Bun găsit, dragilor! Calendaristic, s-ar spune că iarna s-a terminat. Desigur, nu știm ce surprize ne mai poate oferi vremea. Doar știm cât e de schimbătoare! Dar, să ne păstrăm optimismul și speranța și să ne bucurăm de primele semne de primăvară. Au apărut primii muguri, flori de pădure și chiar câte un corcoduș cu florile lui albe. Până și în calendarul evenimentelor se simte un aer fresh, de primăvară.
Cuprins
Lansare de carte cu … (bun) gust
Desigur, vorbesc de calendarul propriu, dar cred că nu greșesc dacă extrapolez. Dar, să ne vedem de ale noastre și să vă introduc în subiect. Povestea de astăzi este despre un eveniment. Recunoașteți sincer, de când nu am mai vorbit despre un eveniment ?!
Hei, și cum s-a dezghețat așa calendarul evenimentelor, am și participat la unul. Cel despre care intenționez să vă și vorbesc a fost grozav. Cu alte cuvinte, am deschis stagiunea așa cum se cuvine: cu o lansare de carte. De fapt, lansare de cărți, fiindcă a fost vorba de 4 cărți.
Și dacă evenimentul a fost lansare de carte, iubitoare de carte cum mă știți, cum ar fi putut fi altfel decât minunat? Dar dacă mai adaug un element la cele deja dezvăluite? Și anume, autorul celor 4 cărți este un om admirabil și tare drag mie (și nu numai). Ei bine, în acest caz sunteți de acord cu mine, când spun (cu mâna pe inimă), că a fost un eveniment extraordinar!
Cvadruplă lansare
O lansare cu gust am numit-o eu, deoarece este vorba despre lansare cu 4 cărți de bucate scrise de Gina Bradea. Acum, după ce ați aflat numele autoarei, este posibil să vă treacă prin minte gândul, că nu mai e nimic de spus. Într-un fel, aveți dreptate! Cine nu o știe pe Gina? Cine nu a gătit măcar o dată după rețetele ei? Eu am povestit de cel puțin câteva ori despre asta, chiar dacă le-am adaptat, ajustat etc.
În cazul în care chiar (vi) se întâmplă să gândiți astfel, vă voi dezamăgi. Și nu din alte motive decât cele care m-au determinat să afirm că a fost o lansare minunată. Sunt încă atât de multe de spus, încât mă tem să nu omit ceva sau, să nu am suficient spațiu. Despre Gina, omul admirabil din spatele experienței și a sutelor, poate chiar miilor de rețete culinare, am mai vorbit.
Cu toate acestea, nici pe departe nu am spus suficient. Spre exemplu, nu am spus niciun cuvânt despre talentul de a aduna oamenii în jurul său. Abia la această lansare mi-am dat seama că este înzestrată și cu acel quelque chose. Cu prietenie, căldură și bunătate care atrag mai ceva ca un magnet în jurul ei. Sigur, mă refer la oamenii de calitate, interesați de arta gătitului.
Emoții, prieteni, cărți
Să încep însă cu, începutul. Evenimentul la care fac referire s-a petrecut Vineri seara, 23 Februarie, pe înserat, ora 18, la Diverta. Știam de vreo două spătămâni de eveniment și evident, plănuisem totul. Dar, până și celui mai organizat om i se pot da planurile peste cap, dară mie. Organizată sunt, unii zic chiar prea, dar sunt convinsă că nu cea mai. Nu de asta mă plâng însă, ci de spulberarea planului atât de în detaliu stabilit.
În fine, trecem peste, căci toate sunt date de viață (a se citi Dumnezeu). Sunt recunoscătoare că măcar am reușit să ajung. Ba chiar cu puțin înainte de ora de lansare oficial declarată. Totul era pregătit în amănunt iar Gina, așa cum o știu (știm): prietenoasă, caldă și desigur, emoționată. De înțeles! Cine nu ar avea emoții să-și vadă 4 cărți scrise cu mânuța lui, în fața Măriei Sale, Publicul?! Să spun fani? Nu contează cum le spun.
… bunătăți, rețete, gust bun
La ”locul faptei”, o nebunie de arome, abundență de cutii și platouri cu preparate de tot felul. Totul aranjat impecabil, cu bun gust. Gustări peste gustări, care mai de care mai tentante, dulciuri, sărățele, etc. Nici nu știu ce mai era, deoarece ispita era enormă. Tare îmi era că mă înfing în platourile spre care Gina ne tot îmbia.
M-am uitat cu jind la ele, am gustat doar ceva foarte interesant, ce mi s-a părut mie că nu interferează cu ce nu am voie. O foccacia (din blat precopt Don Fabrizio) cu ulei de măsline și ierburi aromatice. Ce să zic, așa a unii noroc. :-) Tocmai am început un regim, deci, e greu, foarte greu să rezist acestui gen de tentații.
