Salutare, prieteni dragi! Vara s- a instalat și, odată cu ea, multitudinea de arome. Parfumul răspândit în aer de fructele verii, al trandafirilor și al teilor, m- a inspirat. Mi-am luat laptopul în brațe și am început să scriu. Despre ce scriu? Cum despre ce? Despre un subiect … parfumat: parfumul.

Parfumul fericirii: Oui La Vie Est Belle

Parfumul este accesoriul suprem, nevăzut și de neuitat. Îți anunță sosirea și îți prelungește prezența după ce ai plecat.” Coco Chanel.

parfumul

Parfum Oui la Vie Est Belle

Cui nu-i plac parfumurile? Întrebarea poate părea un clișeu, o banalitate. La fel cum este cea legată de genți. Poate fi considerată chiar retorică. O întrebare pusă de una dintre milioanele (sau miliardele) de alți oameni. Totuși, nu este chiar așa!

Parfumul ca o poezie

Să vorbești despre parfum este ca și cum ai vorbi despre poezie. Îți place, îți umple sufletul, dar este greu să exprimi ceva. Desigur, în cazul în care nu ești poet (sau parfumier), ori foarte pregătit. E de parcă ai ști totul, ținând cont de efectele declanșate asupra simțurilor. Dar, de fapt nu poți spune mai nimic.

Ai vrea să povestești cât de minunat este. Cât de suav sau cât de puternic. Și câte nu ai vrea să mai spui despre parfumul preferat! Totuși, nimic nu sună bine. Nimeni nu poate defini parfumul cu notele sale, mai bine decât un parfumier.

În copilărie mă preocupa mult crearea parfumurilor. Făceam tot felul de experimente în acest sens. Bineînțeles, eram convinsă că am descoperit și secretul. Toporașii mei culeși de pe deal, cu mirosul lor discret și divin, erau primii vizați.

Micul chimist

pexels photo 10536288 Parfumul fericirii: Oui La Vie Est Belle

Totul se desfășura în micul meu laborator. Iar încrederea că voi obține cel mai grozav parfum, era de nezdruncinat. Și era la loc sigur: în inima mea. Procesul era unul laborios, cum vă imaginați.

Toporașii treceau mai întâi printr- o mărunțire în micul mojar din dotare. Căci, ca orice laborant care se respectă, avea bineînțeles, un major. Totul bine calculat, măsurat, respectat cu strictețe.

Turnam apoi cu grijă compoziția rezultată, în sticluțe mici. Cum altfel, decât sticluțe speciale de parfum? Colecționate dintre cele cu forme care mai de care mai simpatice și deosebite.  

parfumul

Secretul sau elementul surpriză

Elementul care avea să producă reacția și să săvârșească minunea, abia urma. În viziunea mea de mic chimist, alcoolul sanitar era cel care desăvârșea minunea. Îl turnam cu grijă peste florile de toporași mojarați, apoi lăsam totul la macerat. Peste o zi, verificam rezultatul.

Desigur, prima experiență a eșuat, iar dezamăgirea a fost dureroasă. Apoi, a început să- mi dea de gândit. Poate îmi scăpase ceva. Decepția însă nu era de acceptat, prin urmare o luam de la capăt.

Experiențele mele continuau cu alte flori al căror parfum îl ador și astăzi. Mă gândeam că trebuie să fie ceva mai puternic decât toporașii. Sau, poate erau prea gingași, prea mici și aveam nevoie de o cantitate mai mare.

parfumul

Parfumul florilor de: iasomie, liliac, tuberoze etc.

Așa am trecut la iasomie, lăcrămioare, narcise, liliac sau tuberoze. După aceea, schimbam alcoolul sanitar cu diverse alte … lichide. Dar, nu despre dezamăgirile cu privire la eșuarea experimentelor mele, vreau să vorbesc. Înțelegeți și de ce! 

Odată cu primul parfum adevărat primit în dar, am descoperit învăluirea suavă a mirosului imaginat în ”creațiile” mele. Iasomie sau tuberoză erau esențe și arome pe care le asimilam cu firea mea boemă, romantică.

Mă credeam mai altfel, mă făcea să mă simt altfel. Unică. Parfumul cu notele sale mă făcea să mă simt astfel. Mult timp, mi- am ales parfumurile cu note predominante ale florilor preferate. Ulterior, am adăugat cafeaua, moscul, santalul. În funcție de momentul zilei, de eveniment. Chiar de stare.

parfumul

Parfumul preferat vara

Îmi place să aleg parfumul care conține note de cafea. Adăugate iasomiei și tuberozei, îmi trezesc inspirația. Sclipirea de inteligență. Îl folosesc în zilele de vară, atunci când simt că soarele și căldura mă moleșesc.

