Bun găsit, prieteni! Odată cu echinocțiul de toamnă, anotimpul s-a instalat oficial, cu drepturi depline. Zilele încep să scadă, nopțile să crească iar soarele e pe cealaltă parte a globului. Se înserează mai devreme, diminețile și serile sunt răcoroase.

Cuprins

Obiecte și decorațiuni pentru căminul meu by Answear

obiecte

Toamna pe care o iubesc eu venea în pași de dans și se instala mai piannisimo, nu debuta cu capricii (meteo). Dar nu-i nimic, o voi iubi la fel, deși m-a luat puțin prin surprindere. Tânjesc deja după serile calde care permiteau să petrec până târziu, în noapte, pe terasa casei. Sau, chiar să vizionez câte un film sub clar de lună și licăriri de stele. 

Ah, m-a prins nostalgia serilor de vacanță, a apusurilor spectaculoase și a muzicii valurilor. Tocmai de aceea am pornit într-o călătorie (imaginară) cu ajutorul căreia îmi pregătesc casa pentru sezonul toamnă- iarnă. 

Generoasă cum o știm, toamna a îmbrăcat și acum natura în haine cu adevărat regale. Ne răsfață cu nuanțe și tonuri de culori cum numai știe să o facă. Astfel, îmi va fi ușor să aduc momentele de neuitat ale serilor de vară, în interiorul casei. Voi transforma propriul cămin în locul care oferă starea unică de Home sweet home.

1080x1080 2 Obiecte și decorațiuni pentru căminul meu by Answear

Home & Lifestyle by Answear

Obiectele de decor din jurul meu au jucat întotdeauna un rol important, influențându- mi starea. Pornind de la amintirile surprinse în fotografii așezate pe birou  sau pe perete https://answear.ro/k/femei/home-lifestyle/decoratii-si-accesorii/rame-foto la ceașca de cafea sau cutia cu ”secrete”. De la tablouri și covoare, vaze, sau ghivece cu flori, la pahare sau servicii de masă.

Answear a lansat anul acesta categoria Home & Lifestyle din dorința de a ne ajuta să facem din căminul nostru locul relaxant, cald și confortabil. Pentru că nu doar hainele au un rol important în felul în care ne simțim, ci și decorațiunile și obiectele din casa noastră: de la un superb set de pahare, până la tablouri sau pleduri pufoase și moi, obiecte care oferă o atmosferă aparte.

Pentru mine, alegerea obiectelor de care mă înconjur, nu este doar o simplă alegere. Așa cum o haină oferă confort, funcționalitate, dar și frumusețe, obiectele trebuie să ne reprezinte. Folosind culorile, mesajele, formele sau utilitatea, urmăresc obținerea stărilor de care am nevoie.

Obiecte și decorațiuni care mă reprezintă

obiecte

Încă de pe vremea când îmi plăcea să ascult (sau să spun) povești la gura sobei, locul meu preferat avea o amprentă personală. Acum, scriu povești și îmi place să o fac din canapeaua sau fotoliul care mă îmbrățișează și în care mă scufund, la propriu.

Cu atât mai mult folosesc obiecte și decorațiuni care spun ceva despre mine. Pătura moale și pufoasă care se lipește de corp, alături de  boltze-perna-decorativa, îmi oferă confortul dorit.

RS22 PCU509 01A F0 Obiecte și decorațiuni pentru căminul meu by Answear

Inspirație și confort

Inspirația însă vine din imagini și obiecte care îmi amintesc de cele mai frumoase momente. De la florile (în ghiveci) care mă înconjoară. De care am grijă să le aranjez în funcție de lumină, tip sau perioada de înflorire. Mă inspiră marea și nisipul dintr-un tablou sau bolul scoică, steaua și căluții de mare din colțul cu suveniruri.

Lumina joacă și ea un rol foarte important în obținerea confortului. Atât în colțul meu din living cât și în dormitor am ales lămpi de pe answear.ro. Aspectul (forma), culoarea, dar și lumina difuză emanată, sunt elementele de care am ținut cont.

