să explorezi, să ai curaj să încerci. Povestea mea este despre preconcepții și despre înlăturarea lor. A început de mult, prin anii de liceu.

Cuprins

Second-Hand și experiența mea cu moda SH

second-hand

Ajunsesem acasă îmbrăcată cu o bluză de ”împrumut”. De fapt, făcusem schimb (ca fetele) cu o colegă care era fan bluze croșetate. Nu că eu nu aș fi fost, dar mi-a făcut plăcere să-i împrumut una. Aveam eu stilul meu, dar asta nu însemna să fiu egoistă. Dimpotrivă.

Reacția tatei a venit imediat și a avut efect pe termen lung. ”Niciodată să nu mai îmbraci o haină purtată de cineva!” A fost prima și ultima oară când am îmbrăcat un lucru purtat. Cuvintele acelea mi-au rămas întipărite în minte mulți ani. Și evident, m-am ferit de îmbrăcămintea second hand.

second-hand

Reminiscențele trecutului

Până am ajuns într-un mare outlet din afară, unde eram în vacanță. Încă mai aveam reminiscențe din trecut legate de hainele second hand. Fapt pentru care nu am înțeles imediat de ce se înghesuiau oamenii. Și nici de ce erau atât de entuziasmați să-și aleagă încălțăminte, rochii sau articole de sport outlet.

Dintre noi, primul care și-a găsit ”exact ce-și dorea”, a fost copilul. Până să înțeleg despre ce este vorba, își umpluse coșul. Alesese trei- patru cămăși aparținând brandurilor sale preferate, sacou, tricouri și desigur, minge de fotbal (originală).

Trebuie să recunosc, toate arătau impecabil. Eram plăcut surprinsă de alegerile lui, dar și de faptul că îi transmisesem pasiunea pentru fashion. Alesese haine de calitate, materiale, culori și modele care i se potriveau.

second hand

Prima experiență cu un outlet

Atunci am înțeles cam care era treaba cu entuziasmul și graba. M-am felicitat în gând că nu am rămas acasă. Pfff, și ce bine că am deschiderea și capacitatea de a învăța de la alții. Uneori, chiar și cei mai tineri decât tine pot oferi exemple bune de urmat.

Timpul fiind limitat, m-am îndreptat repede spre raioanele cu haine de damă. Am privit cu coada ochiului spre băieți și i-am văzut alegând articole dedicate bărbaților.

Tot ce am găsit și am cumpărat din outlet ne-a încântat foarte mult. Prețuri foarte bune, calitate înaltă și branduri pe care le apreciam. Mai mult, în același loc găsiserăm haine pentru toți trei: vârste diferite, genuri diferite, stiluri diferite.

Second-hand = moda sustenabilă

Motive suficient de solide să mă facă să mă gândesc la toți anii în care am ignorat magazinele second hand. Și la moda sustenabilă. Mereu mă întreb ce se va întâmpla cu planeta aceasta de la atâta risipă de resurse.

second-hand

Un răspuns pentru protejarea naturii poate veni și din modă: îmbrăcămintea second hand. Reciclare corectă și atentă, valorificare maximă a resurselor și un consum inteligent. Cam așa aș traduce moda second-hand: o nouă șansă dată hainelor. 

De ce Second-Hand.ro

Prin urmare a fost pasul decisiv pe care l-am făcut spre moda sustenabilă. Am început să caut și, cum cine caută, găsește, am descoperit magazinul Second-Hand.roDe ce m-am oprit aici?

second-hand - geantă

 

  • Primul argument ar fi acela că se pliază perfect pe principiile mele. Obiecte de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii de calitate, aparținând unor branduri cunoscute.
  • Conservarea resurselor
  • Produse pentru toate vârstele, genurile și gusturile.
  • Apoi, gama extrem de variată de produse pe care am descoperit-o,  aparținând brandurilor îndrăgite.
  • Următorul argument, deloc de neglijat, mai ales în vremurile acestea, prețurile  extrem de accesibile.

imbracaminte outlet 2021 32258 30715 8406 Second-Hand și experiența mea cu moda SH

În plus, multe haine cumpărate de doar de drag sau primite, zac în garderoba mea. Fără să fie îmbrăcate măcar o dată  par să-și plângă de milă, atârnând pe umerașe.

