Bun găsit, dragilor! E vremea să mai vorbim și despre cărți. Cu exactitate spus, despre ce am mai citit. Nici nu mi-am dat seama când a trecut timpul de la ultima recomandare de lectură. Luna aceasta am primit de la Editura Rao șase cărți și bineînțeles, m-am apucat de citit. Cu mare nerăbdare și dor de acastă pasiune. Apropo de pasiuni, mă gândesc să scriu la un moment dat despre acest subiect.

feluri de adevăr

Cuprins

Două feluri de adevăr de Michael Connelly

Cum împărțim timpul pentru pasiuni? Sau nu există mai multe pasiuni? De multe ori mă trezesc în imposibilitatea de a mă dedica mai multor pasiuni. Ce să zic, asta sunt: am mai multe pasiuni. Dar, până la dezbaterea problemei despre pasiuni, să vorbim despre cărți. Despre Două feluri de adevăr scrisă de Michael Connelly.

Am ales această carte, prima dintre cel primite, deoarece m-a atras titlul. Două feluri de adevăr ne duce cu gândul la ceva incitant, ceva care îndeamnă să afli mai mult. Bineînțeles, întrebarea care apare imediat este: adevărul nu este unul singur?

Ei bine, se pare că nu. Iar romanul polițist scris de Michael Connelly dezvăluie aspecte cu care sigur ne-am întâlnit. Personajul principal află că adevărul este de două feluri: adevărul care nu moare și adevărul care ucide.

Există mai multe feluri de adevăr!?

20240226 092946 Două feluri de adevăr de Michael Connelly

Cum deja am spus, Două feluri de adevăr este un roman polițist. Poate fi și acesta un motiv pentru care am ales-o ca primă lectură. Îmi place genul acesta de carte, desigur dacă este și bine scrisă. Iar romanul la care fac referire este și bine scris, are personaje puternice, bine conturate.

Harry Bosch este un tip pentru care adevărul și dreptatea sunt esențiale. Înainte să devină polițist, Harry a luptat în Vietnam. Cu un trecut sălbatic, întors de pe câmpul de luptă, intră în poliție. Rezolvă cazuri grele, căpătând experiență și un prestigiu de invidiat. Ajuns la vârsta de pensionare, Harry se oferă să lucreze pro bono la cazurile nerezolvate. Știe că departamentului în care lucrează îi lipsește finanțarea, dar nu renunță.

Două cazuri ce trebuie rezolvate

O crimă dublă care are loc la o farmacie de familie are nevoie de un profesionist cu o experiență ca a lui Harry. Prin urmare, Bosch este anunțat ca fiind cel care va conduce echipa de investigații. De la început, acesta vede anumite piste și reușește să contureze mobilul crimei. Dar lucrurile nu decurg niciodată conform planurilor.

feluri de adevăr

Paralel cu desfășurarea anchetei în cazul dublei crime, Harry primește o veste foarte neplăcută. Un condamnat la moarte într-un caz pe care Harry îl soluționase cu mulți ani în urmă, îl acuză de înscenare. Acesta cere eliberarea, susținând că probele ADN sunt probe ce îi susțin nevinovăția. 

Ce este mai neplăcut și greu de suportat pentru Harry, situarea celor de la LAPD de partea deținutului. Culte cuvinte, polițistului nu-i rămâne decât să se apere singur. Un fel de a spune singur, fiindcă avea totuși un aliat. Singurul în care avea încredere și care îl va ajuta să își demonstreze vinovăția. Fratele său vitreg, avocatul din limuzina Lincoln, Micky Haller.

Acțiune și personaje

Scriitorul cărții Două feluri de adevăr pune astfel personajul în două situații total diferite. Ambele însă au la bază lupta pentru adevăr. Pe de o parte lupta pentru adevărul care stă la baza acuzațiilor împotriva lui. De cealaltă parte, aflarea adevărului în cazul dublei crime.

feluri de adevăr

În prima situație, Harry este nevoit să studieze din nou dosarul, având foarte puțin timp. Cea de-a doua situație îl pune într-o situație nouă pentru el, aceea de infiltrat. Va reuși să facă față tuturor situațiilor, deși are o vârstă Romanul este palpitant, scris în așa fel încât te ține ancorat în paginile sale. Cu greu te poți desprinde de acțiune, de următorul pas, următoarea acțiune și conexiunile surprinzătoare care apar.

Pe măsură ce cele două stuații se întrepătrund, Harry Bosch ajunge la o concluzie: există două feluri de adevăr. Și anume, adevărul care ucide și adevărul care nu moare. Citind romanul scris de Michael Conelly, Două feluri de adevăr, ai senzația că știi care este cursul ambelor acțiuni.

La final: recomand!

Totuși, autorul își demonstrează abilitatea de a introduce situații la care nu te-ai fi gândit. Altfel spus, este un roman în stilul autorului: puternică și captivantă. La fel mi s-a părut să procedeze și cu personajele.

20240226 092622 Două feluri de adevăr de Michael Connelly

De la personalitatea și trecutul sălbatic ale li Harry Bosch, ajungem să descoperim un personaj pe care ni l-am dori aproape. Ceea ce demonstrează că scriitorul a creat un mare detectiv contemporan al genului thriller. (USA Today).

Dacă va reuși Harry să rezolve ambele cazuri (situații), veți descopri citind romanul. Ce puteți afla de la mine? Două feluri de adevăr este cartea pe care aș recomanda-o cu sinceritate persoanelor care preferă acest gen. Cineva a și devorat-o în doar o zi și jumătate. :) 

Cartea se găsește la Editura Rao. Voi ați citi-o? Vă place acest stil? Sper ca recomandarea mea să vă fie utilă și să reveniți pe blogul meu!

Până data viitoare, spor la citit!

Cu drag și bucurie,

MM

Mulțumesc pentru vizită! 
Dacă informațiile din articol ți-au plăcut, vino din nou pe acest blog și oferă-i editorului o cafea .
Găsești ceva interesant/util și aici:
5/5 - (2 votes)