Bun găsit, dragilor! Dacă tot mi-a fost dor să scriu, se pare că și subiectele manifestau oarece nerăbdare. De parcă ar fi fost programate să mă tenteze, să mă provoace, vin rând pe rând. Ceea ce îmi place teribil! Ei bine, astăzi vă voi vorbi despre un eveniment drag mie, cu semnificație aparte. Dar despre acestea ați aflat deja din alte articole, căci am tot spus.
Cuprins
Food Content Creators Conference – decembrie 2023
Nici bine nu am aterizat din vacanță și am primit onoranta invitație de a participa la Food Content Creators Conference. Ați sesizat probabil schimbarea. Și nu este singura. Începând cu această ediție s-a dat startul și secțiunii Food Content Creators Awards.
Pentru invitația și oportunitatea de a participa la această ediție sunt de două ori recunoscătoare. Veți descoperi pe parcurs care sunt motivele. Acum, să povestim despre evenimentul lunii decembrie: Food Content Creators Conference. Aș începe cu atmosfera, dar vă imaginați și voi ce pot spune, a fost excelentă. Ce aș putea dezvolta la acest grad de apreciere?
Food Content Creators – invitați, prezentări demo, prieteni
Pot vorbi însă despre prezentare și cornere. Despre momentele demo, mai ales cele susținute de Chef Lambrino (by Electrolux), Chef Roxana Blenche și Chef Alex Cîrțu (by Kenwood). Urmate de demo by Nestlé cu deserturi senzaționale și experiența #asianchef cu Chef Nissara by Shan’Shi.
Din motive pur subiective (sau de gustibus) am pus primul demo ca fiind preferat. Dacă mă gândesc mai bine, cred că subiectivismul mi l-am însușit eronat. Cu siguranță v-ar fi cucerit și pe voi, și pe oricine ar fivăzut preparatul. Piept de prepeliță gătit en-confit, finalizat în cuptor (Electrolux) cu bacon crocant. Mousse de mazăre cu wasabi, noiset de dovleac sous-vide cu coting iute de nucă și fenicul.
Ei, ce spuneți? v-am convins? Regret, dar nu știu să vă spun nimic concret despre gust, deoarece nu am apucat să mănânc. În orice caz și numai văzând demo-ul și finalul, am înghițit în sec.
Credeți că a fost cineva care să fi ridicat măcar o obiecție? Nooo! Am fost foarte atentă, deși eram prinsă în discuții, schimb de informații și ședințe foto cu prieteni. Da, am renunțat la degustări, dar am avut un motiv foarte puternic.
Mi-am dorit, s-a împlinit!
Îmi doream de mult, de la începuturile mele în blogosferă, să întâlnesc în mod special un om. Un om extraordinar, înainte de bloggerul și notorietatea pe care și-a câștigat-o prin muncă. Omul care a avut bunăvoința, disponibilitatea de a-mi acorda primul înterviu în caitate de blogger.
Cei mai mulți refuză (mai politicos sau mai puțin politicos) să se uite la începători. Gina Bradea însă, căci despre ea este vorba, nu s-a numărat printre aceștia. I-am mulțumit de mai multe ori, dar atât de mult îmi doream să o întâlnesc!
Și, Bunuțul s-a îndurat și mi-a ascultat rugile, împlinindu-mi dorința (2în1). Participarea la Food Content Creators și întâlnirea cu Gina. Ce ar mai fi de spus, dincolo de emoții și bucurie care nu încape în cuvinte? Este exact așa cum a cunoscut-o în online: caldă, prietenoasă, plină de viață, comunicativă. Am cunoscut și mulți oameni grozavi, foarte faini, cărora le-am și dat follow.
Atmosferă caldă, prietenoasă, excelentă
Am făcut cele mai multe fotografii de când merg la evenimente (știți că nu-mi place să mă fotografiez, să ”ies în față”). Îmi place să stau în pătrățelul meu, să nu ies în evidență. Știu că nu am ce arăta, prin urmare, rareori fac câte o poză. Care, evident, rămâne în arhivă, nepostată. Acum însă, a fost o atmosferă care pur și simplu m-a determinat să mă comport ca în familie.
Chefs
Dragi îmi sunt și Chefs: Adrian Hădean, Oana Coanță, Cristina Mălai, Bogdan Alexandrescu, Marian Zancianu. Adică, invitații sesiunii Chef Talks moderată de Adriana Sohodoleanu. Abordarea directă, franc, fără ocolișuri sau de dragul de a vorbi. Despre educația clientului, necesitatea ”învățării” citirii meniului și multe altele.
De altfel, nici nu știu ce aș putea spune că nu mi-a plăcut. Poate faptul că nu am știut să mă ”multiplic” astfel încât să nu pierd nimic. Ups, acesta e un reproș adresat propriei persoane. Altfel, a fost cea mai tare ediție de Food Content Creators.
Deși, după noul nume am fi tentați că este prima ediție, știm cu toții că nu e așa. Dimpotrivă, este un eveniment cu tradiție, organizat în două sesiuni pe an de Evensys. Prin urmare, organizatorii s-au ridicat la înălțime în ceea ce privește structura programului, dar și invitații.
How to Work with Brands
Astfel, ne-am putut bucura de prezența și experiențele împărtășite de: Ovidiu Țigănuș (Bărbosu), Leo Dumitru și Cristina Andrei- content creators. Alexandra Manolache- Brand Manager Confectionery Nestlé, Roxana Dumitru- Marketing Director DeLonghi Group.
