Bun găsit, prieteni! Știți legenda Lânii de Aur? Cu siguranță ați citit sau ați auzit măcar o dată despre aceasta, cât și despre semnificația ”Lânii de Aur” în mitologia greacă. Însă nu despre legendă urmează să citiți în continuare, deși a fost invocată. Ci despre o poveste care are drept subiect produse din lână.
Povestea începe de la tradiționala plapumă de lână. Despre care sunt convinsă, ca și în cazul legendei, că ați văzut sau auzit cel puțin o dată în viață. Plapuma din lână a făcut parte din viața mea și a familiei până la un moment dat.

Cuprins

Lâna merinos – aur pentru sănătate și confort

Desigur, era confecționată din lână grosieră, era grea și dificil de întreținut (curățat). Cu toate acestea, tradiționala plapumă de lână din dotare ne-a fost foarte utilă. Acestea fiind spuse, să lăsăm povestea să curgă.

Povestea- fragment 1

București, februarie 1985. Zăpadă de jumătate de metru, ger de minus 25 de grade, caloriferele amorțite. Trag repede șosetele de lână împletite de bunica și mă înfofolesc în puloverul gros de lână. De când mă știu, am circulația periferică proastă, acum însă  trebuie să am grijă de puiul pe care-l voi aduce pe lume.
Noaptea e mai ușor, pentru că mă cuibăresc în brațele soțului iar plapuma din lână se transformă repede într-o adevărată sobiță. Atunci mă relaxez, mă simt confortabil, în siguranță iar puiul se liniștește imediat.
lâna

Fragmentul 2

București, decembrie 1991. Zăpadă mare, frig, destul de multe grade cu minus. Nu am de ales, înot la propriu prin nămeți, cu puiul de jumătate de an în brațe, către spital. Diagnosticul mă lovește ca un trăsnet: bronșită astmatiformă.
Tratamentul necesită deplasarea la spital din 12 în 12 ore. Pentru a-l mai scuti de chinul îmbrăcatului și dezbrăcatului, înfășor puiul în cojocul din lână al lui tatei. După primul tratament, au urmat alte zeci (poate sute, cine mai știe?!) de vizite și consultații, tratamente etc. 
Cele două fragmente fac parte din viața mea (probabil și a multor altora) și au ca elemente comune familia și lâna. Din păcate, la acea vreme nu știam nimic despre proprietățile terapeutice ale lânii. Deși, între mine și lână exista o chimie, ceva, lâna fiind una dintre fibrele (țesăturile) preferate.

Confort Merino

202106141452 IMG 0661 FotoGrafie ilLUSio.ro scaled 1 Lâna merinos - aur pentru sănătate și confort

Dacă aș fi știut, transformam vechea plapumă din lână, în salteluțe pentru copii. Astfel, am fi reușit să trecem mai ușor peste problemele cauzate de astm, alergii și altele. Dar, nu am realizat niciodată legătura între confort, starea de bine și lână.
Revelația a venit peste ani, când din fericire, am descoperit Confort Merino*. De pe site am aflat despre calitățile vindecătoare ale lânii și produselor din lână sută la sută naturală. 
*Confort Merino este o afacere de familie dedicată dezvoltării unor produse excepționale pentru pat, care să ofere un somn de calitate. Toate produsele noastre sunt fabricate pe plan local, în Piatra Neamț, folosind lână de cea mai bună calitate – Lâna Merinos.

Cum am descoperit Confort Merino

lâna

În anul de grație 2020 – anul pandemiei,  între complicatul și nefirescul pe care le trăiam, în familia noastră a apărut ”Buburuza”. Un an mai târziu am început să căutăm saltea, păturică, lenjerii etc. pentru noul pat comandat. Așa am descoperit produsele confort Merino.
Doream ca produsele să fie din materiale naturale, de cea mai bună calitate. Care să-i asigure confort și un somn bun, liniștit, relaxat. Ceea ce era firesc. Cu toții ne dorim cel mai bun și sănătos mediu în care să se dezvolte puiuții noștri.
Tot ce citisem despre lână pură virgină 100% naturală și produsele Confort Merino m-a convins. Și nu era vorba doar despre povestea familiei din Piatra Neamț care a dat o reinterpretare modernă plăpumii tradiționale.
202106151600 IMG 5465 FotoGrafie ilLUSio.ro scaled 1 Lâna merinos - aur pentru sănătate și confort

