Bun găsit, dragilor! Anul acesta pe care îl putem numi pe drept cuvânt, nebun, am vorbit foarte puțin despre călătorii. De ce m- am activat eu taman acum să vorbesc despre acest subiect? Dacă intuiția v-a condus către o călătorie (sau vacanță), îmi pare rău (mai ales pentru mine:)), dar nu acesta este motivul. Adevărul este că se caută influenceri.

Se caută influenceri pentru promovarea turismului

influenceri

Cimitirul Vesel Săpânța

După doi ani de interdicții, vacanțele din acest an au fost așteptate ca mana cerească. S-au înregistrat recorduri peste recorduri la numărul de turiști, de călători din aeroporturi etc. Indiferent de destinațiile alese, de mijlocul de transport sau forma de cazare, tot omul a vrut o vacanță în normalitate.

Conform statisticilor se pare că procentul cel mai mare a fost înregistrat de cei care au ales să petreacă în afara țării. Se vehiculează chiar și sume uriașe, de ordinul zecilor de milioane de euro. Ei bine, de aici a pornit ideea de a căuta influenceri.

Și motivul care m-a determinat pe mine să abordez subiectul. De altfel, călătoriile și vacanțele sunt foarte drag mie. Așadar, se caută influenceri (!?!) Da, da, chiar așa! Nu este o glumă, ci dimpotrivă ar trebui să fie o veste pe care să o tratăm cu maximă seriozitate și respect. Ar trebui…!

traseu3 Se caută influenceri pentru promovarea turismului

Băile Olănești

Influenceri care să promoveze turismul în România

Fac trimitere la știrea care vine chiar din partea guvernului. Acesta s-a gândit să caute influenceri care să promoveze turismul în România.  Ceea ce e de bine. Pe mine una m- a bucurat.

Stați! nu, nu pentru mine mă bucur. Eu nu mă consider un influencer. Adică …, ei bine e complicat și mult de discutat pe tema aceasta. O lăsăm însă pe altă dată. Acum, înapoi la știrea de la guvern care m-a pus pe scris.

influenceri

Olănești

Contează sau nu contează?

Spuneam așadar că știrea sună bine. Dar, câți de ”dar” urmează .., ce mai contează? Contează, ce nu contează de fapt: foarte mulți dintre noi promovăm extraordinarele locuri din România pro bono. Fără să ne- o ceară cineva, fără să fim parte din proiecte sponsorizate în vreun fel. Eu o fac!

Am făcut-o de drag, firesc, din sufletul meu iubitor de călătorii. Din drag de țară, de oameni, și din patriotism. Am vrut să fac cunoscute locuri cărora oameni întreprinzători le- au dat viață. Mi-am dorit să afle și cei care vor să (-și) descopere/redescopere țara. Să împart noutăți sau tot ce descopăr despre astfel de locuri. 

Anul acesta- nebun de-a dreptul- nu mi-a adus prea multe oportunități din punct de vedere al călătoriilor sau vacanțelor. Dar ori de câte ori am avut ocazia am scris, am povestit, am transmis mai departe. Tot ce am văzut, pe unde am ajuns, ce am aflat. Sau despre turismul în pandemie.

IMG 20190820 WA0042 Se caută influenceri pentru promovarea turismului

Biserica cu lunaă Oradea

Asta să însemne influenceri ?

Cei care nu sunt pentru prima oară aici, știu că vorbesc despre Huta Slavia sau Biserica cu lună din Oradea. Despre Cheia, Certeze, Săpânța, Băile Olănești, Racșa sau Durău. Despre ”mama” păpușilor oșenești, despre Animawings, Bobota etc. Asta să se numească influencer? Atunci, înseamnă că sunt unul dintre influenceri (neplătiți). 

Intenția guvernului de a căuta influenceri este lăudabilă. Dar, da, din nou ”dar”. Contează că nu se va lăsa nimeni influențat de peisaje care îți taie respirația? Adică, da, va fi influențat cumva la nivel de dorință pusă la arhivat. Sau cel mult ca informație despre România. Ceva asemenea rubricii ”Știați că?”.

influenceri

Oradea

Se va lăsa impresionat de imagini care te fac să te întrebi dacă e real. Dar farmecul va dispărea când va afla că drumurile respective îi vor rupe mașina. Ce altceva ar putea spune un influencer despre locurile în care nu se poate ajunge decât cu mașina personală?