Dar pe lângă parfumul cu astfel de note și senzații, îmi plac parfumurile care mă fac să visez. De la un timp, am început să experimentez mai mult. Parfum cu note ușor dulci, ca un sărut pe care ți-l dorești. Cu note florale care mă fac romantică, dar și seducătoare. 

Îmi place să mi le aleg, să le simt, să le studiez. Pe lângă parfumurile caselor preferate,  încerc mereu noile apariții ale altora. Ultima alegere a fost parfumul Casei Lancôme, ”Oui La Vie Est Belle”.

Parfumul

Oui La Vie Est Belle

Precedentul parfum al conceptului cu același nume La Vie Est Belle, nu m-a dat pe spate. Am preferințe Lancôme, dar nu acesta. Chiar dacă o ador pe Julia Roberts.  Când am aflat însă de apariția ”Oui La Vie Est Belle”, mi-a stârnit interesul. 

Vara aceasta, de fapt s-a întâmplat la predarea ștafetei dintre cele două anotimpuri, l-am și luat. Iar totul a părut o înșiruire de elemente favorabile. Fapt care m- a făcut să cred că nu era deloc întâmplător. Venise timpul să spun ”Oui” (DA!). Cui? Frumuseții vieții. Și oricărei oportunități. 

20220609 124141 Parfumul fericirii: Oui La Vie Est Belle

Am spus ”OUI” (Da) vieții

Conștientizam că vreau să fac asta, simțeam, știam. Dar nu bănuiam sub ce formă avea să se întâmple. Pornind de la o simplă dorință, am ajuns să descopăr manifestul de bucurie. Ploaia de artificii care marchează sărbătoarea vieții și aprecierea prezentului. Nimic hotărât, nimic plănuit. Doar intuit și înfăptuit.

Despre Oui La Vie Est Belle

Un sentiment unic, născut în interiorul meu. Tot ce simțisem, regăseam în parfumul Oui La Vie Est Belle de la Lancôme. Unicitatea marcată de aroma florală luminoasă a celor mai prețioase flori ale parfumeriei. Este vorba despre primul iris dulce învăluit de trandafir: Iris Pallida și Trandafirul de Damasc.

Acordul gurmand al notei de bază, Patchouli și Iris. Folosite în supradozaj, acestea au scopul este de a intensifica semnătura captivantă și senzual. Până aici, perfect compatibil cu personalitatea mea. 

parfumul

Luminozitatea se regăsește și în designul recipientului. Zâmbetul transpus în linii de cristal (iconic pentru La Vie Est Belle) este acoperit de explozia de auriu. Un parfum luxuriant, într-o sticlă luxoasă, înfrumusețată cu o ploaie de particule aurii. Ca un foc de artificii al fericirii. 

Parfumul fericirii: Oui La Vie Est Belle

Iar povestea deținerii lui era în același stil. Îl voiam. L- am încercat, era divin, dar nu-l găseam. Nu în dozajul și prețul dorit. Pentru că, niciodată nu iau un parfum în sticluțe de 100 ml. Și nici nu dau prețuri exorbitante. E adevărat, aici e un mic secret. Am descoperit și locul de unde pot cumpăra la prețuri accesibile buzunarului meu.

Așadar, îl tot admiram, îl căutam și la un moment dat, l-am găsit. Nu, nu mă aștepta, ci urma să ajungă o comandă. Am revenit și, din păcate se epuizase. Dar, cum spuneam, planetele se aliniaseră pentru mine.

parfumul

La final

Spunându-i ”Da” frumuseții vieții, eliberasem piedicile. Iar explozia de bucurie a venit să- mi ofere mie onoarea de a o trăi. Oui La Vie Est Belle a venit la mine și m-a îmbrățișat, cum numai o iubire mare știe să o facă.

Prin urmare, pentru mine, vara a venit cu bucurie și frumusețe, cu sărbătoare. Va fi o vară plină de astfel de sentimente și evenimente. Va fi o vară de trăiri intense ale vieții! Pentru că iubim viața și frumusețea! 

Până data viitoare, iubiți viața!

Cu drag, MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

De-ale vieții: emoții, gânduri și planuri

Tată bogat tată sărac – recomandare carte

Hobby-urile artistice și sănătatea creierului

Rate this post