Salutare, dragilor! Iată-ne ajunși la finalul anului 2023. Un an greu de definit într-un cuvânt, cel puțin din punctul meu de vedere. Cred totuși că mai important este că am reușit să trecem prin el. Cu bune și mai puțin bune, cu încercări de tot felul, cu pericole, cu provocări. Dar, și cu bucurii din cele care îți umplu sufletul până la refuz.

Cuprins

Final de an & … 3, 2, 1, start 2024

final

De altfel, cu excepția îngrijorărilor provocate de războaie, fiecare an poate fi comparat cu un carusel. Iar 2023 nu face excepție. Un roller coaster în care ne aflăm, făcând tot posibilul să coborâm cu bine la final. Și, chiar dacă uneori ajungem puțin mai ”șifonați”, important este că reușim. Cumva, ne putem declara învingători. Deoarece am reușit încă o dată să trecem prin tot și toate câte ni le-a oferit. Iar mai apoi, cu speranță și bucurie o luăm de la capăt.

Zilele trecute, printre pregătirile marelui final de an, am dat o tură prin online. Am văzut de toate: bucurii, petreceri, rezoluții, fel și fel de planificări ale obiectivelor, durere, sferință, tristețe. Din nou, am convingerea că toate se întâmlpă în fiecare an. Doar ordinea se schimbă. Evident, și oamenii. 

La final de an, am ținut să vă împărtășesc câteva gânduri. Însă, rogu-vă, nu vă așteptați la rezoluții și obiective de îndeplinit. Bineînțeles, nu este nimic greșit în a le face, dar eu mi-am schimbat abordarea.

sparkling wine 7679665 1280 Final de an & ... 3, 2, 1, start 2024

Final de an

Concret, nu îmi voi mai fixa obiective pe care să le îndeplinesc cu orice preț. Mi-am propus puțină detașare în loc de îndârjire.  Și puțină îngăduință față de mine cred că este mult mai benefică. Motivul? Mi-am dat seama că de multe ori împlinirile vin din direcția opusă celei pe care am pornit. De aceea, în concepția mea, adaptarea este unul dintre factorii importanți. 

Dacă nu despre planuri și obiective este vorba, atunci ce am de spus? Ei bine, nu pot încheia anul și trece în cel nou, fără câteva cuvinte de mulțumire. Vreau să-mi exprim recunoștința pentru tot ce am primit. Mă gândesc în primul rând la aprecierile și susținerea voastră sau a celor care mi-au decoperit scrierile.

Mulțumesc că m-ați însoțit și mi-ați fost aproape de-a lungul anului! Promisiunea este a doua datorie, așa am fost învățată. Prin urmare, promit să fac tot posibilul, să nu vă dezamăgesc nici în 2024.

Mulțumesc!

final

Mulțumesc de asemenea familiei mele minunate, care îmi este întotdeauna alături și mă susține! În ordine absolut aleatorie, urmează cei care au ales să colaboreze cu mine. Mulțumesc și le sunt recunoscătoare atât celor care au continuat, cât și cei care m-au ales pentru prima oară în 2023. Printre aceștia aș aminti: Liza Panait, Allurene, Editura Rao, aBeauty. Desigur, lista nu este completă iar faptul că nu o continui, nu înseamnă că mai puțin.

Sunt deosebit de recunoscătoare divinității, Bunului Dumnezeu că m-a ajutat să-mi salvez mama. Fără credință, viața mi-a demonstrat că nu pot avea o cale dreaptă, un punct de sprijin. Este prezentă în oamenii pe care îi întâlnim, în tot ce facem. Mulțumesc oamenilor trimiși să fie atunci lângă mine!

De pe lista mea nu puteau lipsi prietenii, mai vechi sau cei pe care mi i-am făcut în acest an. La final de an se cuvine să le mulțumesc că ne-am descoperit sau redescoperit. Tuturor celor menționați, dar și celor pe care nu i-am amintit, mulțumiri deosebite!

Cuvântul anului 2024: Toleranță

pexels photo 6842435 Final de an & ... 3, 2, 1, start 2024

Și, pentru că la final de an este bine să ne setăm încredere, speranță, bucurie și eventuale obiective, să o facem. Cu toată ființa, cu toată claritatea. Mie mi-a plăcut chestia cu alegerea unui cuvânt pentru anul următor. M-am gândit la anul care se apropie de final și la cei din urmă, și am ales cuvântul ”toleranță”.

Cu toleranță și cu răbdare se pot realiza mult mai multe și mult mai bine. Am decis să fiu tolerantă și răbdătoare în primul rând cu mine. Sunt un om deosebit de tolerant în principiu, dar foarte exigent, extrem de exigent când vine vorba despre mine. 

De aici pornește totul. Prea tolerantă cu ce (cine) nu trebuie și prea exigentă cu mine. Optica trebuie puțin (mai mult) reglată. Fiind tolerantă cu mine voi putea fi o versiune mai bună a mea. Voi putea fi mai obiectivă, mai selectivă. Selecția este un alt cuvânt pe care l-aș fi ales, dacă ar fi să fac un top 3. Selectarea persoanelor, a acțiunilor, a priorităților etc. Voi ce cuvânt ați alege sau ați ales deja?

Un an bun ca pâinea caldă!

man 8446674 1280 Final de an & ... 3, 2, 1, start 2024

În încheiere vă urez un an bun ca pâinea caldă făcută în casă! Să fie cu sănătate și bucurii! Să nu uitați să trăți fiecare clipă, căci viața este un cumul de clipe.  Să trăiți frumos, să fiți mereu voioși și să nu uitați de cei dragi. Un semn din când în când, face extraordinar de mult și de bine! Și pentru noi, și pentru ei.

Nu uitați să fiți recunoscători pentru ce sunteți, pentru ce aveți. Și nu în ultimul rând, nu-i uitați pe cei singuri, neajutorați, sărmani. În rest, toate bucuriile, tot binele și sănătatea să vă însoțească în 2024!

final

La final

Mai sunt doar câteva ore care ne despart de noul an. Uitați de resentimente și ură, lăsați la o parte grijile și primiți-l cu brațele deschise! Cu speranță, încredere, deschidere! La mulți ani așa cum v-ați propus, dragilor!

Până data viitoare, anul viitor, cu bine și sănătoși să fim! 

Cu recunoștință și drag,

MM

P.s. Să nu uitați nici de cât mai multă gălăgie, lumini, vâsc, ceva roșu și bani în buzunare! :-)

Mulțumesc pentru vizită! 
Dacă informațiile din articol ți-au plăcut, vino din nou pe acest blog și oferă-i editorului o cafea .
Găsești ceva interesant/util și aici:

 

5/5 - (1 vote)