Bun găsit, prieteni! S-a scurs ceva vreme de când nu am mai scris despre fashion și stil vestimentar. De asemenea, ați observat probabil, am o restanță la categoria cărți citite și recomandate. Ei bine, cele două aspecte s-au îmbinat perfect!

Cuprins

2 cărți: Micul ghid al stilului Chanel & Hepburn

ghid

S-ar putea să fie de vină conjuncția Jupiter- Saturn pentru ca lucrurile să se aranjeze astfel. Dar, cum nu mă pricep, nu mă pot pronunța. Pot spune însă cu siguranță, indiferent de factori, că important este ceea ce s-a întâmplat.

Și s-a întâmplat așa: Cele două cărți pe care voiam să le recomand, au exact acest subiect: stilul vestimentar. Prin urmare, iată un articol pe care îl consider plăcut și care, sper ca și voi să-l primiți la fel.

Este vorba despre cărțile de la Editura Rao care prezintă stilurile Chanel și Audrey Hepburn. Micul ghid al stilului Chanel și Micul ghid al stilului Audray Hepburn sunt două cărți grozave. Găsim în ele eleganță și frumusețe, stiluri inconfundabile care au revoluționat moda. Ilustrate impecabil cu imagini foto ale modelelor sau din viața celor două personalități.

Micul ghid al stilului Chanel

20220502 154749 2 cărți: Micul ghid al stilului Chanel & Hepburn

Cum nu încape o viață de om în câteva zeci de pagini, nici talentul nu poate fi povestit în câteva cuvinte. Cam aceasta ar fi prima impresie dacă ne referim la cele două impresionante femei.

Atât Coco Chanel cât și Audrey Hepburn au fost și vor rămâne două personaje marcante prin viața, talentul și stilul lor vestimentar.

În prima carte, Micul ghid al stilului Chanel descrie puțin din istoria celebrei case de modă. Autoarea cărții, Emma Baxter- Wright redă cu abilitate viața unuia dintre cei mai influenți creatori de modă din istorie.ghid

Coco – femeia excepțională și exasperantă

Coco (Gabrielle) Chanel- femeia excepțională și exasperantă care a știut să îmbine cariera de creator și povestea vieții sale. Cea care și-a demolat trecutul, remodelând adevărul și afișând o imagine model. Imagine controlată, care va deveni un puternic brand internațional, ce reprezintă chintesența stilului parizian.

Micul ghid al stilului Chanel evidențiază acest aspect al personalității Chanel. În același timp, vom descoperi linia pe care a mers Casa de Modă Chanel. Nu sunt lăsate deoparte nici accesoriile sau liniile definitorii ale mărcii Chanel. Pe toate, dar și multe alte detalii interesante, aflați citind Micul ghid al stilului Chanel.ghid

Moștenirea Chanel

Acest mic ghid despre Coco Chanel prezintă moștenirea lăsată de aceasta în materie de modă. Viața de la începuturile sale în modă, prin invențiile revoluționare de haine sport și sacouri pentru femei.

ghid

Karl Lagerfeld și manechinul Stella Tennant

Piese de îmbrăcăminte clasice care îi poartă numele, cum este jacheta cardigan Chanel și rochia neagră. Ajungând la imperiul global al mărcii conduse de Karl Lagerfeld, cartea oferă o descriere fascinantă a evoluției și inovației Chanel.

Micul ghid al stilului Audrey Hepburn

”Hainele sunt o pasiune pentru mine- îmi plac atât de mult încât au devenit practic un viciu.” Audray Hepburn

Cea de-a doua carte, Micul ghid al stilului Audrey Hepburn ne poartă într-o călătorie prin viața și stilul renumitei actrițe. Autoarea cărții Caroline Jones scrie despre simțul modei și eleganța pe care le avea Audrey.

Despre acel factor de atracție pe care aceasta îl manifesta. scriitoarea evidențiază aceste elemente care au transformat-o într-un model de stil pentru femeile de toate vârstele. Viața lui Audrey este prezentată în imagini și descrieri despre colaborările ei cu Givenchy.

ghid

Audrey Hepburn

Eleganță și grație

Tot în acest mic ghid vom găsi imagini din cele mai faimoase filme ale actriței. Audrey purta cu eleganță și o grație aparte orice ținută. Fie că purta o rochie Givenchy, fie ținuta reprezentativă a cărții sale de vizită pantaloni trei sferturi, pulover pe gât și balerini.

”That’s so Audrey”

De altfel, sintagma ”tipic Audrey” (”That’s so Audrey) a devenit extrem de revelatoare pentru englezi și foarte des folosită de pasionații de modă. Sintagma este folosită tocmai pentru descrierea stilului și abordării ținutelor. Indiferent dacă vor să descrie o anumită rochie neagră de cocktail, o pereche de pantaloni Capri sau o fustă lungă, plisată. 

ghid

Strălucire pe scenă, în modă și în viață

Dar, în același timp, Audrey strălucea și pe scenele cinematografiei. Imaginea de ingenuă elegantă, pe cât de inocentă, pe atât de cosmopolită, sofisticată și excentrică este unică. Greu de exprimat în cuvinte, ar fi tradusă prin efectul de ”oau” în zilele noastre.

Micul ghid al stilului Audrey Hepburn mai dezvăluie cititorilor ceva, în scurta călătorie prin cariera actriței. Mesajul transmis este cât de puternic rezonează imaginea actriței pe tot globul, încă mult timp după moartea acesteia. Bineînțeles, veți putea afla totul din cartea pe care v-o recomand.

20220502 172834 2 cărți: Micul ghid al stilului Chanel & Hepburn

Recomandare

Recomandarea mea este să citiți ambele cărți apărute la Editura Rao. Dar sunt sigură că nu sunteți surprinși. Siguranța mea se bazează pe faptul că vă plac- la fel de mult cum îmi plac mie- cărțile de acest tip. Cui nu- i place eleganța, stilul, frumusețea și încrederea pe care ni le transmit o ținută vestimentară?

Stilul Chanel sau Hepburn? Mie îmi plac ambele, enorm! Iar visul meu este să ajung în Paris și să văd primul atelier al Casei de Modă Chanel. Știu, sunt o visătoare și o admiratoare (poate chiar împătimită) a modei. Ei, și? Ce e greșit?

Până data viitoare, fiți unici, fiți cu stil!

Cu drag, MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți prietenilor. Abonați-vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Spring SuperBlog radiografie de final

5/5 - (1 vote)