Bun găsit, prieteni dragi! Dacă e iunie e parfum de tei și Food Bloggers Conference. Ediția 2022 a evenimentului a fost mai mult decât evenimentul care mi s-a lipit de suflet. Dincolo de invitați, de informații, de demonstrații și surprize, evenimentul a avut efect balsamic. Că tot suntem în zona de food.

Cuprins

Savoare și normalitate: Food Bloggers 2022

savoare

Food Bloggers Conference

Pe scurt: m-a ajutat să mai uit de supărarea mea. Și de senzația pe care o simt atunci când planurile sunt date peste cap. Dar, să revenim la eveniment, căci acesta este subiectul de astăzi. Cum a fost la Food Bloggers Conference? Stați cu mine și citiți până la capăt.

Fiecare ediție Food Bloggers îmi aduce bucuria și nostalgia primei întâlniri cu acest eveniment. Parcă ieri eram la prima participare, când mă jenam să mă apropii de mâncare. Deși, cu greu puteai rezista la atâta savoare, culoare, arome. Și la gălăgia plăcută a participanților.

savoare

Informații noi și oameni pe care, poate doar în vis îmi imaginăm să-i cunosc. Totul mi se părea copleșitor! Iată însă că au trecut 5 ani de atunci! Dar și acum, când primesc invitația să particip la Food Bloggers, năvălesc emoțiile și nerăbdarea. Cât despre ediția 2022 a evenimentului … a fost despre multă savoare și nu numai.

Sentiment de normalitate

În primul rând, la ediția aceasta am avut sentimentul de revenire la normalitate. Fără măști, am văzut zâmbete, am auzit râsete și voioșie. Parcă ne-am recunoscut mai ușor între noi, ne-am simțit mai confortabil, mai în elementul nostru. Așa a venit și ideea titlului: savoare și normalitate!

Content creation & brand partnership talk

În altă ordine de idei, organizatorul, Cristian Manafu – Evensys merită felicitări și notă maximă. Motivul este felul în care a structurat întregul eveniment și panelurile. Începutul a fost dedicat segmentului content creation & brand partnership talk. 

savoare

Food Bloggers

Moderată de Andra Iliaș, sesiunea i-a avut invitați pe Jamila, Andra Constantinescu, Adina Chițu și Greta Apostol. Subiectul abordat este unul de mare interes în rândul creatorilor de conținut și nu numai. Sau cel puțin asta cred eu, care sunt interesată de idei noi, sfaturi, recomandări etc.

Mi-a plăcut tot ce am aflat despre colaborările între bloggeri și branduri. Și cum să nu-ți placă dacă vin din partea oamenilor care au dovedit că funcționează? Spre exemplu, mi-a plăcut sfatul de a păstra stilul și creativitatea într-o colaborare.

Respecți brieful, da, este în regulă, dar nu renunți la poveste. Dă-i savoare și pune un pic de stil personal!

20220608 133235 Savoare și normalitate - Food Bloggers 2022

Momente demo

Dar Food Bloggers nu este numai despre invitați. Este și despre, evident, mâncare. Pauze în care ne sunt răsfățate papilele gustative și ne încântă ochiul prin demonstrații culinare. Am avut ocazia să vedem cum se prepară cel mai gustos humus.

La momentul Demo Cirio & Costa D’Oro am asistat, am gustat și am participat la concurs.

20220608 113845 Savoare și normalitate - Food Bloggers 2022

În aceeași pauză am asistat la o demonstrație a robotului Titanium Chef Patissier. Ce știe să facă acest aparat ne-a demonstrat chef Gabriela Dima, câștigătoarea MasterChef 2022. Asta în cazul în care nu am urmărit-o în concurs!

savoare

Food trends talk

Al doilea panel s-a desfășurat sub bagheta moderatoare a Corinei Dima. Invitații săi: Laura Eremia, Melinda Teohari, Alexandra Blas și Ioana Romanescu. Extrem de interesant subiectul abordat! S-a vorbit despre tendințe locale din punctul de vedere al unor antreprenori.

Pe stilul relaxat, presărat cu note vesele, discuția m- a uns pe suflet. Era să spun pe cerul gurii, ca o mâncare cu savoare. Și aici am avut multe lucruri de aflat. Despre dulciurile ”fără zahăr” care conțin însă o mulțime de alte pericole. Despre localuri deschise în pandemie, povești și ”rețete de succes”. 

savoare

Soro Lume & Paninaro, Pickles, Locasweets sau Cupcake Philosophy. Concluzia: mi-am setat un reminder să ajung la aceste localuri. Sau, măcar să comand.

Savoare și normalitate: Food Bloggers 2022

Pauză cu preparate numai bune de savurat

savoare

Pauza de masă a venit cu multe ispite. Fel și fel se preparate care te atrăgeau cu aspectul sau aromele emanate. Mergeai după miros precum călătorul din fabulă. Cum eu eram la regim alimentar, m-am limitat la preparatele din această categorie. Dar, fiți fără grijă, au avut savoare și gust delicios.

20220608 111650 Savoare și normalitate - Food Bloggers 2022

Nu au lipsit sesiunile foto, deși mă știți, nu mă dau în vânt după ele. Dar cum să reziști blogoltenilor? De asemenea, am avut momente demo Shan’Shi. Le-am savurat preparatul deoarece era sănătos și compatibil cu regimul.

20220608 111701 Savoare și normalitate - Food Bloggers 2022

Chefs talks

Ultima parte a evenimentului a fost ocupat de chefs. Îmi plac unii dintre chefs mai mult decât alții. Normal, nu? Printre preferații mei s-au numărat și chef Joseph Hadad și Cezar Munteanu.

savoare

Împreună cu Bogdan Alexandrescu și Nico Lontras au discutat despre cultura rezervării. Despre respectul lor pentru consumator, dar și a acestuia pentru ei. Despre aspecte utile pe care nu le știam, dar și despre savoare. Și multe alte discuții despre experiențe interesante, frumoase și informații valoroase.

savoare

Moderatorul care le- a ridicat mingea, pardon subiectul, la fileu a fost Adriana Sohodoleanu. Bineînțeles că aceasta a fost o trecere în revistă destul de succintă a evenimentului Food Bloggers. Vă imaginați și voi că ar mai fi multe de spus. 

savoare

La final

Cum ar fi spre exemplu, atenția partenerilor și sponsorilor. Printre aceștia: Lidl, Shan’shi, Nespresso,Cirio, Costa D’Oro, Băneasa,Kenwood. De asemenea, locul desfășurării evenimentului sau gazda aleasă de orgaizator, J.W. Marriot hotel. Dar, cum se spune ”more is less” sau pe românește ”ce-i mult strică”.

20220608 135139 Savoare și normalitate - Food Bloggers 2022

Dacă v-am stârnit curiozitatea (sau interesul!), vă aștept la următoarea ediție de savoare și normalitate. Eu știu deja când va fi aceasta. Urmăriți- mă și veți afla și voi momentul ediției de iarnă. 

Până data viitoare, bucurați-vă de savoare și normalitate!

Cu drag, MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

6 motive care duc la scăderea obezității

Parfumul fericirii: Oui La Vie Est Belle

Stilul Manier alegerea perfectă

5/5 - (1 vote)