Bun găsit, dragilor! S- a dat startul vacanței de vară! Oficial. Ceea ce ne dă tot dreptul să vorbim mai mult despre destinații și despre planuri de vacanță. Chiar dacă unii au furat startul sau sunt deja la a doua, a treia etc. vacanță. 

Cuprins

2 destinații o singură iubire

destinații

Myrtos Beach

De ceva vreme, cam prea multă, nu am mai abordat subiecte din categoria travel. Și nu din cauză că nu mi- ar fi plăcut! Motiv pentru care m-am gândit că s-ar putea să vi se fi făcut dor. Desigur, nu știu ce planuri v-ați făcut și nici spre ce destinații v- ați orientat.

De asemenea, este posibil să vă fi făcut deja rezervările și totul să fie gata aranjat. Sau, poate vă aflați chiar în toiul unei vacanțe. Cu toate acestea, am ales un subiect care s- ar putea să vă fie de folos.

Posibile destinații

Ar putea fi una din destinații de vacanță de trecut pe listă. V-ar putea ajuta în cazul în care încă nu ați ales unde veți petrece vacanța viitoare.

Pe scurt, m-am gândit la două destinații foarte dragi mie: Grecia și Tenerife. Ambele sunt destinații pe care mulți dintre voi le cunoașteți. Foarte probabil să vă fi petrecut vacanța într- una sau, în ambele aceste minunate destinații.

20220511 113237 2 destinații o singură iubire

Las Vistas Tenerife

Ce mai e nou în cele 2 destinații: Grecia și Tenerife

Cu alte cuvinte, nu este nevoie să vă conving despre frumusețea lor. De fapt, nici nu mi- am propus să o fac. Pe această temă am mai vorbit. Ce vreau să aduc în atenția voastră, dragilor? Ei bine, să spunem că este vorba de noutăți.

Sau, ce se mai întâmplă prin cele 2 destinații de vacanță, Grecia și Tenerife. Despre informații legate de vacanța în aceste destinații dragi.

Știți și voi destul de bine, reușita unei vacanțe se vede și se simte. Se simte ca un gol în stomac atunci când îți dai seama că s-a terminat. Când nici nu ai ajuns bine acasă și deja ți s- a făcut dor. Iar dacă ai asemenea sentimente, e clar că ți- a plăcut maximum.

destinații

Pessada Grecia

Grecia, prima iubire

Desigur, mai intervine și gustul și așteptările fiecăruia. Dar per total- cum ar zice cineva- , ai bifat o vacanță reușită. De astfel de sentimente am eu parte când vine vorba despre vacanțe petrecute în aceste destinații.

Grecia a fost prima destinație în care am ajuns și de care m-am îndrăgostit. M- au impresionat și fermecat deodată, apa mării, plajele, peisajele. Absolut în ordine aleatorie, urmează mâncarea, curățenia, oamenii. Am fost de multe ori în Grecia, niciodată de două ori în același loc.

Am descoperit Skiathos pe vremea când nu era atât de popular cum este astăzi. Am simțit gustul și aromele măslinelor și am primit o rețetă autohtonă a acestora. Am cunoscut oameni pe care mi i-aș fi dorit prieteni sau, cel puțin apropiați.

destinații

Mâncare grecească

Prețuri ce și le permitea oricine

Am văzut obiective turistice care pur și simplu te lasă cu gura căscată. Și am petrecut la taverne în atmosfera specifică, atât de caldă, veselă și prietenoasă. Toate ca toate, dar prețurile erau super! Pe care și le permitea oricine.

Îmi amintesc că doar apa minerală sau plată ne cam ustura la buzunare. În rest, am mâncat cu prietenii dintr-o pizza, ne-am săturat și am luat și acasă. La preț accesibil. Dar și souvlaki, brânzeturile lor, salate și tzatziki aveau niște prețuri oau! Foarte bune. Experiențe pe care nu ai cum să le uiți, never- ever, vorba românului englezit.

Cum este astăzi în Grecia? Well, deși autoritățile (lor) au tot trâmbițat că prețurile vor rămâne la nivelul anilor trecuți, nu e chiar așa. Prețurile sunt un pic cam (prea) mari. Meniurile sunt și ele mai scumpe cu 15-20 la sută.

destinații

Tenerife

Prețurile în Grecia 2022

Porțiile sunt în continuare generoase, nimic de spus. Dar să dai 4,50 euro pe mic dejun care conține un croissant, un fresh și o cafea… Nu e tocmai un preț bun.

De la mâncare, să trecem la cazare. Unde prețurile au crescut cu 25 până la 45 %, decât în anii trecuți. Iar băuturile… În majoritatea stațiunilor grecești, berea costă între 3- 5 euro, iar un cafe frappe 5 euro.

Prin comparație

Sigur îmi vor sări în cap cârcotașii și vor spune că prețurile au crescut peste tot. Inclusiv pe litoralul românesc. Păi ce, am spus eu altceva? Doar că eu am făcut comparație cu Tenerife. Unde poți mânca cu aceeași bani, 4,50 euro, mic dejun englezesc complet.