Fără exagerare o spun, pentru că, nu doar arătau într-un fel irezistibil, ci erau și foarte gustoase. Credeți-mă pe cuvânt: vă spun din sursă sigură, chiar dacă eu nu am putut să-mi bucur papilele gustative.
Discuții, informații, secrete, premii
La lansare de carte am mai participat, dar aceasta, parol, a fost inedită. Pe lângă răsfățul culinar, a fost atâta voioșie, atâta căldură, atmosferă relaxată, încât aș fi stat mult și bine. Iar ca totul să se termine rotund, am avut parte și de tombolă. Premiile oferite, produse preparate și pregătite cu drag de Gina, dar și delicatese gourmet marca Don Fabrizio.
Bineînțeles, am câștigat și eu un borcan cu dulceață de roșii preparat de Gina. Abia aștept să scap de interdicțiile impuse de regim și să o încerc! La fel și blatul precopt Don Fabrizio, despre care ne-a mai vorbit Gina. Acesta (Pinsa) se găsește în magazinele Kaufland, Carrefour, Auchan, Metro, Selgros. Neapărat trebuie să încerc rețetele Ginei și delicatesele gourmet preparate după rețete autentice italiene de Don Fabrizio.
Am mai aflat, tot de la Gina, tot la lansare, unde se găsesc și aceste bunătăți. În acest moment se pot comanda doar în București, de pe Freshfull. Vor fi însă disponibile în scurt timp, în toată țara. Urmăriți-o pe Gina și veți afla primii. Eu una am amânat să le comand numai pentru că nu voi rezista tentației. Cum să gătești așa ceva fără să guști măcar, când ești un pofticios și un gurmand fără pereche?! Vă spun eu: nu ai cum, e imposibil.
Lansare ca o întâlnire cu buni și vechi prieteni
Cât timp am stat la evenimentul de lansare m-am detașat total. S-a vorbit despre cărți și rețete, ingrediente, secrete în ale bucătăritului și am aflat multe, multe informații. Într-o atmosferă extraordinară, ca între vechi și buni prieteni, care își împărtășesc gândurile.
Am avut sentimentul că toți cei prezenți îmi erau prieteni, deși nu știam decât câțiva dintre ei. Apropo, au fost foarte mulți, spațiul dedicat evenimentului devenind neîncăpător. Sinceră cum mă știți, trebuie să vă mărturisesc că nu am putut rămâne până la final. Buburuza mea, deși a crescut (3 ani și jumătate) și iubește cărțile, nu are răbdare. Iertare, Gina!
Prin urmare, am ratat cărțile Ginei cu autograf. Mă consolez cu gândul că viața are planurile ei și drumurile ni se vor mai intersecta. Altfel, am petrecut timp de mare calitate și extraordinar de benefic. Felicitări, draga mea și mult succes în tot ce faci! Ai meritat fiecare ropot de apluze, fiecare cuvânt de mulțumire, urare, și ovație. Meriți înmiit și mult, infinit mai mult.
La final
Dar, o mie de vorbe nu pot spune mai mult decât imaginile. Fotografiile (superb realizate, felicitări și pentru partea de organizare, tehnic, prezentare, tot!) vorbesc de la sine. Închei urându-ți multă sănătate și putere! Restul vine de la sine.
Vouă vă adresez îndemnul de a încerca să vă delectați cu bunătăți pregătite după rețetele Ginei. Pe care le găsiți în cele 4 cărți scrise. Nu de alta, dar dacă vă lasă netul, rămâneți fără preparat dacă le accesați doar de pe blog.
Vă provoc să faceți mucenici, indiferent de variantă, că tot sunt foarte aproape. Eu, cu sau fără interdicții, voi face ambele variante, moldovenești și muntenești. Și bineînțeles, dacă am spart gheața cu asemenea lansare, musai să continuu la acest nivel. Am dreptate sau nu?
Până data viitoare, nu uitați: gătiți cu dragoste!
Cu bucurie și drag,
MM
Frumos eveniment! Aș fi vrut sa particip și eu! 💕
Un eveniment frumos, mi-ar fi plăcut sa particip și eu. Cred ca sunt tare interesante evenimentele de genu
Eu astept sa mananc mucenici moldovenesti. O sa ii cumpar, nu ma apuc sa ii fac 😁
Chiar sunt oameni pasionați de bucătărie, și doamna Gina este printre ei. M-am uitat de multe ori pe canalul dumneaei de youtube, pentru a găti diverse chestii. Eu recunosc, nu sunt pasionată de gătit, dar mi-ar fi plăcut s-o văd în realitate.
O primăvară minunată !
Mi-e asa dor de o lansare de carte cu un vibe asa placut. Tare frumoasa atmosfera!