Trăim niște vremuri cel puțin ciudate și pare să nu se întrevadă ceva bun la orizont. Și totuși, astăzi vom vorbi despre soluția viitorului: panouri fotovoltaice.

Uneori ne trezim cu o deznădejde ce greu o îndepărtăm. Invadați de facturi cu multe cifre și știri alarmante nici nu este greu de înțeles de ce suntem cu dispoziția praf. Ce spuneam odată ”viitorul sună bine”, astăzi sună bizar și ireal. 

panouri fotovoltaice

Voltra

Știu o grămadă de cunoștințe care nu vorbesc decât despre cât de mari sunt facturile la lumină, gaze etc. Care și-au redus cheltuielile cu sănătatea, îmbrăcăminte sau au renunțat la vacanțe.

De ce să montăm panouri fotovoltaice (Voltra)

Totul pentru a- și plăti facturile uriașe la lumină. Bineînțeles, nici eu nu pot spune că stau extraordinar din acest punct de vedere. Doar situația este la scară națională și chiar internațională.

Numai că eu cred în acțiune și nu în atitudinea mâinilor încrucișate. Să căutăm soluții care ne pot ajuta, nu să așteptăm să vină de undeva de sus. Și, cine caută găsește! E ceva logic, nu este vreo mare filozofie. Spre exemplu, am găsit soluția ideală, o pot numi chiar soluția viitorului.

panouri fotovoltaice

Montaj panouri fotovoltaice

Soluția viitorului: panouri fotovoltaice

Soluția va contribui în primul rând, la reducerea facturilor la electricitate. Este vorba despre sistemul de panouri fotovoltaice. Iar cei care consiliază, proiectează, montează, pun în funcțiune și pregătesc dosarul de prosumator sunt echipele de  la Voltra.

Prosumator – clientul final care deține instalații de producere a energiei electrice, inclusiv în cogenerare, a cărui activitate specifică nu este producerea energiei electrice, care consumă și care poate stoca și vinde energie electrică din surse regenerabile. 

Cum am aflat, m-am grăbit să povestesc și aici. Căci musai trebuia să vă împărtășesc și vouă noutățile. Deși, sunt convinsă că v-ați gândit și voi la o soluție de acest fel. Practic, acesta este viitorul. Deoarece resursele naturale ale planetei noastre sunt limitate, sistemul de panouri fotovoltaice este alternativa.

2 motive pentru a monta panouri fotovoltaice

Așadar, am identificat deja 2 motive pentru care să apelăm la sistemul de panouri fotovoltaice:

1. Reducerea facturilor – parțial sau integral, în funcție de tipul de sistem pe care îl alegem.

2.Producerea energiei verde- sursa de energie a viitorului care ajută la conservarea și economisirea resurselor naturale.

panouri fotovoltaice

Despre Voltra

Pentru a identifica alte motive de a monta panouri fotovoltaice, trebuie să vorbim puțin despre Voltra. Bineînțeles că nu ne pricepem cu toții la panouri fotovoltaice, panouri solare, la proiecte, planuri, dosare etc.

De aceea, ori de câte ori avem nevoie de servicii specializate, e bine să căutăm un partener. Nu doar un executant!

În acest sens, consultanța este primul lucru de la care pornim în acest parteneriat. Avem nevoie de explicații documentate și argumentate, pe înțelesul nostru. Astfel, putem înțelege, de ce panourile nu se pot monta pe partea care ni s-ar părea nouă că ar ”da bine”.

De ce Voltra

Voltra  face parte dintr-un grup de firme cu o mare experiență. Deține acreditare ANRE și are experiență în proiecte fotovoltaice instalate, cu puteri între 5kw și 150kW  în zonele rezidențiale, dar și corporate. 

Voltra investește în echipamente care să eficientizeze și să ușureze etapele de implementare. De asemenea, Voltra este partenerul care oferă consultanță. Echipa de specialiști ne va spune ce fel de sistem fotovoltaic ni se potrivește.

Cum și ce să aleg?

În cazul meu, de multă vreme a încolțit ideea de a monta panouri fotovoltaice. Dar până acum, nu am reușit să înțeleg spre ce sistem să mă îndrept. Off-grid sau on-grid? hibrid? O fi nevoie de monofazic sau trifazic? Habar nu am.

Ei bine, las toate astea pe mâna specialiștilor de la Voltra. Aceștia vor face o estimare de consum, vor stabili parametrii ideali și tipul de echipament ideal (invertor, panouri, cablaje, automatizări, conectarea în timp real la sistem pentru a vedea producția și consumul instant de curent).

invertor fotovoltaic fronius De ce să montăm panouri fotovoltaice (Voltra)

Invertor

De ce să montăm panouri fotovoltaice (Voltra)

Apoi, vin cu propunerea brandurilor de renume (Victron Energy France, Fronius Austria, K2 Systems Germany, Geda Germany etc.) Acestea au rolul de a spori durata de viață a sistemului și o mai bună predictibilitate a investiției. De asemenea, limitează intervențiile post- implementare (la minim spre zero).

Iar pentru exemplificare, îi puteți urmări pe contul de Tik-Tok.

Tot specialiștii Voltra se ocupă de proiectarea  sistemelor fotovoltaice, de configurare și montaj. Și nu în ultimul rând, de punerea în funcțiune a sistemului și pregătirea dosarului de prosumator. Cu alte cuvinte, după ce am înțeles cum stau lucrurile, mi-au prezentat toate scenariile, echipa Voltra face totul.

La final

Să punctăm însă concluziile. De ce să apelăm la această soluție? În afara celor 2 motive de mai sus, sunt ușor de montat. În altă ordine de idei, vom avea un randament mai bun și rezistență împotriva degradării.

Investiția se recuperează rapid, în funcție de consilierea și alegerea celor mai bune soluții. În mod special am lăsat chiar la final, exemplul pentru cunoștințe, prieteni, vecini sau colegi. Pentru că, nu-i așa, puterea exemplului este cea mai… puternică!

Până data viitoare, alegeți inteligent!

Cu drag, MM

Articol BlogAwards Campania Voltra

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Hair styling – schimbare de look

2 destinații o singură iubire

6 motive care duc la scăderea obezității

5/5 - (1 vote)