Despre calitate, beneficiile lânii, sănătate

Nici despre mândria de a fi contemporan cu oameni din mâna cărora ies produse care au trecut granița. Ci despre informații experimentate și dovedite științific, și despre produsul care este un concept propriu.
Despre calitățile lânii merinos, despre natural și calitate la nivel înalt. Despre procedee și procese de producție realizate în mare parte manual, fără tratamente chimice. (Inclusiv îndepărtarea resturilor vegetale se face prin procedee mecanice și nu folosind substanțe chimice.) Pe scurt: despre sănătate și confort.
Procesul de spălare și curățare al lânii este certificat OEKO-TEX ”Tested for Harmful Substances”, folosindu-se detergenți ecologici pentru a îndepărta vegetația, praful și excesul de uleiuri. Siguranța se referă atât la protecția mediului (proces care nu poluează), cât și siguranța sănătății umane. Rezultatul este o lâna nobilă, curată, care nu are miros înțepător.

Certificat OEKO-TEX Standard 100 Class 1

confort merino wool scaled 1 Lâna merinos - aur pentru sănătate și confort

 

Pe înțelesul tuturor, certificatul OEKO-TEX Standard 100 Class 1 pe care îl dețin produsele Confort Merino înseamnă încredere în textile. Datorită lanolinei, lâna are proprietăți extraordinare, care nu se mai întâlnesc la alte fibre. Astfel, lâna este antistatică, antibacteriană, permeabilă, rezistentă la foc și ușor de curățat. 
În mod natural, lâna este hipoalergenică rezistentă la bacterii, la dezvoltarea acarienilor și mucegaiului, fără a fi nevoie de tratamente chimice. Dar de departe, marea calitate a lânii este  proprietatea de termoreglare. Altfel spus, ajustează în mod natural temperatura corpului.
202106151514 IMG 4762 FotoGrafie ilLUSioro 1 Lâna merinos - aur pentru sănătate și confort

Proprietățile și calitățile lânii merinos

Dacă știam că lâna menține căldura pe timpul iernii, sigur nu știm că menține răcoarea în timpul verii. Explicația constă în structura microscopică a lânii. Datorită acesteia, lâna menține  răcoarea absorbind umezeala și  îndepărtând-o de piele. 
Cu toate acestea, eu nu am reușit să-mi conving familia să cumpărăm produsele confort Merino. M-am lovit de conceptul ”prea scump, nu-mi permit” și cele câteva mituri (sau preconcepții) despre lână.

Pledoarie pentru sănătate și economisire

Prin urmare, m-am înarmat cu și mai multă informații. Am citit și vizionat materiale, am structurat motivele bine întemeiate și dovedite științific și mi-am susținut pledoaria. 
Contribuția lânii la un somn reconfortant – secretul: lanolina păstrată pe firul de lână și distribuția uniformă a acesteia 
ține departe umiditatea de corp, 
creează o barieră naturală în fața bacteriilor și nu reține mirosurile neplăcute, relaxează ritmul cardiac,
capacitate de termoreglare superioară,
rezistentă la rupere (lâna din pilote nu se rupe și nu se adună datorită modului de prelucrare și dispunerea fibrelor 3Direcții),
mediu hipoalergenic, antibacterian, rezistență la mucegai în mod natural. Bineînțeles, le-am indicat sursele pentru a verifica și a se informa singuri.
lâna

Finalul poveștii

De data aceasta am reușit să-i conving cu două dintre cele mai solide argumente. Primul a fost economia la facturile la gaze, iar al doilea sănătatea mai presus de orice. Până la urmă am conchis cu toții: produsele din lână Confort Merino merită fiecare leu plătit. Este o adevărată investiție, deoarece beneficiile sunt enorme.
Acum, urmează să cerem o consiliere pentru produsele la care ne-am gândit pentru Buburuză și pentru noi. Consilierea este foarte importantă, deoarece sunt câteva criterii după care se stabilesc cele mai potrivite produse.

În concluzie

Dragilor, nu știu dacă voi ați aflat despre Confort Merino și despre produsele minunate din lână pură virgină 100% naturală. Ce știu sigur: vă voi povesti tot aici care va fi feedbackul și opiniile după utilizare. Mai ales că avem la dispoziție 30 de zile pentru a le încerca.
Dacă aveți deja produse, aștept opinii, deși am citit sute de feedback uri pozitive. Dacă nu, lăsați aici comentarii cu opinii despre ce ați aflat.
Până data viitoare, alegeți inteligent!
Cu drag și sănătate, MM
Articol scris pentru proba nr. 2 SuperBlog 2022
Sursa foto: Confort Merino
Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

obiecte 

suplimente

trends

5/5 - (1 vote)