Locuri extraordinare a care nu poți ajunge

Eu însă îmi pot permite să spun adevărul gol goluț. Că există locuri extraordinare, există peșteri, rezervații, dar neamenajate. Fără ghizi, fără legendă, fără promovare sau intrare. Unde, ce să vezi, turiștii chiar ajung și chiar se înghesuie să le viziteze. 

Pot vorbi și despre locuri de-a dreptul fenomenale dar unde nu există posibilitate de cazare.  Și nici localuri, restaurante, terase etc. unde să se poată mânca. Heiii, și dacă presupunem, ca prin minune că aceste aspecte nu ar exista, întâlnim încă unul foarte important: prețurile.

IMG 20190818 174856 Se caută influenceri pentru promovarea turismului

Bobota

Știu, prețurile au crescut pe tot mapamondul, datorită inflației foarte mari, a economiei aflată în cădere liberă, războiului, pandemiei etc. Doar am convenit: 2022 este un an nebun. Totuși, de ce la noi totul este mult exagerat față de restul lumii?

Se caută influenceri (!?!)

Simplu: pentru că doar la acest aspect ne aliniem celorlalte țări. La taxe cât casa, la facturi enorme,  la impozite sufocante. La fel ca afară! Evident, nu ne aliniem și la veniturile celor de afară. Nici la condițiile și sprijinul statului în cazul în care vrei să întreprinzi ceva. 

influenceri

Săpânța

Ce să promoveze niște influenceri pe bune? Dacă sunt sinceri și fac o promovare reală. Nu vorbim despre peisaje mirifice sau pensiuni cu aspect de poveste. Despre bucate care mai de care mai ademenitoare. Pe care le putem filma și arăta. Doar atât!!!

Vorbim despre modalitatea prin care se poate ajunge. Despre drumurile- ca și inexistente- sau calitatea acestora. Pentru că, da, ne-am dori cu toții să ajungem în Apuseni, în nordul Moldovei, în Deltă, la mare și în mii de alte locuri neștiute. Dar fără să pierdem 2 zile pe drumurile patriei (dus- întors).

IMG 20190820 111424 Se caută influenceri pentru promovarea turismului

Huta Slavia

Promovăm !?!

Fără să ne distrugem mașinile și fără a fi nevoiți să mergem în tarlaua de porumb (btw, anul acesta nici ăsta nu e) pentru pi. Fără să mănânci pe capota mașinii, pe marginea drumului sau în mașină. Sau să oprim la popasuri unde cafeaua este cât un fel de mâncare. Fără să fim amenințați la fiecare km parcurs de pericolele din trafic.

Da, se caută influenceri pentru promovarea României. Dar ce pot promova? Stațiunile ultra cunoscute, mega scumpe și supra aglomerate? Da, sigur că influencerii pot promova imagini cu peisaje superbe. Hoteluri 5*, plaje private cu șezlonguri (de 100, chiar 200!!!/zi) și baldachine, mâncăruri sofisticate la restaurante de fitze. Numai că acestea nu mai au nevoie de promovare.

influenceri

Sava Negrean Brudașcu – serbare câmpenească

La final

Și- apoi, cum rămâne cu autenticitatea, cu ineditul, cu unicitatea? România chiar le are. Ne lăudăm cu ele, ne mândrim, dar cum putem atrage turiștii? Cum o pot face influencerii? Probabil vom trăi și vom vedea.

Desigur, acesta este un punct de vedere personal. Dreptul la opinie există, deci mi-l exercit. În rest, numai de bine! Să fie cu succes și ideea să fie dusă la împlinire. Să avem milioane de turiști și să ne bucurăm de minunatele locuri pe care le avem.

IMG 20190826 WA0004 1 Se caută influenceri pentru promovarea turismului

nuntă Racșa

Și cine știe, poate reușesc să văd una dintre peșterile din țară, unice în Europa, amenajată ca Peștera Dracului – Cuevas del Drach din Mallorca.

Până data viitoare, vacanță extraordinară, oriunde vă aflați!

Cu drag, MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

seniorii

magic salon

tratamentul skin tera

5/5 - (2 votes)