Sesiunea s-a numit How to Work with Brands și a fost moderată de Mia Munteanu – Founder Fennec Creative Studio. Discuțiile s-au dus pe tema construirii colaborărilor de succes cu brandurile. Despre noi oportunități de colaborare și adaptarea la noile platforme.
Ediția de iarnă Food Content Creators s-a desfășurat într-o atmosferă relaxantă, deosebit de plăcută. Cum stă bine unei ediții de sărbătoare. Apropo de sărbătoare, locația ( JW Marriot București) a îmbrăcat haine de poveste.
Locația în haine de sărbătoare
Brazi împodobiți, căsuțe din turtă dulce și peisaje de iarnă adăugau un strop de magie. Căldura, voioșia specifice sărbătorilor de iarnă. Ca tabloul să fie complet, a fost și o sesiune Christmas Inspiration: How to make your seasonal content stand out.
Christmas Inspiration
Adriana Soholodeanu- PHD Fod Studies, Marius Tudosiei-chef owner Băcănia Veche & Băcănia Veche Delicatese și Grădină ne-au amintit de Crăciunul copilăriei. Andreea Mira- food photographer ne-a dezvăluit câteva secrete pentru foto reușite.
Momentul Ginei Bradea- Content creator- a fost savurat și mult aplaudat de public. Ne-a povestit puțin despre îmbinarea tradițiilor cu noutatea pentru cele mai delicioase bunătăți de sărbători. Bogdan Ivașcu -Business Manager, Maker Studio ne-a dezvăluit cum putem crea conținut excelent în jurul preparatelor.
Și, cum nu e sărbătoare cu mâncare bună, dar fără vin, la Food Content Creators am avut o experiență … bahică. Mai întâi, Dan Șendrea- Somelier, ne-a povestit (teoretic) despre vinuri și asezonarea acestora cu mâncarea. Alb, roze, roșu, vinuri unul și unul de la Beciul Domnesc, mândria Podgoriilor Moldovei.
După ora 17.30 însă, experiența a fost și practică. Adică, a urmat degustarea savuroaselor licori bahice. La farmecul sesiunii din cadrul Food Content Creators a contribuit în binecunoscutu-i stil, Chinezul. Adică, Cristian China Birta, care a avut rol de moderator.
Deși am amintit puțin despre bunătăți, încă nu v-am dezvăluit partenerii. Sigur, inteligenți cum vă știu, ați intuit cel puțin o parte dintre ei, de la momentele demo. Totuși, merită menționați, deoarece au contribuit la realizarea unei ediții Food Content Creator foarte reușită.
Parteneri
Așadar, tobele: partener principal, Lidl. Parteneri: Electrolux, Nestlé dessert, Shan’Shi, Kenwood, Nutribullet, Fino, Fuchs, Olympia. Merită mulțumiri de asemenea, deoarece ne-au oferit și ceva cadouri. Cu alte cuvinte, pentru mine, Food Content Creators a fost (și) Moș Nicolae.
Aflată pe drumuri, Moș Nicolae nu a găsit ghetuțe în care să pună ceva. De cuminte am fost, căci nici nuielușa nu am găsit-o. Prin urmare, mă gândesc că o fi negociat cumva cu partenerii și organizatorii Food Content Creators. Merită așadar mulțumirile mele în mod deosebit!
Cât despre bunătăți, dacă este Food Content Creators, nu se putea doar să vorbim și degustăm despre mâncare. Bineînțeles, ne-am și delectat cu bunătăți preparate pentru toate gusturile. Vorba unui coleg, nu dau nume, la toate evenimentele se (și) mănâncă, dar doar la Food Content Creators Conference recunoaștem. E o glumă, desigur.
Food Content Creators Awards
Seara, de la ora 19 a avut loc Food Content Creators Awards. Oameni talentați pe care i-am votat și care au fost premiați pentru munca lor. Premiile au fost obținute de cei mai buni, prin urmare îi felicit pe toți și pe această cale. M-am bucurat sincer că cei pe care i-am votat s-au aflat printre premianți.
Mai multe însă puteți afla de pe pagina Food Content Cretors Conference. Eu mă retrag acum discret, lăsându-vă cu imaginile și gândul la ediția de iarnă a lui 2023. Bineînțeles, nimic nu ne oprește să ne gândim la ediția viitoare și să sperăm că ne vom revedea.
Până data viitoare, cu bine și sănătoși să fim!
Cu bucurie și drag,
MM
Frumos! Și eu o admir pe doamna Gina Bradea. E bloggerul meu culinar preferat și seamănă un pic cu mami 😅
Mulțumesc pentru vizită și gândul lăsat!
Gina este un om de excepție! De aceea este înconjurată de atâția oameni.
Hugs!
Ce eveniment frumos! Mi-ar fi placut sa particip, poate la anul 😁
Ce eveniment incantator pentru papilele gustative si nu numai. Mi-ar fi placut sa fiu acolo sa gust din toate si sa o votez pe Gina Bradea, pe care o urmaresc in online si o admir pentru tot ce face.
Ce eveniment plăcut, după rețele Ginei mai gătesc și eu uneori.
Mi-as dori si eu sa ajung la un eveniment de genul. Poate voi reusi
N-am participat niciodata la un eveniment de genul;, dar se pare ca ai avut parte de un super rasfat. In plus, ai beneficiat si de multe informatii constructive