Cu ou, bacon, fasole, cârnat, unt, gem și pâine prăjită. Plus, la alegere, cafea, juice sau ceai. Au mai urcat și pe la ei prețurile, dar cu decență. Da, diferență ar fi fost cuvântul potrivit în mod normal. Doar că mie nu prea mi se pare normal.

20220514 111242 2 destinații o singură iubire

Barraquito

Normalitate și nu prea

Deși, să fim realiști și corecți, am revenit la normalitate. Dar dacă nu luăm în calcul sarabanda prețurilor. Altfel, aș putea afirma că lucrurile au început să revină la normalul de dinaintea pandemiei. Cu alte cuvinte, normalitate și nu prea.

Dacă mă citiți, știți deja, de Tenerife m-am îndrăgostit în urmă cu fix 13 ani. Aici am avut ocazia să simt relaxarea și detașarea pe care nu am mai întâlnit- o nicăieri. Și mai sunt multe alte lucruri pentru care iubesc la această insulă. Dar, fie le- ați aflat citindu-mă, fie le veți putea găsi în articolele mele.

De ce înclin balanța spre Tenerife?

De ce aș înclina totuși balanța dintre cele 2 destinații spre Tenerife? Pentru că nu mi s- a părut că au sărit atât de mult prețurile. Chiar dacă găsești în unele locuri sau la unele produse prețuri mai mari, sunt diferențe decente, acceptabile. 10, 20, 50, eurocenți, poate 1 euro.

destinații

Mâncare canariană

Aici, berea costă tot între 1 și 3,50 euro. Cafeaua (espresso) 1 -2 euro, baraquito 1,50-3,50 euro, frappe 3,5 euro. În plus, au oferte de preț la băuturi – în special bere și sangria- până în ora 18-19. Mâncarea este la aceleași prețuri. Pe ici-colo, poate cu 1- 2 euro mai mult. Rezonabil, zic. 

În Tenerife sunt în continuare reduceri și promoții ce îți permit să cumperi cam orice. Să te răsfeți, să simți că ești în vacanță. Ceva de notat ar fi însă și în Tenerife. În pandemie, cu siguranță mulți oameni au suferit pierderi în afacerile lor.

Ce s-a schimbat totuși în Tenerife?

Mulți nu au mai deschis, au plecat de pe insulă sau, s- au reorientat. Mai mult, lumea nu s-a înghesuit să mai meargă destinații ca Tenerife, ca în ”vremurile bune”. Englezii nu au mai putut călători la fel ca înainte de brexit.

20220517 121339 2 destinații o singură iubire

Nici nemții nu au mai fost în număr la fel de mare. Probabil din cauza crizei economice. Ei își păstrează banii la ciorap. Credeam că nici ruși nu vor fi la fel de mulți. Dar nu este așa! Ei vin în continuare, cu bani mulți, fără nicio problemă. Ce interdicții, ce război? La urma urmei, nu ei sunt vinovații.

Drept consecință, în luna mai, mulți antreprenori și- au luat concediu. Ceva inedit pentru mine, deoarece nu am mai întâlnit situația asta. În toți acești ani, niciodată nu am văzut atâtea restaurante, terase, magazine închise pentru concediu. Cu siguranță, principalul motiv este numărul mic de turiști.

destinații

Apus în Tenerife

2 destinații o singură iubire

În fine, câteva cuvinte și despre transport și cazare. Ei bine, nici transportul nu s-a scumpit. Mă refer la transportul pe insulă, cu busul sau taxi. Nici măcar un eurocent în plus. Cât privește biletele de avion, vânarea ofertelor funcționează în continuare. Cazarea este în funcție de sezon, de locație și de zonă.

Pe de altă parte, la greci mereu am mers cu mașina. Dacă luăm în calcul cât costă acum carburantul, evident ieșim mai scump decât în anii trecuți. Dar indiferent de costuri, iubirea mea pentru cele două destinații, rămâne aceeași.

Agios thomas 2 destinații o singură iubire

Agios Grecia

La final

Am înclinat balanța spre una dintre cele două destinații, doar din punctul de vedere al costurilor. Și bineînțeles, alegerea aparține fiecăruia! Eu aleg în funcție de buzunarul meu. :) Dar, indiferent care va fi alegerea, important este că am scăpat de interdicții. Și de reguli sanitare, certificate verzi și coduri QR.

În rest, contează doar să aveți o vacanță reușită! În destinații preferate și așa cum v- o doriți! Încotro vi se îndreaptă drumurile? Ce alegeri pentru vacanța 2022 ați făcut sau veți face?

Până data viitoare, vacanță fără limite!

Cu drag, MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Savoare și normalitate – Food Bloggers 2022

6 motive care duc la scăderea obezității

5/5 - (1 vote)