Cana pe care scriu în fiecare zi un mesaj, un gând, un citat este unul dintre obiectele care îmi place să-l am aproape. La fel și una dintre ceștile de cafea pentru care am o adevărată pasiune.

obiecte și decorațiuni

Lampa

Tablourile influențează starea de spirit

Și dacă am amintit de confort, relaxare, plăcere și inspirație, tablourile au rolul lor. Firește, în afara celui decorativ. Tablourile, mai ales cele cu peisaje, influențează starea de spirit și reduc stresul. Eu am ales pentru living și dormitor câteva tablouri cu peisaje, dar și tip postere cu mesaj.

Livingul este încăperea în care petrec cel mai mult timp pe perioada sezonului rece. Cel pentru care am și ales cele mai multe obiecte și decorațiuni și despre care v-am povestit. Dar următorul spațiu unde petrecem destul timp este bucătăria și locul de luat masa.

AA00 AKU0U6 08A F2 Obiecte și decorațiuni pentru căminul meu by Answear

Obiecte și decorațiuni în bucătărie

Sigur nu îmi schimb serviciile de masă în fiecare sezon al anului. Dar am grijă să înlocuiesc diverse obiecte și decorațiuni care să dea culoare și să creeze starea de voioșie. Îmi place să regăsesc în bucătăria mea explozia de culori specifică toamnei. Mă inspiră, îmi creează bucurie și o stare de bine. 

În sensul acesta, urmăresc noutățile și adaug sau înlocuiesc diverse lucruri. Diferite seturi, cum sunt seturile de pahare, cești de cafea sau căni. Fețe de masă în tonuri vesele, dar și vaze și alte obiecte – frunze, lumânări, suporturi etc.- pentru decorul mesei. 

obiecte

Somn de calitate

Dormitorul

Deloc de neglijat, cel puțin pentru mine este și dormitorul. Mai ales că nopțile devin din ce în ce mai lungi. După vizionarea filmelor, întâlnirile cu familia și prietenii, un somn de calitate și odihnitor cu toții ne dorim. Prin urmare, mă asigur că dormitorul meu are obiecte și decorațiuni care contribuie la un somn de calitate.

Înlocuirea pilotelor de vară cu cele de iarnă și a lenjeriei, tot din bumbac sută la sută, dar mai groasă și în culori calde. La fel procedez cu pernele și păturile (neapărat pufoase și moi, din lână). Esențială pentru mine este și lampa, deoarece îmi place să citesc câteva pagini înainte de culcare.

Și pentru că un somn de calitate se obține cu întuneric perfect, draperiile sunt cele care contează. Groase și în tonuri puternice, dar care se asortează întregului dormitor decorat pentru acest sezon. Ați înțeles prin asta, eu le schimb pe cele folosite până acum, cele de vară. 

RS22 PCU502 69A F0 Obiecte și decorațiuni pentru căminul meu by Answear

 Relaxare totală

Baia

Dar, să nu uităm de baie! Chiar dacă aparent nu petrecem mai mult timp, baia are nevoie de câteva schimbări. Bine, ați putea spune că mă contrazic citind ce voi scrie în continuare, dar eu chiar petrec mai mult timp în sezonul rece. Explicația este că în locul dușurilor dese și scurte de vară, fac băi lungi în cadă.

Indiferent însă de timpul petrecut în baie, sunt câteva obiecte care contribuie la confortul și relaxarea noastră. Prosoapele și halatele groase, moi și pufoase sunt primele la care mă gândesc. Mai mult, pentru mine sunt pur și simplu indispensabile.

obiecte

Apoi, cum îmi plac băile lungi și calde, sarea de baie, uleiurile aromatice, seturile de relaxare sunt prezente în baia mea. Relaxarea vine instant și total iar dacă e să iubesc ceva la sezonul rece, momentele acestea sunt.

Obiecte și decorațiuni pentru căminul meu by Answear

Povestea mea despre obiecte și decorațiuni pentru căminul meu a ajuns la final. Cu speranța că experiența, exemplele  și informațiile poveștii mele vă vor ajuta și inspira, mă opresc aici. Apropo, știați de Home & Lifestyle b Answear?

Până data viitoare, un sezon rece relaxat și inspirat să aveți!

Cu drag, MM

Sursa: answear, arhiva personala și editare canva

Articol scris pentru SuperBlog 2022 proba Answear

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

povestea

trends

suplimente

 

5/5 - (1 vote)