Lângă ele, altă duzină de haine îmbrăcate foarte rar, fără șansa de a le mai veni vreodată rândul. Ce să fac pentru a se simți din nou utile? Cum să fac pe cineva fericit purtându-le? 

Stil vestimentar cu haine second-hand

Cu alte cuvinte, Second-Hand.ro îmi oferă toate acestea. De asemenea, am posibilitatea să aleg piesele vestimentare potrivite stilului meu. Pentru că fiecare are propria personalitate, propriul stil de abordare, stil de viață sau comportament.

Funcție de acest cumul de factori aflăm care este stilul vestimentar. Acesta trebuie să ne facă să ne simțim bine, să transmită ceea ce suntem și să se potrivească. Sigur, nu este atât de simplu pe cât am povestit pentru a găsi stilul potrivit.

Vă încurajez însă să experimentați și să fiți deschiși provocărilor. Încercați până ce ajungeți la stilul care vă reprezintă. Cu ajutorul produselor second hand (second hand și outlet CHIC & SMART) va fi mult mai ușor și mai accesibil.

Am ales ținute pentru primăvara

Cum primăvara se instalează încet, dar sigur, am ales câteva  produse potrivite anotimpului. Acestea mă vor  ajuta să-mi construiesc câteva ținute conform stilului. Și pentru că veștile bune trebuie să circule iar prietenii le împărtășesc, le voi prezenta.

Bluze și două tricouri second hand, pantaloni lungi și o pereche de blugi. Am adăugat un cardigan subțire și unul gros, un sacou și desigur, o rochie. Piesele vestimentare aparțin unor branduri dragi mie și arată foarte bine.

M-am uitat la total și am avut o surpriză plăcută: o sumă mai mult decât rezonabilă. Ținând cont că Second-Hand.ro oferă transport gratuit, am ales și o geantă. Odată primite, începe  distracția. Mă voi juca și potrivi produsele alese, astfel încât voi fi pregătită pentru primăvara capricioasă. 

Câteva ținute construite cu haine second-hand

M-am gândit la trei ținute în stil smart- casual și elegant. Tuturor le voi adăuga o amprentă personală folosindu-mă de accesorii și anumite detalii. Acestea sunt stilurile pe care le folosesc cel mai des și în care mă regăsesc. Bineînțeles, pe lângă stilul cel mai comun, considerat de multe ori banal, casual.

Pentru una din ținute m-am gândit să combin bluza croșetată cu blugi. O pereche de pantofi cu toc și sacoul oversize ar completa varianta ținutei. Pot înlocui bluza cu una tip cămașă și obțin altă variantă.

Stil smart-casul & elegant cu amprentă personală

Înlocuind blugii cu o pereche de pantaloni clasici și sacoul cu un cardigan, am o nouă ținută. Desigur, cu puțină imaginație aș mai putea alcătui cel puțin o variantă.

Dar, în garderoba unei femei care se respectă, există și cel puțin o ținută elegantă. Iar eu am spus deja că am ținut cont în alegerea hainelor din magazinul online Second-Hand.ro.

Voi folosi pantalonii clasici pe care îi voi combina cu o cămașă din mătase. Eșarfă din mătase, pantofi cu toc, geantă și un colier completează ținuta mea elegantă. Sau una dintre variantele pe care mi le voi construi.

La final

În concluzie, am scăpat de reminiscențele trecutului. Sunt împăcată cu ideea de a folosi moda second-hand în ținutele mele. Găsesc haine pe gustul meu, iar stilul meu vestimentar nu are de suferit. Apoi, economisesc bani și îmi aduc o mică contribuție la protejarea planetei și așa  mult încercată.

Voi folosiți haine second hand? Care este opinia voastră despre moda second-hand? Dar despre moda sustenabilă? Ați aflat de magazinul online Second-Hand.ro? Dar despre outletul fizic deschis în Slobozia la sfârșitul anului 2020? Abia aștept să vă aflu răspunsurile.

Până data viitoare, folosiți inteligent resursele planetei!

Cu drag, MM!

Articol înscris în competiția Spring SuperBlog 2022

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți prietenilor. Abonați-vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Teatru pe marea scenă a lumii (!?!)

De la carte citită la audiobook (VOXA)

Rate this post